Máme ještě legitimní vládu? Nikoli, jen vládu strachem
FOTO: stream ČT

Máme ještě legitimní vládu? Nikoli, jen vládu strachem

25. 11. 2020

Vláda mi připadá jako malé zpupné děcko. Rozhoduje způsobem pokus-omyl, jako partička diletantů, která nechce dát najevo, že neví, nezná, vaří z vody.

Kdyby řekla férově, že o covidu je stále nemožné něco určitého říci, a nevymýšlela za každou cenu nějaká rozhodnutí pro rozhodnutí jen proto, aby předváděla, že má moc, a nechovala se, že může z titulu moci držet toho či onoho v hrsti, napáchala by méně škody a zla, než páchá. Z vládních rozhodnutí vyčuhuje jak sláma z bot jen klientelismus a jasná diskriminace jedněch, na úkor jiných. A co hůř, její opatření jsou ve většině hloupá a zbrklá, jen aby předváděla, že něco dělá a nebere svůj štědrý úřednický plat zadarmo. A předstírá činnost, ať už je sebenesmyslnějši. Kdyby si pánové a dámy ve vládě raději sedli a nedělali nic, napáchali by méně škody, než svými nekompetentními a nedomyšlenými kroky, kdy den po dni táhnou jeden hot, a vzápětí čehý.

Proč si nepoloží otázku, jak může  například malý český krámek s keramikou, knihkupectvím, obuví nebo papírnictvím v malém městečku, kde se zastaví dva, tři lidi za hodinu, roznášet nákazu, a přitom nechat otevřené velké, masově navštěvované supermarkety obřích zahraničních řetězců?! Kde se navíc kumuluje obrovské množství lidí v jednu chvíli třeba celé dvě hodiny, a pokud ještě zkrátí prodejní dny, je jich tam možná víc, než na představení leckteré menší divadelní scény!

Vláda asi bude jen těžko zastírat a dokazovat, že nejde o nadržování a že její rozhodnutí jasně nepoškozují zájmy českých živnostníků a drobného podnikání. Protože rozhodnutí vlády jsou pro ně likvidační. A bude se těžko vykrucovat, že nejde o sabotáž, ale "jen" o hlupáctví těch, kdo rozhodovali.  V každém případě je národní katastrofou, když o čemkoliv rozhodují ať už sabotéři, nebo hlupáci.

Už proto, že v drtivé většině normální řadoví lidé přece sami  - i bez vlády - vědí, co dělat, aby se nenakazili, pokud před nimi nikdo netají informace. Jsme přece svépravní občané a je především v našem zájmu, abychom se nenakazili.

A uráží nás pohrdání, s jakým představitelé moci ( viz bývalý ministr Prymula) rozhodují o nás, ale sami se dopouštějí přešlapů, jaké by neudělalo ani malé děcko.

Tato vláda svou důvěru už dávno prohrála.

koronavirus politika
Hodnocení:
(3.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Důležité je, že kdo má zájem, tak napříč tímto portálem si svoji parketu najde. Nemusí se vším souhlasit a svůj postoj může vyjádřit. Pokud mě někdo svým názorem irituje, není to problém dotyčného, ale můj a udělám si pořádek ve své hlavě :-)
Antonín Nebuželský
Na tento pohodový portál určitě nechodím kvůli článkům tohoto "idnesovského," typu.
Dana Puchalská
Hani Š..... Kulím oči a žasnu..... Je to diskuze vyloženě na draka....
Jitka Caklová
Souhlasím s Dr. D. Hawkinsem. Čemu věnujeme svoje myšlenky, to posilujeme a zhmotňujeme. Proto také jak se hezky česky říká, "Z odříkaného bochníku, největší krajíc." a mnohdy i celý bochník. Některé články, nejen na Seznamu, které obsahují třebas jen zrnko pravdy, mají jepičí život.
Petr Dvořák
Paní Caklová, souhlasím s vámi. Ohledně statistiky prohlásil Winston Churchill: "Věřím jenom té statistice, kterou si zfalšuji sám." A k dalšímu: „Mnohé epidemie jsou podstatnou měrou dotvářeny médii (vědomě i nevědomě). Varování založená na strachu z ohrožení zdraví ve skutečnosti vytvářejí mentální prostředí, ve kterém snáze dochází k tomu, čeho se obáváme“. Tato slova pronesl před lety Dr. David Hawkins, myslitel, vědec, filozof a lékař (1927-2012). To o těch "pozitivních mrtvých duších" jsem nečetl.
Hana Šimková
Lidičky, co se to děje. Chápete to někdo?
Jitka Caklová
P. Dvořák 20:05, pochopila jsem a stále věřím, že u nás k tomu nedojde, přestože k tomu mají nakročeno. Tehdy to byl holokaust, "zítra" to může být plošná povinná vakcinace. Statistiky falšují, jen aby měli důvod držet lidi v izolaci a ve strachu. Jak mohou být pozitivní "mrtvé duše"? 120ti letí občané (dnešní zpráva na Seznamu)?
Hana Šimková
Jděte všichni pokud možno rovně a nikam neuhýbejte. Ještě snad nejsme na konci cesty, nebo kolejí. Nesmíme to dopustit a proto se mějte rádi.
Petr Dvořák
TECHNICKÁ: Ten pán na konci kolejjiště (nepletu-li se, možná to bylo jinde) byl v Osvětimi a byla to rozřazovací rampa, kde jedním směrem šli rovnou do komory a ti poslaní druhým směrem, dostali šanci v lágru.
Jitka Caklová
Nemám nic proti oponentům a jejich názorům, každý má právo svůj názor vyjádřit. Osočování nikam nevede. Spíš mám obavy z doby, kdy "jistý pán na konci kolejiště" mi nebude radit, ale bude o mně i za mně rozhodovat a já proti jeho rozhodování budu bezmocná. Bohužel, dnešní doba tomu nahrává a já jsem ráda, že jsem tak stará a na "konci svého kolejiště" už nebudu mít žádné starosti ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.