Kaktusové plody, které chutnají
Ilustrační foto: pixabay.com

Kaktusové plody, které chutnají

17. 1. 2020

Nedávno jsem byla v obchodě, kde jsem viděla krásné a zajímavé plody. Nejenže jsem je vyfotila, ale rozhodla jsem se, že o nich něco málo napíšu. Ano, jsou to plody kaktusů, které mají krásný tvar i jméno. Sice nepatří mezi nejlevnější, ale stojí za to je někdy vyzkoušet.  

Je to Pitahaja, Pitaya, Dračí ovoce nebo Jahodová hruška. Svoje jméno si ovoce vysloužilo podle slupky, která opravdu připomíná draka. Bývá buď ve žluté nebo červené variantě. Jeho chuť je kombinací chutí kiwi či melounu a angreštu. Je velice osvěžující. 

Je-li dužina zbarvená rudě, je také zdrojem tolik ceněných antioxidantů. A obsahuje až 90% vody, vitamíny B, C, A a vápník, karoten, fosfor a železo a hodně vlákniny. Proto je doporučováno diabetikům a těm, kteří si chtějí udržet štíhlou linii. 

Většinou se jí tak, že se dužina z rozřízlé Pitahaji jednoduše vydlabe lžičkou a zakápne limetkou. A kombinace s vanilkovou zmrzlinou také není k zahození.   

recepty
Hodnocení:
(4.5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
K nám na venkov tohle ovoce ještě nedorazilo :))
Jitka Hašková
Dračí ovoce znám z Thajska a z Vietnamu. Moc mi chutná, ale je u nás poněkud drahé. Asi jedou za rok si ho koupím. Nejlépe vychlazené oloupané, nakrájené na kousky. I se šlehačkou. Do Lídlu se po té zmrzlině podívám.
Dana Puchalská
Nechtěla jsem psát do článku, že zmrzlinu z dračího ovoce teď prodávají v Lidlu. Aby to nebyla reklama. Ještě jsem si jí nekoupila, ale co není může být,ne?
Věra Ježková
Danko, tak tohle pro mě není. Kaktusy apod. se mi nelíbí, obrázek mě přímo odrazuje. Ostatním přeji dobrou chuť. :-)
Irena Mertová
Dračí ovoce jsem ještě nejedla, náš mladý ho baštil, když byl loni ve Vietnamu. Ale na okně mám kaktus mammillaria prolifera, jeho malé červené plody baštím průběžně :-)
Dana Puchalská
Opuncie mi chutnala. Jedla jsem je v Itálii. A mojí sousedce úspěšně rostou a zrají ve před bytem na zahrádce ve vnitrobloku. Loni jich měla aspoň 30. To je krása.
Zuzana Pivcová
Koupila jsem si jednou v Kauflandu opuncii, ale že by se stala mou oblíbenou lahůdkou, říct nemůžu.
Anna Potůčková
Tak to jsem asi u nás snad ještě neviděla, natož pak abych to ochutnala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...