Názorů ač jsme různých
Ilustrační foto: pixabay.com

Názorů ač jsme různých

27. 9. 2020

K názvu zamyšlení mě inspirovala Hymna demokratické mládeže Z národů ač jsme různých. Učili jsme se ji v němčině na fakultě. Nečtu příliš chat i60. Politiku a Ring téměř vůbec.

V poslední době na tomto portále ale zaznamenávám četné rozdílné názory na pandemii, koronavirus, bezpečnostní opatření aj. Projevily se i v postoji k módním přehlídkám. Na jedné straně jsou ti „stateční“, kterým je „virus po kolena“, na druhé ti, kteří jsou opatrní. A taky lidé mezi těmito póly. A jistě někde v pozadí je „mlčící většina“. Nejspíš též názorově různorodá.

Konkrétní situaci vnímáme odlišně. Například já bych se na přehlídce necítila dobře ani s rouškou. Každý žijeme v jiných podmínkách, máme jiný zdravotní stav. Povahu a zájmy. Každý dáváme přednost něčemu jinému. A každý máme právo na svůj názor. Je dobře, že své názory zde můžeme prezentovat. Není dobře, pokud se kvůli nim hádáme a napadáme. Přeji vám všem hodně zdraví.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Věro, to jsi napsala velice dobře. Také bychom neměli zapomínat na zodpovědnost k sobě i k druhým. A bez napadání a hádání by to tu bylo určitě pohodovější. Rovněž všem přeji hodně zdraví a taky klidnou mysl.
Alena Vávrová
Věrko, dík za tvoje rozvážná slova a tobě též hodně zdraví ♥ .
František Matoušek
Souhlasím, hlavně s posledním odstavcem. Řádky k zamyšlení pro některé íčkaře.
Věra Ježková
Děkuji podruhé.
Naděžda Špásová
Věrko, napsala jsi to hezky. Jen si myslím, že ještě pořád jsme svobodní lidé, s něčím souhlasím, s něčím nesouhlasím. Tak to dělají rozumní inteligentní lidé, mezi které se taky počítám. Takže si myslím, že dobrovolně podstupovat riziko, je hloupost, ta mezi lidské vlastnosti také zákonitě patří. Každý ať se chová podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale hlupáci tu budou pořád. Je jedno rčení " pozdě bycha honit". To bychom si měli uvědomit všichni. :-)
Vladislava Dejmková
Kdybychom měli všichni stejný názor, nebylo by to ono. Ale vyjadřovat své názory bychom měli vhodnou formou...
Jana Petlachová
Krásně napsáno.
Soňa Prachfeldová
Jsme lidé se svými různými povahami, způsobem vyjadřování a někdy chce mít někdo navrch.Pokud jsem nebyla na určitém místě, nebo o tom vim pramálo, nebo mě to nezajímá, tak se k tomu nerada vyjadřuji. A určitě kus pravdy mají i souhlasné i nesouhlasné názory.
Jitka Hašková
Věro, napsala jsi to moc dobře. I když má někdo jiný názor, měl by ho vyjádřit kultivovaně a ne zesměšňováním nebo urážením těch,kdo mají názor opačný. To ty nikdy neděláš, a proto si tě vážím.
Věra Ježková
Děkuji vám. Jendo, dobře jsi mě doplnil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.