Příští premiér? Po povolebním patu prezident prosadí Prymulu. Pak přijde pořádné peklo
Příští premiér zase bez roušky. FOTO: FTV Prima, licence CC BY 3.0, wikimedia.org

Příští premiér? Po povolebním patu prezident prosadí Prymulu. Pak přijde pořádné peklo

1. 3. 2021

Průser. PES prozrazuje příšerné predikce. Pandemie poráží pány, paničky, potěr. Pět posledních postelí pro pomoc postiženým. Pak přichází poslední pomazání, pláč pozůstalých, parte.

Premiér panikaří. Píárista Prchal pozitivní, proslov připravuje při polední pauze. Premiér prosí poslance: „Předkládáme pandemický plán plný přijatelných pokynů. Podruhé pěkně prosím, poskytnětě plánu podporu. Pandemiju porazíme.“

Poslance poté přemlouvá premiérův poradce Prymula. „Páni poslanci, paní poslankyně, postrádám pochopení pro premiéra. Pandemie povraždí půlku Prahy, Plzeň, Pardubice, Přelouč… Přece premiéra podpoříte," požaduje Prymula po poslancích. Pak půjde pít pivo pod pláštíkem pracovní porady.

Poslanci poslouchají premiérovy prosby, Prymulovy pindy. Posléze panu premiérovi provokativně podávají prostředníček. Piráti pociťují příležitost. Příštím premiérem Pirát? Parádní představa. Pakliže prezident pirátského premianta pověří…

Prezident pozoruje pana premiéra prostřednictvím PC. „Pindá ptákoviny, posera. Proč pořád pobrekává? Premiérem pověřím Prymulu. Prozradím plán Putinovi.“ Pak poraněným pařátem přitáhne posledního panáka před pusu. Poslední půlrok pije pálenku poslanou PPL putinovskými podržtašky. Pálenka prezidentovi pomáhá pronášet pekelná poselství. Příklad? „Parchanty pisálky příště pověsíme! Povaleči, píší pitomosti.“ Prezident prý pohasíná. Po pravdě? Planý poplach.

                                                                                         -----

Prymula pokorně přešlapuje před prezidentovým pokojíkem. Přemýšlí: „Pověří prezident Prymulku premiérem? Přitečou penízky, Prymulka pořebuje penízky, Prymulka pomazlí penízky…“

Přichází prezident.

„Pane prezidente, při představě přijmutí postu premiéra prochází Prymulovou palicí prima pocit," poklonkuje plukovník Prymula.

„Počkej Prymulo, pěkně po pořádku. Potřebujeme pořádně probrat povolební plán. Pokud pitomci připustí povolební pat, premiérování převezmeš. Přitom prohlásíš: „Přísáhám panu prezidentovi poslušnost.“

„Přijímám, pane prezidente!“

                                                                                -----

Podzim. Přituhuje. Předvolební průzkumy předpovídají poslednímu premiérovi porážku. Piráti plánují převrat – popravu pravice, pěrestojku po pirátsku. Prezident pookřeje, přesně podle předpovědi - povolební pat. Prymula připravuje první premiérský proslov.

Pandemie pořád přidává plyn. Půlka Prahy, Plzeň, Pardubice, Přelouč pozitivní.

Proboha, pohroma, Pfizer přestává působit! Proočkovaní prezident, premiér, Prymula pociťují plicní problémy. Panika, pohotovost, první pomoc. Pozdě…

Poučení? Pýcha předchází pád. Po politickém pletichaření přichází peklo.

 

koronavirus politika zdraví
Hodnocení:
(3.7 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Rostislav Mraček
Panu Váchovi se to povedlo! Výtečně i vtipně nakládá se slovní zásobou. Já jsem pobaven.
Jitka Caklová
Ilono, o tom já vůbec nepochybuji i když to tak občas pro nezasvěcené nevypadá :-) Jak se říká, "Co se škádlívá, rádo se mívá" :-)
Ilona Erika Kolář
Jitko, myslím, že si rozumíme.
Jitka Caklová
Ilono, plně s Tebou souhlasím. Ač se to na první pohled nezdá, máme dost společného, také škarohlídy ráda nazdvihávám. Faktem je, že se dost často chytí a svoji nevoli svádí na mě :-) :-) :-)
Ilona Erika Kolář
Článek je super. Škarohlídy ještě drobet nazdvihnu, že ačkoliv má Prymula prů...er za prů.....em, dnes vyšla zpráva, že se stal poradcem Zemana. A po nás potopa.
Jaroslav Kolín
Určitý problém je v tom, že sice mohu být nadšen formou sdělení, ale ne jeho obsahem.
Irena Mertová
Jano :-) :-) :-)
Jana Šenbergerová
Wikipedie: Satira (z lat. (lanx) satura – všehochuť) je označení pro umělecký, zejména literární žánr využívající komičnosti, výsměchu, karikatury a ironie ke kritice nedostatků a záporných jevů. Spisovatelé se jejím užitím vyslovují ke společenským problémům." Plně se podepisuji pod poučení na konci článku, zbytek beru s rezervou, ale hlavně s úsměvem. Až nám dojde humor, už nám toho moc nezbude.
Olga Škopánová
Ale paní Jírová vždyť je to jen taková hříčka se slovy, dle mého názoru vtipná.
Zdenka Jírová
Nesouhlasím s tím, aby se do této rubriky dostávaly články s politickou tématikou. Od toho je zde zavedena rubrika Politika nebo Ring.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%