Týden v Blatné I.
Foto autorka

Týden v Blatné I.

1. 8. 2020

Je to u nás už tradice, kterou jsme neporušili ani letos, a to je dovolená v Blatné. Vlastně dovolená je to jen pro dceru, já a manžel si jezdíme na výlet. Tentokrát jsme z rodinných důvodů byli už v červenci, odjezd směr Jižní Čechy 18.7.20, návrat směr Severní Čechy 25.7.20. Naše postarší auto muselo opět vydržet naložení kufrů, tašek, klece pro hlodavce, a jiných, podle mě nutných věcí, bez kterých se určitě neobejdeme. Zaplať pánbů se to tentokrát obešlo bez hysterických výlevů z mé strany a mohli jsme vyrazit. Počasí se opravdu povedlo, klimatizace v autě jela naplno a cesta nám krásně ubíhala.

Ne, opravdu nemám v úmyslu vám podrobně popisovat celou cestu. Důležité je, že jsme kolem 15.00 hod., po srdečném přivítání s majiteli domku a převzetí klíčů, šťastně skončili na místě určení. O Blatné nemusím nic psát, bylo toho napsáno už hodně a navíc se veškeré informace dají najít na internetu. Chodili jsme na procházky, vyjeli jsme si na výlet do Kašperských hor na hrad Kašperk a samozřejmě tradičně páteční návštěva blatenského parku a zámku. Párkrát nám zapršelo a zabouřilo, ale naštěstí to nikdy netrvalo dlouho a v noci to nevadilo.

Vzhledem k tomu, že jsem fotila ostošest, rozdělila jsem týdenní pobyt na dvě části. První je o přírodě kolem, druhá část bude o hradech a zámcích. Ale ani u hradů a zámku nečekejte nic z historie, také o nich už toho bylo napsáno hodně, dokonce i zde na íčku, neboť se jedná o hrady Rabí a Kašperk a zámek v Blatné.

Na titulce je náš půjčený domek. Přeji všem krásný a pohodový měsíc srpen.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Dodatečně jsem si po druhém dílu prohlédla díl první. A opět jsem si moc užila prohlížení krásných fotek.
František Matoušek
Díky za vzpomínku na Blatnou. Byli jsme tam před pár lety na zámku a prošli park. Krajina kolem je krásná-viz.fotky.
Marie Měchurová
Tak Blatnou ještě neznáme. Vím, že je tam krásný zámek na vodě. Naše cestovka tam jezdí na zájezdy, tak to musíme napravit. Možná ještě letos na podzim. Podle fotek nebudeme litovat, krajina v okolí Blatné je úchvatná ....
Hana Práglová
Díky za příspěvek.Byli jsme tam z našimi seniory před pár lety Snad si to ještě někdy zopakujem Ake turnikety do zámeckého parku nás trichu odrazují..
Elena Valeriánová
Pěkná reportáž, je vidět, že to tam máš moc ráda. Znovu si musím fotky prohlédnout na velkém monitoru. Je tolik krásných míst v té naší malé zemičce. Chtěla bych mít víc času na poznávání.
Soňa Prachfeldová
Naděnko , Blatnou navštívíme koncem srpna, také budeme jezdit okolo. Tak jak vy rádi jezdíte do Blatné, my do Nepomuku. A potom se zase tesim domů, jak bude vše zarostlé.
Jaroslava Handlová
Ten domeček je zasazen do překrásné okolní přírody. Nedivím se, že si to tam užíváte opakovaně a přitom pokaždé určitě jinak. Taky přeji krásnou pohodu v srpnu.
Eva Mužíková
Nadičko, koukám na tu opět "hojnou" diskusi, nenech se odradit, piš a foť dál. Tvé fotky si to zaslouží a my, které víme co vytvořit článek s fotkami obnáší, jistě opět nezklameme..
Irena Mertová
Pohodové fotky, díky za ně. Je polovina léta a jak koukám, díky zdraví se zatím asi nikam nedostanu, tak mi ty fotovýlety dělají radost...
Jana Šenbergerová
Naďo, také přeji krásný srpen a těším se na další hezké články a fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.