Nový fenomén...chlupy
Foto: autorka

Nový fenomén...chlupy

4. 9. 2019

Bydlím na sídlišti, které je těsně u lesa. Před pár roky vybudovali k několika lesním cestám pěšiny a místy lavičky a stoly z klád k posezení. O jednom nešvaru jsem tu už kdysi psala, ale nedá mi to, abych se nezmínila o dalším.
Nejenže tudy projdou denně stovky volně pobíhajících psů a leccos  po nich všude zůstává. Přibyl další fenomén...chlupy! A to téměř u každého sezení, poházené všude kolem laviček, jak je pečliví páníčkové vyčešou a ledabyle okolo pohodí. Když už si s sebou nezapomenou vzít kartáč na vyčesávání, tak ten pytlík by už měl být samozřejmostí. U hlavních cest do "lesoparku" byly zabudovány speciální koše na exkrementy. Majitelé psů přeci nebudou po svých mazlíčcích v lese sbírat! U větších sezení jsou i odpadkové koše. To je opravdu takový problém po svém psu poklidit? Ono se to netýká jenom lesa, ale veškerých chodníků a zatravněných ploch, kde by mohly pobíhat i děti.  Pro ty jsou vyhrazena jen malá oplocená hřiště s tabulkou...Psům vstup zakázán. Ale ani to některé neodradí!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
A já litovala zvíře, které při rvačce ztratilo chlupy.
Ilona Erika Kolář
To není nový fenomém, dělalo se to již před cca třiceti lety, jenže tehdy těch psů nebylo tolik.
Daniela Hessova
Tento článek nebyl v podstatě o psech, ale o jejich některých majitelích, tudíž lidech. Poukazuji na slovo... některých. Jak tu někdo napsal, je opravdu přepejskováno. A za to opět můžou lidé. Za vidinou zisku vznikla spousta množíren. Ale díky nesprávnému chodu je spousta psů bez rodokmenu nebo zdravotně poškozených. A tak mnohem snáze finančně dostupných. To je jeden problém. Poplatky? Ne všude jsou stejné a ne všichni je platí! Nesouhlasím s názorem, že když je platím, tak to za mě město uklidí. Odvoz a koše také něco stojí. Co vidím jako další problém...ovzduší! Popíši jen své okolí, ale týká se to celorepublikově. Les v těsné blízkosti sídliště, přetvořený v jakýsi lesopark k procházkám, projížďkám, posezení. Prochází se tam i staří lidé, maminky s kočárky a dětmi. Ale největší skupinou jsou opravdu pejskaři. A určitě nebudu přehánět, že jich tam projde několik stovek denně. Někteří tam venči i několikrát. Myslím, že si každý rozumný člověk dovede představit co to obnáší. Hlášky typu, on to déšť smyje už o někom něco vypovídá! Les údajně vytváří zdravější klima. Takže tam pobýváme v domnění, že dýcháme čistší vzduch. Omyl! Dýcháme i výpary z exkrementů a výkalů! A do toho ještě chlupy! A proč to vlastně píši? V žádném případě nemám nic proti pejskům! Když vidím jaký dopad to má na naše okolí, přírodu a životní ovzduší, jsem ráda, že žádného pejska nemám! Ráda bych, aby si někteří uvědomili, co svým chováním způsobují. A když už obětují svůj čas na venčení svého pejska, tak sebrat po něm a donést do odpadkového koše, je to nejmenší!
Alena Tollarová
Párkrát jsem takové chlupaté hromádky viděla, ale do teďka mi bylo záhadou, kde se berou a vůbec jsem si to nespojovala se psy.
Alena Vávrová
Je to nehoráznost. U nás jsem toto ještě nepozorovala. Ale kvůli "dárečkům" na pažitu před domem se čílím každou chvíli a vyhrožuji tou neslušnou cedulí "choďte .... se svým psem před váš dům!"
Zuzana Pivcová
Vím, jak to vypadalo, když náš známý v Týně vykartáčoval před lety vždycky novofoundlandskou fenu. Ty obrovské chomáče chlupů přišly samozřejmě do popelnice. V přírodě to musí být děsné. Škoda, lidi se pak zlobí na psy, kteří za svou srst nemohou.
Zdenka Soukupová
Při letošní dovolené v Rakousku jsme s autobusem zastavili na odpočívadle u jednoho menšího města. Vedle byl potok a veliká louka. A část té louky byla ohrazená. Koukala jsem jak Alenka v říši divů, co to bylo za ohradu. Na venčení psů! Byly tam různé hračky pro psy, na plotě visely sáčky na exkrementy a odpadkový koš. Bylo tam několik pejskařů, povídali si, psíci dováděli. Po "akci" pejskaři uklidili a šli domů. Tak jednoduché to se psy je.
Eva Mužíková
Věrko, tento nešvar mne vytáčí již dlouhou dobu, snad více než exkrementy. Pohodlnost, bezohlednost, nic víc. Dokonce jsem si jednoho majitele vypozorovala a myslím si, že si po mé domluvě hřeben na procházku nevezme. U nás je paní, stará, nemocná / velký sportovní pes. Po noci sjede do přízemí, otevře psovi dveře a ten okamžitě počůrá sloup u vchodu.. kaluž jako hrom... Paní je naprosto nekomunikativní, paličatá, zlostná... tak občas vezmu kbelík s vodou, nebo hadici a ten psí záchod spláchnu... nechápu takové lidi a štve mne ta bezmocnost:((((
Jana Šenbergerová
Někteří kartáčují psa na balkoně a chlupy jednoduše shodí, takže mohou skončit i na sušícím se prádle nebo vletět někomu do bytu balkonovými dveřmi.
Libuše Křapová
Věrko, to mne jako majitelku psa překvapilo. Kartáčují svého psa na procházce? Jsou to prostě bezohlední sobci, kteří si nechtějí nic ušpinit doma. Přece si nebudopu doma uklízet, když venku to vítr roznese po okolí

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.