Hudební festival 2020  - koncertní videopozvánka č. 2:  zámek Jezeří
Ilona Kolářová

Hudební festival 2020 - koncertní videopozvánka č. 2: zámek Jezeří

20. 11. 2020

Druhá videopozvánka patří opět zámku Jezeří, kam byl pro účely koncertu dovezen z Plzně  klavír neuvěřitelných možností. 

Klavír, mimo jiné, umí hrát sám. Jeho cena se pohybuje od deseti miliónů výše a byl vyroben v limitované edici pouze 88 kusů. V první části Míša  představí klavír a ukáže možnosti nástroje včetně ukázky, kdy si zahraje sám se sebou. (V obdobném duchu probíhají jeho přednášky na Univerzitě třetího věku na UJEP v Ústí nad Labem).

klavir-2.jpg

Zámek Jezeří několikrát hostil Ludwiga  van Beethovena a to je také jeden z důvodů, pro něž byl vybrán k natočení jedné z jeho nejznámějších sonát, Měsíční svit. V druhé části zazní celá sonála v Michalově provedení.

Zámek Jezeří má ještě jednu zajímavost. Paní kastelánka si z útulku bere stařičké pejsky, které nikdo nechce, a snaží se jim zpříjemnit zbytek života, což je od ní velice šlechetné.

pejsek-3.jpg

 Jeden z adoptovaných pejsků

Klavír byl krátce po natočení koncertu prodán na Slovensko pro kulturní účely do  jednoho střediska ve Vysokých Tatrách.

Tato videopozvánka jako jediná neobsahuje prohlídku zámku, je v podstatě bonusem.

 

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jezeří mě fascinuje, díky.
Helena Přibilová
Paní Kolářová, také já děkuji za zprostředkování prohlídky zámku Jezeří. Byla jsem tam před lety, ale prohlídku jsem si ráda zopakovala, navíc za doprovodu krásné hudby.
Eva Mužíková
Opravdu silný zážitek. Nejsem vyznavač vážné hudby, neumím jí moc vnímat, ale koncerty Tvého syna mne vždy zaujmou. Opravdu. Snad i proto, že je mohu poslouchat večer v klidu mého domova. Paní kastelánce za pejsky fandím.
Zuzana Pivcová
Moc děkuji, úžasné. A ta paní kastelánka je také moc fajn.
Jana Šenbergerová
Už se těším, až si to večer poslechnu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.