Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život
"Optimistický" projev k národu ministra Prymuly. FOTO: Stream ČT24

Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život

14. 10. 2020

Když před třemi týdny vystřídal plukovník Roman Prymula na postu ministra zdravotnictví zpěváka Adama Vojtěcha, říkal jsem si, že pro zvládnutí pandemie jsou vojenský dril a zkušenosti v oboru epidemiologie ideální kombinací. Až do jeho televizního vystoupení.

Pohřební řeč ministra Prymuly mě doslova zaskočila. To je člověk, který má vyvést Českou republiku z pandemické krize? Tak to Bůh s námi, národe český!

Zlomený (po volbách a unavený (přeci jen už je v našem věku), přesto stále arogantní (to už se nezmění) premiér Andrej Babiš předsunul českému lidu další ze svých loutek - plukovníka Prymulu, aby prostřednictvím obrazovek uklidnil národ, rozezlený z chaotického vládního postupu proti šíření koronaviru. Televizní vysttoupení ministra zdravotví mělo ale přesně opačný efekt. Unylé, neosobní předčítání textu, který Prymulovi sepsali Babišovi "píáristi" na klidu nepřidalo. Společně s televizní kulisou, kde jako u rakve stáli kolem Prymulova pultíku "pozůstalí" panáci, zapůsobil projev k národu přímo odstrašujícím dojmem. 

Bylo vidět, že Prymula byl k tomuto proslovu dokopán svým šéfem. To, co říkal, nebylo ani upřímné a už vůbec ne přesvědčivé. Byť slova o deseti tisícich lůžek či bezplatných testech mohly znít kdekomu slibně. Jenže těch planých slibů  z vládních úst bylo! A dopadlo to tisícovými přírůstky nakažených lidí denně.

To, co předvedl Roman Prymula je velké zklamání. Chtělo by se říci, že je to konec nadějí. Česko se dostalo na špici nejohroženějších zemí na světě, ale premiér Babiš bezostyšne před národem řekne, že si není vědom jakékoli chyby. Na to jeho "čau lidi" už tady opravdu není nálada. Babiš by měl odstoupit a s ním i celá neschopná vláda. Už nejde o volby, o koryta, ani o čest. Jde o život.

koronavirus
Hodnocení:
(2.7 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Divišová
Aleno a Eleno , souhlasím. Po bitvě každý generál. Proč si každý myslí, že jiná vláda by to dělala jinak. Proč si každý nesáhne do svědomí, že se nechtěl v létě, když letošní srpen byl opravdu horký, pohybovat venku i v MHD s rouškou, protože by to neudýchal. Třeba 21.8. bylo 136 pozitivních. Žádná vláda by nenavrhla ekonomicky omezující opatření při bílém semaforu. To jsou jen politické výkřiky. A kdo znal nějakého Maďara? Nikdo, ovšem Pirkl, Žaloudík, to jsou jiné persony. Bohužel, ne epidemiologové. Tak se pořád nedohadujme.
Radovan Cakl
Mirku dík, vystihl jsi to přesně. Bůh s námi.
Mirek Hahn
Ta scéna postavená na proslov se mi moc líbila, bylo to jak v šedesátkách v nějaké revue... ( Kromě toho bylo předem jasné, že tentokrát napíše text Prchal ). Něco mi na té kompozici se suitou na schodech chybělo. Ale nebyl jsem si jistý co mi na tom kompozičně skřípe.... Chvíli to trvalo, než jsem si dopracoval ten zbytek jeviště. Nahoře, přímo uprostřed, za plukovníkovou hlavou a v protisvětle okna, je vetknut velký dřevěnný kříž a na něm, s ranou v boku, ukřižovaný Šmucler... a v mezeře mírně vpravo, na kopí naražena, hlava MUDr. Hnízdila.
Dana Procházková
20.7.2020 jsem na internetu četla toto: Andrej Babiš několikrát zopakoval, aby Češi letos raději nejezdili do zahraničí a podpořili domácí cestovní ruch. Monika Babišová ale i přesto vyrazila do Chorvatska, odkud sdílela řadu fotek na Instagramu. Místo toho, aby šla příkladem, nakonec jen rozvířila vášně u lidí v Česku.
Lenka Kočandrlová
Je to vlastně k smíchu,kdyby to nebylo k pláči....Najednou je u nás tolik proroků,co zřejmě věděli všechno dopředu....Škoda,že místo covidu nenastal mor,jako ve středověku,to by už kdekdo,i p. Vácha ,sklapnul!
Jana Mesarčová
Lidičky, nekřičte na sebe. Nic není cerne či bílé. Mějme názor, prijimejme nazor, budme vůči covid-19 opatrní, zlost nas jen oslabi. Poucme se do budoucnosti z dnešní nevalné situace, koho příště volit, abychom se prip. nestali rukojmi moci a zdravotnickych lobby, aby o nasich osudech mimo nas v státoprávním meritku rozhodovali odbornici a verohodni lide. Rousky nosme smysluplně. Takové, co nas ochrani a který mi neohrozujeme druhé. Ovšem to, co vidite v metru na obličeji cestujicich, často nekdo nepouzije na myti nadobi....pak nařízení je velký ?, že ano. Mně často chybí "zajištění prostředků", aby mohlo být důsledně plneno nařízení, v oblasti rousek určitě.
Alena Várošová
Dnes jsou lidi v takové situaci,že nevédí co bude dál a nevěří už nikomu.Nosit roušky,nenosit Sedět na zádeli doma.Bát se promluvit se sousedy?Situace je opravdu vážná,není to strašení lidí.Nědo si to ani neuvědomuje co může ještě přijít.Kdyby ti tam chytrolíni ve vládě,co melou jenom hubou ,jak a co by udělali a stále nehádali,jak báby na pavlači a opozice nevymýšlela kraviny rozvolnění a táhli za jeden provoz.,tak taková situace jako je teď, by tady nebyla.Už jsme na tom jako v Itálii. V Praze byly všemožné demonstrace proti opatření vlády?.Copak jste na to někteří již zapomněli.?Měli plnou držku slov SVOBODA.Všichni chtěli cestovat,jezdit o horách i tam bylo přelidněno.Hospody a bary praskaly ve švech..Kam by se chodili lidi bavit,když chtějí mít svobodu ?Výlety,srocování,veřejné páry i soukromé večírky.A budeme rádi i když budeme přežívat,že tuto krizi zvládneme a přežijeme.Tak se chovejme jako inteligentní lidi,držme při sobě a ne jako zvířata,kterým záleží,jen co mají v korytě a do jakého vyššího koryta se dostat i za cenu lidských životů.Toť vše.
Antonín Vácha
Vidím, že mnozí z diskutujících budou tleskat Babišovi i na JIPu. Tak tleskejte, budete-li mít na to dost sil. Jisté je, že vláda zareagovala pozdě a bere plnou zodpovědnost za současný stav. Že byla ČR nepřipravena v březnu se dá pochopit. Ale že se nepřipravila na podzimní druhou vlnu, kterou předpovídalo mnoho lékařů, virologů i biologů, to je naprosté selhání. A kdo tady píše, že není, ta lže sám sobě. A že kecat umí každý? Tady si kecat můžeme, kecat by měli ale přestat ti co josu u vesla. Před volbami vždy plno keců a po volbách potopa. Nazdar.
František Matoušek
Helenka Červenka 14.10.2020 10:30 - Ono o životy už jde od jara, jestli jste si náhodou nevšimla. Nevšimla, asi ne, protože jste byla jedna z tisíců co honem museli být u moře. Jako by tam už příští rok nebylo. A co by mě třeba povzbudilo. Jasná koncepce opatření, aby vláda která v čele s premiérem nás v září uklidňovala, že se nemusíme bát, že o nic vlastně nejde, představila řadu opatření a na těch trvala !!! Aby se nedělali žádné vyjímky (sportovci ap.) Jestliže jde o životy, tak je třeba být nekompromisní.
Elena Valeriánová
Kecat umí každý, kecalů je plná televize, internet, Poslanecká sněmovna. A řešení nemá nikdo! Kecy a zase kecy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.