Co takhle uplést si čepici? Nebo i někomu z rodiny, když času na pletení je teď dost
Ilustrační foto: pinterest.com

Co takhle uplést si čepici? Nebo i někomu z rodiny, když času na pletení je teď dost

9. 11. 2020

Můžeme jí pak říkat čepice covidová a vzpomínat na dobu, kdy jsme se nudili tak, že se mnohé ženy vrátily k ručním pracím. Protože pletené a háčkované kulichy zabaví, potěší a ještě zahřejí.

Jak už to u pletení a háčkování bývá, lepší je zvolit model složený z více barev. Ono pak ta práce rychleji ubíhá a je zábavnější, když se člověk těší, že už už bude měnit barvu. Nebo si říká: tak dodělám ještě tuhle řadu a pak tu růžovou a pak tu žlutou…

Dlouhé listopadové večery jsou k takovému tvoření jako udělané a u těch letošních v době koronavirové to platí dvojnásob. Pro toho, kdo má pocit, že by rád něco vyráběl a netroufá si na nic velkého, je čepice ideální věc.

Její výroba netrvá dlouho, takže když se něco pokazí, není problém pár řad vypárat a začít znovu. A střihů na ně se dá na internetu najít nepřeberné množství. Tak už jen stačí si rozmyslet pro koho čepice bude. Jestli pro odvážnou šedesátnici, která má v této bláznivé době chuť udělat něco neobvyklého, třeba si vyrazit ve velkém růžovém kulichu. Nebo pro manžela, který má smysl pro humor a rád si vyjde na procházku v čepici vesele pruhované. Nebo pro vnučku, která si přinese obrázek dokumentující, jaké čepice jsou takzvaně in. Nebo pro ještě menší vnoučata, kterým je sice úplně jedno, co mají na hlavě, ale rodina se bude rozplývat nad tím, jak je ta babička šikovná, když jim upletla takové úžasné čepičky. Ať už budou pro kohokoli, hlavní je, aby byl čas při jejich výrobě příjemný.

Tady je malá inspirace, co všechno se dá v této nudné listopadové koronavirové době vyrobit.

móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Svoje první pletařské dílo jsem vytvořila ve 12 letech. Byla to propínací vesta a docela se mi povedla. Od té doby jsem upletla či uháčkovala bezpočet čepic, šál, vest, svetrů a dalších druhů oblečení a doplňků jak pro sebe, tak i pro rodinu a kamarádky. Při zaměstnání jsem si touto činností i přivydělávala.
Jiří Dostal
:-) Být prostě muž, paní Zdenko, je zkrátka sranda a havaj, sám peru, žehlím, vařím, starám se o pastorka a jako vysloužilý speciální pedagog nemohu rozumět plytkému aktivismu bab. Ale váš postřeh si zapíši... :-)
Vlasta Rejmanová
Pletla jsem celý život. Teď hlavně ponožky a začala jsem háčkovat síťovky.
Marie Ženatová
Na své tři děti a celou další velkou rodinu jsem pletla dříve velmi mnoho - teď pletu také už jen ponožky *
Marie Faldynová
Nejvíc na odbyt jdou ponožky, alespoň já je udám vždy nebo vyměním za něco jiného. Horší je, že dva dny pletu a pak mě týden bolí ruka :-(
Zdenka Soukupová
Jiří, Vy jste prostě muž, a ti to mají zařízené jinak. My ženy článku rozumíme (aspoň myslím).... ☺
Dana Hošková
Já o té čepici uvažuji. Dokonce mám už i připravenou přízi.
Jiří Dostal
Není nad knížecí rady amatérů, ještě by se mohlo hrát "Člověče, nezlob se!", vyřazenou figurku mít za covid-maroda a napotřetí za covid-zemřelého. Zřejmě i redakční samota tíží...
Anna Potůčková
Čepic zejména na děti jsem uháčkovala nepočítaně. Zejména, když manžel měl úraz jehož následkem musel do invalidního důchodu a děti chodily na 1. stupen ve škole. Peněz rázem hodně ubylo, naše životní úroven značně poklesla a já si takto přilepšovala do rodinného rozpočtu, abych dětem mohla přilepšit a nepoznaly tento pokles.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%