Ujdete 100 km za rok? Zapojte se do projektu Do stovky!
Do stovky i v roce 2020!

Ujdete 100 km za rok? Zapojte se do projektu Do stovky!

15. 1. 2020

Celkem patnáct Íčkařů - turistů pokořilo hranici 100 km našeho projektu "Do stovky", jehož cílem bylo motivovat seniory k nejzdravějšímu pohybu - chůzi.

Jak se ukázalo, sto kilometrů bylo pro některé turisty hračkou. Nejvíce kilometů (celkem 1046!) našlapala v průběhu loňského roku paní Alena Šnejdrlová, více než pětistovku (celkem 560 km) měla loni v nohách pani Jaroslava Cabalová. Před takovými výkony smekáme klobouk a posíláme oběma dámám jako dárek turistickou brašnu.

Celkem 364 kilometrů ušla v prvním ročníku paní Alena Tollarová. Ta také splnila další zadání našeho projektu Do stovky - napsala o svých výletech největší počet článků, kterými se mohou inspirovat další čtenáři. A jak jsme slíbili, za tento počin získává hlavní cenu - tablet. Gratulujeme!

Do stovky podruhé!

A můžeme slavnostně vyhlásit druhý ročník projektu Do stovky. Naši programátoři již připravili systém vkláídání výletů tak, že je možné přepínat mezi jednotlivými ročníky. Nyní si tedy můžete přepnout na rok 2020 a vkládat výlety nové. A jak budeme stovkaře motivovat letos? Pět stovkařů, kteří o svých výletech napíší nejvíce článků, obdrží od nás Nordic Walking hole. Druhý ročník projektu Do stovky končí 31.12. 2020.

Tak vzhůru do toho, přejeme všem turistům a výletníkům krásné zážitky na cestách!

Projekt Do stovky najdete na tomto místě.

 

P.S.: A ještě máme vzkaz pro cyklisty. I pro ty připravujeme stejný systém vkládání cyklistických výletů. Takže se už můžete těšit na jaro.

Soutěž Do stovky turistika
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Vykoukalová
Zdědila jsem v polovině loňského září fenu Conny Rhodéského Ridgebacka a denně spolu chodíme po poledni ven,do lesa v okolí Kladna.Za leden máme nachozeno 230km,načítají se mi kroky a km na mobilu.Nyní na kole nejezdím ,vloni jsem měla najeto na horském kole (nemám elektro!) za půl roku 3600km,jezdila jsem do 2.9.,potom jsem byla na operaci ramena. Chci se zapojit do turistiky i cyklistiky :-)
Lenka Kočandrlová
Mám odznak 100 jarních kilometrů z r. 1969.Tehdy jsme jako třída soutěžili a šlapali....Tak možná některým zde přítomným chodcům by stačilo taky věnovat nějaký odznak pro vzpomínku a pocit,že se "něco" dostalo za jejich úsilí!
Antonín Nebuželský
Já chodím každý den tak kolem deseti km, teď v lednu mám na stopaři"asi stopadesát. Akorát to asi nebude nic zajímavého, chodím většinou v okolí bydliště. Všem ostatním hodně zdaru :-)
Marie Měchurová
Minulý ročník jsem prošvihla. Letos do toho půjdu naplno.
Soňa Prachfeldová
Též jsem odšlapala na dovolených i s pejsky přes 700 km.. Dá dost práce ještě psát a dávat dohromady fotky z toho všeho. Času to zabere spoustu a fakt v tomhle byla Alena T. nejpilnější. Jsem zvědavá, na kolové podmínky. Každý kdo chce si tu najde svoji parketu a díky za to !
Elena Valeriánová
Zuzko, měla jsem to stejné. Ušla jsem určitě víc než sto kilometrů, ale cestičkami, které nejsou zmapovány. Ale stejně skoro každý den šlapu i bez soutěže. Nevadí mi, že ostatní mají své chodníčky zmapované a nehroutím se z toho, že to někomu šlape, fotí, píše nebo myslí lépe než mně.
Zuzana Pivcová
Tak to vezměte jako v té známé písni: Ten umí to a ten zas tohle.... a pořád se nad něčím nezlobte. Já třeba ještě chodit můžu, ale soutěžit nebudu, zkusila jsem zkraje psát o výšlapech, nedařily se mi mapky, neseděly kilometry, soutěžit jsem nechtěla, tak jsem se na to už na jaře vybodla. Vždyť snad stále platí, že si na tomhle portále každý něco pro sebe najde. Pochybuji, že by sem chodil někdo vyloženě jen stěžovat. Až bude jiná soutěž, více statická, uplatní se snad zase jiní. :-D
Jan Raška
Psát články nikoho nenutíme. Na druhou stranu - nejen smyslem Do stovky, ale celého portálu i60 je inspirovat čtenáře - motivovat k výletům, nabízet kulturu, informace o práci, důchodu, zdraví atd. Proto se snažíme motivovat čtenáře, aby o svých aktivitách psali a inspirovali ostatní...
Jarmila Komberec Jakubcová
Podle mého názoru je smyslem celého projektu dostat seniory od počítačů do přírody a aby se hlavně pohybovali. Je přeci jedno jestli se nějak zapojím nebo si budu chodit jak se mi líbí. Je to ale určitá motivace a já projektu fandím. To, že se nezapojím (jak jsem již psala) je můj problém. Psát pořd stejné články o Boleváku nejde a my s kamarádkami ty procházky máme nejraději. Většinou ujdeme cca 6-5km (měříme si čas i délku mobilem).
Jindra Hubačová
V roce 2019 jsem nachodila 410 km, ale v soutěži Do stovky jsem dala 102 km, které jsem měla splněné již v dubnu.Pokračovat dále jsem vzdala neboť dělat fotodokumentaci a ještě sedět doma a psát články, bylo pro mne časově neúnosné. Letos jíž opět vyšlapuji, určila jsem si 8000 kroků denně, ale někdy ujdu pouze 6000, podle chuti a nálady.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.