To nevymyslíš
Foto: autorka

To nevymyslíš

25. 1. 2020

Aneb Úraz snadno a rychle

Jednoho srpnového dne jsem si naplánovala k obědu uzenou makrelu. Přítel ji moc nemusí, proto jsem mu uvařila nějakou rychlovku. Nechtěla jsem, aby ryba byla cítit v obýváku spojeném s kuchyňským koutem. Na balkon svítilo slunce. Napadl mne nápad. Geniální, pokud by stejně geniální byla i jeho realizace.

Do vany jsem vložila měkkou deku, opřela dva polštáře, přidala polštářek a pevnou podložku pod talíř. Na kočičí kadibudku jsem si připravila rybu (obal jsem předtím samozřejmě hned zabalila do novin a igelitového sáčku), sklenici se střikem a několik bílých papírových ubrousků. Otevřela jsem okno, které většinou bývá jen vyklopené. Přítele jsem požádala, aby mě chvíli nevolal, že nebudu moct.

Vstoupila jsem do vany, trochu zprudka dosedla – a křup! Hlavou jsem narazila na roh otevřeného okna. Sáhla jsem si na ni a na ruce jsem měla krev. Zbarvila několik ubrousků, které jsem na místo hned přiložila. Ujistila jsem se, že se nemotám, a obtížně vylezla z vany. Příteli jsem řekla, co se stalo, a požádala ho, ať se podívá, jak je rána velká. Mezitím jsem zakrvácela ještě několik dalších ubrousků. Situaci zhodnotil jako nikoliv nebezpečnou. Chvíli jsem zůstala sedět, než krvácení přestalo – mám až příliš dobrou srážlivost. Vrátila jsem se do koupelny, okno jsem pouze vyklopila a na druhý pokus snědla makrelu.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Přesně podle hesla: cizí neštěstí potěší i pobaví. Srážlivost krve máš zřejmě dobrou, horší to je se srážlivostí s oknem. Věrko, příště si už budeš jistě pochutnávat na makrele u stolu.
Soňa Prachfeldová
Ta důmyslná příprava na pochutnani si makrely a bum. Znám, jednou jsem div nevyhákla okno, o roh okna jsem se praštila,rána jak z děla, bolest nesmírná, ale okno jsem po chvíli docistila. Verko odměnila ses pak makrelou.
Eliška Murasová
Věrko, to fakt nevymyslíš, to se mám, že s mužem oba rádi makrelu :-)
Věra Ježková
Je věcí každého, jak situaci vnímá. Já jsem ji vnímala humorně již při jejím prožívání, když jsem zjistila, že se mi nic nestalo. „Škodolibost“ mi vůbec nevadí. Pro mne je to mnohem přirozenější reakce na příběh než zpochybňování mého ohleduplného chování.
Jitka Chodorová
Paní Věro, mně to vůbec nepřijde jako žertovné vyprávění, nakonec ani nějak nechápu Vaše počínání, samozřejmě nepřeji takové zranění, ale situaci jste mohla řešit jinak, jak tu už někteří naznačili.
Alena Tollarová
Podívej se na makrelu, jaká je to mrška. Kdo by to do ryby, ještě k tomu uzené, řekl :) Můj muž se těšívá, až vypadnu. Vždycky když má chuť na syrečky. Tu radost mu ráda udělám.
Zdenka Soukupová
Věro, omlouvám se za škodolibost, ale při té představě, jak se to odehrálo, jsem se fakt od srdce zasmála. Doufám, že už je vše zahojené a přítel ocenil Vaši ohleduplnost.
Lenka Kočandrlová
V životě existují větší problémy,než domnělý zápach z ryby. Stačí záchod umístěný v koupelně,rozbitý ventilátor a žádné okno. A někdo tam chce po vás (proveden zdařilý velký výkon) honem a rychle jít.....A určitě to přežije....
Eva Mužíková
A co takové šlápnutí na špatně postavené hrábě???? To je rázem hvězdiček:((((
Věra Ježková
Děkuji podruhé. Bolest mi nezpůsobila má ohleduplnost, ale blbost. Považuji za samozřejmé, že jsem to udělala. Plán/přístup nepovažuji za složitý. Jsem holka tvořivá. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...