Letošní Blatná
Foto autorka

Letošní Blatná

17. 8. 2019

Tak jako každý rok i letos jsme se vypravili na týden do naší oblíbené Blatné v Jižních Čechách. Byla s námi i dcera, která si to nechtěla nechat ujít, takže jsme vezli s sebou i hlodavce.

V sobotu 3.8.2019 jsme dopoledne nasedli do naší po střechu naložené škodověnky a vydali se směr Plzeň. Věděli jsme, že jsou cestou nějaké uzávěry a objížďky, ale realita předčila všechna očekávání, byla opravdu úděsná.

Do Žatce to byla paráda. Chvíli jsme se tam kvůli pejskům zastavili, ale vzhledem k blížící se bouřce jsme urychleně nasedli a vydali se dál. Za chvíli po odjezdu začalo pršet, a pršelo celou dlouhou cestu. Uzávěry a objezdy byly tak příšerně značené, že jsme, jak jinak, opět kufrovali, ale světe div se, sice o hodinu déle, ale zdraví a unavení jsme dorazili do našeho domečku v Blatné. Počasí tentokrát bylo celkem nestálé, chvíli slunce, pak se zatáhlo, sprchlo, zase slunce a celý týden se to takto střídalo. Nicméně jsme zvládli několik delších procházek, výlet do Vimperku, o kterém napíšu zvlášť, a na závěr samozřejmě blatenský zámecký park, do kterého byl zpoplatněn vstup, což nás docela překvapilo, ale o to příjemnější byla procházka, protože tam bylo opravdu málo lidí.

Jednu sobotu jsme si déšť vezli s sebou, druhou sobotu jsme si ho zase odváželi. Lilo jak z konve téměř až do Ústí. A aby to nebylo tak jednoduché, opět jsme si najeli o několik kilometrů navíc. Jedno se našim silničářům fakt upřít nedá. Objížďky a uzávěry značí tak dokonale, že než někam dojedete, prohlédnete si k tomu ještě místa, o kterých jste ani netušili, že existují. Fotky jsou tak trochu od všeho něco, mraky, zeleň a zámek. Jedna malá zajímavost, pávi v parku mají ustřižené ocasy, protože jim je návštěvníci kradli. Jen tomu bílému ho nechali. Tohle mi fakt hlava nebere. 

Uteklo to jako voda, srpen je v půlce, tak všem přeji krásný zbytek prázdnin.

cestování Česko
Hodnocení:
(5.2 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Nádherné !
Dagmar Bartušková
Naďo, článek jsem si ráda přečetla. Fotky jako vždy super! Jo, krade se všude. I péra. Ještě že tam nenechavci nechali alespoň ty pávy.
Soňa Prachfeldová
Blatná a okolí tam je nádherně a což ta cukrárna na náměstí. Krásné fotky, škoda že to volno tak rychle uteče .
Zdenka Jírová
Vidím, že Blatná vyrostla do krásy, byli jsme tam s manželem začátkem tisíciletí, někdy v době, kdy se na zámek vrátila majitelka. Park nebyl tak krásný ale pamatuji se na daňky, které jsme chodili krmit starým pečivem, které pro tento účel prodával nedaleký pekař. Také jsme jezdili na lodičkách a podobně krmili houfy hladových kačen s káčaty. Chodili jsme do rybářské hospody na pečené ryby. Byla to tehdy moc pěkná dovolená.
Helena Votíková
Naďo moc pěkné. Hastrmánek na saních je legrační. To s těmi pávy je děs.
Hana Rypáčková
Můj rajón....Je tam fakt krásně . Nehlašte se úplně všichni, ale přijeďte mě navštívit. I Blatná bude....
Eva Krausová
Na zámku v Blatné jsem byla jako dítě, to už je let... Megí posílá pac pejskům. :-)
Jaroslava Handlová
Naďo, pěkně jsi zaznamenala na fotkách i ty proměny počasí. Hlavně, že jste si všichni svoji Blatnou užili v pohodě.
Naděžda Špásová
Díky za vaše příspěvky, ano, v Blatné to máme moc rádi. :-)
Helenka Vambleki
Úžasná Blatná i z jiného úhlu, než jsme poznali my. Je tam opravdu krásně a jezdit tam na chaloupku musí být paráda!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%