Sherlock Senior. Měsíční zpravodaj pro seniory redakce Seznam Zpráv
Ilustrace: Seznam.cz

Sherlock Senior. Měsíční zpravodaj pro seniory redakce Seznam Zpráv

18. 10. 2019

Chcete vědět, kde se berou hromadné e-maily, které vám chodí do schránky, proč je někdo posílá a jestli vám mohou uškodit? Redakce Seznam spouští zpravodaj pro všechny, kteří se chtějí orientovat v informacích na českém internetu. 

“Musím se pochlubit: došel mi "fejk" od spolužačky a na můj email, ať mi už nic takového nepřeposílá, chtěla vědět, jak jsem ho poznala. A já jsem jí na základě svých poznámek ze Sherlocka Seniora mohla odpovědět,” píše paní Helena.

Na konci každého měsíce můžete dostávat pravidelný přehled hromadných zpráv a dezinformací, které se objevují v řetězových e-mailech a které možná chodí i Vám. Řetězové e-maily totiž podle loňského průzkumu organizace Elpida chodí 90 procentům českých seniorů, kteří využívají internet. “Na internetu je celá řada lákadel, proto je třeba opatrnosti. Denně se potkávám s případy podvodů, které jsou cíleny záměrně na starší uživatele internetu a zneužívají jejich důvěru a menší technologickou zdatnost, “ říká Martin Kožíšek, jeden z autorů průzkumu Univerzity Palackého a Seznamu.

Možná vám řetězové e-maily pravidelně posílají Vaši přátelé nebo rodina, je ovšem dobré přistupovat k nim obezřetně – často mohou obsahovat informace, které jsou manipulativní nebo přímo lživé. Způsobují změnu vašich názorů a hodnot, ovlivní, koho budete volit, děsí vás a záměrně vzbuzují strach, ale také radikalizují vaše názory a podněcují konflikty ve vaší rodině. Právě proto Seznam připravuje tento zpravodaj - Sherlock Senior chce být Vaším detektivem ve světě informací a dezinformací.

Rádi byste se zaregistrovali? Klikněte zde: https://seznamzpravy.cz/newsletter-sherlocksenior
Rádi byste nahlédli do fungování naší redakce, médií a zpravodajství osobně? Potkejte se s námi na některém z našich seminářů v Praze, v Brně nebo v Českých Budějovicích. Nejbližší kurz se koná 22. října v Jilemnici, další termíny najdete na seznamzpravy.cz/sherlocksenior.

internet Seznam
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Barbora Sedláčková
Dobrý den paní Křapová, paní Kovářová, ano, skutečně mám uložených několik přihlášek na náš kurz v Uherském Hradišti, mezi nimi i ty vaše - potěšilo nás, že byl o kurz zájem! Bohužel se v Klubu seniorů v Uherském Hradišti změnil na podzim vedoucí a nyní si vše potvrzujeme. Nechtěli jsme tedy reagovat, dokud nebude vše dohodnuté. Omlouvám se a děkuji Vám za upozornění - detaily pošlu e-mailem. Díky za pochopení!
Libuše Křapová
Je mi to trochu nepochopitelné. Udělají nabídku, chtějí seniory "vzdělávat", aby se "orientovali" v 21. století a při tom jim nestojíme ani za to by napsali - sorry, o vás zrovna nestojíme.
Jana Kovářová
Jsem na tom podobně jako Libuška. Ani já jsem žádnou odpověď nedostala. Navíc už nabídka na kurz v listopadu v UH ze stránek zmizela. Mohli aspoň napsat, že se kurz nekoná......
Libuše Křapová
V jednom z prvních článků byl odkaz na paní Barboru Sedláčkovou s tím, že se na její mail můžeme přihlásit. Přihlásila jsem se tedy na kurz v Uherském Hradišti (bylo v rozpisu uvedené), ale dodnes jsem nedostala odpověď.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.