Konec léta
Ilustrační foto: pixabay.com

Konec léta

6. 4. 2021

Jsem 6 týdnů po operaci. Jizvy se hojí. ale pořád mne bolí, hlavně, když měním polohu. V noci špatně spím, byla jsem zvyklá spát na břichu, teď jenom střídám leh na zádech a leh na pravém boku. Cvičím levou ruku, abych s ní do budoucna mohla normálně hýbat. Stejně už nikdy nesmím v levé ruce nosit nic těžkého, nesmím nosit náramky, ani těsné rukávy, na levé ruce nikdy nebudou měřit tlak a brát z ní krev. Už nebrečím, když se vidím nahá v zrcadle. Předepsali mi hormonální léčbu, prášky budu brát 5 - 7 let. Čeká mne ozařování, v úterý jdu poprvé, 33x, každý všední den až do 2. listopadu. 

Potetovaný "bratr" mi pod simulačním CT načmáral zeleným fixem na břicho tři kříže, aby mi mohli přesně zaměřit paprsek. Nesmím si to mýt mýdlem, jen sprchovat, stejně se to otírá o oblečení. Ke všemu budu zřejmě i smrdět! Připomnělo mi to ten vtip "a či jsem málo postižená?" 

S Lenou si pravidelně voláme, na rozdíl ode mne se nevyhnula chemoterapii a přišla už o vlasy. Když jí začaly vypadávat, vyholila si hlavu, ale sluší jí to i tak. Musíte to prostě umět nosit. 

Nechodím moc mezi lidi, mám strach z koronaviru, protože mi primář řekl, že by to pro mne bylo smrtelné. Sedávám na terase, s knížkou v ruce, pes sedí u nohou. Zahrada je docela zanedbaná, mám od muže zákaz cokoliv dělat. Asi si budeme muset sjednat pomoc.

Je konec léta, moje nejhorší léto v životě. V tuto dobu jsme každým rokem létali k moři. Doufám, že ho ještě někdy uvidím.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Paní Jano, je to těžké, ale dá se to nevzdat, bojujte. Můj kamarád to vybojoval, i když má cukrovku, dnu a budíka na srdce, už před 3 lety a je tu pořád.
Soňa Prachfeldová
Paní Jano jste moc statečná a je to správné protože chcete a budete žít. Vše nejlepší ve vašem životě a hodně zdraví přeji!
Eva Mužíková
Paní Jano, čas jistě část Vašich zdravotních problémů vyřeší. Hlavně že máte oporu ve svém manželovi a víru v návrat do normálního života. Přeji Vám ať s příchodem léta už nemusíte na své zahrádce jen sedět a můžete se těšit i ze zvládání lehčí práce. Kdyby jste bydlela poblíž ráda bych Vám podala pomocnou ruku, práce na zahradě mne vždy moc bavila.
Dana Puchalská
Držím všechny palce,ať se vše v dobré obrátí.
Hana Šimková
PANÍ JANO OD LOŇSKÉHO LÉTA UŽ UPLYNULO HODNĚ DNÍ A JÁ DOUFÁM, ŽE UŽ JE TO S VÁMI SKORO DOBRÉ.
Jana Šenbergerová
Krátké, ale výmluvné. Zvládnete to.
Hana Nováková
Smutné, životní vyprávění - držte se, bude líp a hodně a hodně zdraví...
Zuzana Pivcová
Vážím si všech, kteří jsou ochotni podělit se formou příběhu o svůj nelehký úděl, a přeji co nejvíce životní energie na další cestu.
Daniela Řeřichová
Paní Jano, prožíváte těžké období. Ale to, že jste se podělila o svůj příběh, svědčí, že máte pevnou vůli k překonání této mimořádně náročné překážky. Máte i podporu manžela a to je velmi důležité, že jste na vše dva. Přeji Vám, aby léčba probíhala šetrně a abyste mohla zase žít jak jste byla zvyklá.
Marie Měchurová
Po chemoterapii mi narostly krásné tmavé vlnité vlasy, později se vyrovnaly a zase zhnědly. Za rok už jsme vyjeli na dovolenou k moři. Jezdíme tam už 15 let od mé operace, vždy na konci sezóny. Proti sluníčku nosím hezké kloboučky, které bych doma neužila a koupat se chodím zrána a před večerem. Mám ráda slogan: Věř a víra tvá tě uzdraví !! Paní Jano, bude určitě líp!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.