Fotoreportáž: Na Josefa není kosa, co by se nechtěl líbit
Foto autorka: Čas namlouvání a ptačího štěbetání

Fotoreportáž: Na Josefa není kosa, co by se nechtěl líbit

21. 3. 2020

Nastal čas namlouvání a ptačího štěbetání. Sluníčko nás budí chvíli po šesté hodině a já už nemohu v posteli vydržet. Miluji časná tichá rána, někdy jásavou oblohu a jindy zamlženou krajinu, kdy slunce vykukuje jako zpoza opony. Nastal čas ptačího namlouvání a odevšad se ozývají ptačí trylky, tóny, ale i celé písničky.

Dnes jsem pozorovala samičku kosa. Hopkala si po trávníku a v tom přiletěl ON. Krásný kosák, který se pokoušel plížit k vyhlídnuté vábničce. Byl doslova natažený nad pažitem, křidélka roztažená, krk protáhnutý. Ani jsem nedýchala, to by bylo, kdyby se mi podařilo zachytit jejich laškování. Samička Vàbnička hop, sameček Milovník skok. Kosák už byl docela blízko a já jsem byla napnutá jako guma u tepláků, když v tom se kosák nevěřícně narovnal a hupsnul na vyvýšený kámen. Samička byla fuč. Zřejmě se jí tento milovník nelíbil. Ach jo.

Pojďte se podívat na mé josefovské ráno.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Elen, krásná fotoreportáž, umíš krásně zachytit ptáčky v tvém okolí. Holt ranní ptáče dál doskáče a ty překrásně ještě zachytíš. Děkuji ti za pěknou podívanou.
Marie Měchurová
Eleno, Vy by jste mohla vydat i nějakou ptačí encyklopedii. U nás od nového roku ptáci zmizeli (přikládám to ohňostroji). Schovávala jsem velkou ptačí budku, ještě tam bylo plno semínek a ořechů. Míváme pod střechou hnízdo takovým malých šedooranžových ptáčků. Jednoho jsem před dvěma dny zahlédla. Třeba se nám zase rozmnoží...Moc hezké fotky !!
Eva Mužíková
Ale ale, nesmím zapomenout na čumáčka Rexíka, ten nesmí přece chybět. Hladím tě na dálku pejsku:)))
Eva Mužíková
No to je zase paráda. Eleno, jak píše Nadička, na Tebe opravdu nikdo nemá. Nejen krásné záběry, ale i milé popisky, to mne moooc baví. Já dennodenně chodím krmit sýkorky, čížky, kosy a pochopitelně se tam přikrmují hrdličky . Těm chutnají malé kroupy. Vždy se dívám z po vzdálí na to hemžení a je mi moooc hezky...
Anna Potůčková
Eleno nádherné fotky, krásné komentáře u každé z nich. Jen ten akt milování je škoda, že se nekonal. Tak jsem si zapěla aspon " U kosů, tak jako u lidí, když se dva milují nevidí! Zpívají dvojhlasně a to tak úžasně, že jim to lidé i závidí...."
Naděžda Špásová
Elenko, na tebe fakt nikdo nemá, co ty dokážeš zachytit, to tady nedokáže nikdo. Tiše závidím, ale fakt jen tiše. (Chtěla jsem napsat s těmi ptáčky, ale mohlo by se to blbě vykládat, ha ha.)
Lenka Kočandrlová
A jéjé,vloudila se hrubka: má být "kosy" ....omlouvám se.
Lenka Kočandrlová
Moc mne ptáčkové potěšili....Stále máme dvě krmítka,střídají se na nich nejvíce vrabčáci se sýkorkami modřinkami a obyčejnými,ale přilétá i brhlík,červenka,dlask,pěnkavy,hýli....Kosi vídám ve vedlejší zahradě,u nás jen občas. U sousedů na lípě vábil holub hřivnáč,na špičce holého modřínu prozpěvoval špaček....Přesto,že je okolo plno koček,dokonce občas lezou i do jednoho krmítka,tak ptáky naštěstí a jen zřídka ,chytí jen ta naše mrcha kočičí,trhá si je na schodech přede dveřmi. Je mi ptáčka - nešťastníka moc líto,ale prostě v boji s přírodou neobstál....
Zuzana Pivcová
Kosi (my jsme v v Podkrkonoší říkali Kosáci) jsou pro mě k vidění jen vždy v létě v Týně, když na dvoře pilně sbírají žížaly a další pro mladé. Mám je v oblibě. Náš "správce" jmenuje svého oblíbeného kosa Lojza. Díky, Eli. Kásné fotky, krásná příroda.
Irena Mertová
Krásné ptačí fotky. U nás kosi nejsou, chybí mi. Třeba se vrátí.... Ráno slyším jiné ptáky, snad sýkorky a ještě nějaké drobné, ale celkem nic moc... Před oknem na vrcholu lípy už druhý týden vylepšuje hnízdo párek strak, tak na ně koukám, jak jsou šikovné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...