Fotoreportáž: Zima už je mezi vrátky, jaro klepe na dveře
Foto: autorka - Krásné jaro, milé íčko.

Fotoreportáž: Zima už je mezi vrátky, jaro klepe na dveře

22. 3. 2021

První jarní den roku 2021 připadl na sobotu. Probudila jsem se kolem šesté hodiny a za oknem vládla paní Zima v plné síle. Vítr, mráz, vločky a všude bílo.

Zima se nechce vzdát, je marnivá a tvrdohlavá, parádivá. Ale také krutá. Nazdobila do bílé stromy, meze, zaklela do sněhu a ledu kaluže i jarní kvítí, vše, co připomíná jaro.

A přece v korunách stromů, v keřích volají roztouženými hlásky ptáci, volají jaro a milování, volají slunce a nový život.

Pojďte se podívat, jak jsem 20. března 2021 zachytila svým fotoaparátem.

A mějte na paměti: březen za kamna vlezem (duben ještě tam budem). Musíme brát vrtochy paní Zimy s úsměvem, bude líp.

fotografování Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Fotoreportáž se ti moc povedla.
Jana Šenbergerová
Eleno, jedna fotka krásnější než druhá. Stejně jako tvá nádherná volavka už toužíme po termálu. Vrtalo nám hlavou, ze které dálky jsi fotila tu Biskupku. Někde z cesty na Krnov, nebo Marii Pomocnou?
Jan Zelenka
Krásné přírodní záběry. Je otázkou - kdo je větší přírodní nadšenec? - Alena, nebo p. Valeriánová. Je to konečně jedno. Obě dámy mají můj obdiv a taky trochu závisti. Ať vám vydrží dlouho zdraví.
Jana Kollinová
Jako vždy, krásná nabídka zajímavých momentů "ulovených" Eleniným objektivem. Těžko vybrat nejlepší záběr. Mojí TOP fotografií je "Měly jsme se vrátit později.." :-)
Naděžda Špásová
Hezky jsi to napsala a vyfotila. U nás to bylo podobné, nevystrčila jsem nos ze dveří. :-)
Elena Valeriánová
Četla jsem někde, že zima má tři fáze. První fáze je ta kolem vánoc - idylická a je málo kdy. Druhá fáze přichází s únorem, je mrazivá, trvanlivá a plná sněhu a někdy i plískanic. Třetí fáze, ta nejtěžší přichází v březnu někdy až v dubnu. Ta je nejtěžší. Lidé už mají zimy dost, vyhlížejí sluneční paprsky. A zvířata? Ta scházejí z lesů a hor blíž k lidským obydlím, protože jsou vysílená, hladová a příroda jim už potravu téměř žádnou neposkytuje. Všichni už se těšíme na teplé jarní dny a zelenou trávu plnou kytek a hmyzu. Tak ještě chvilku posečkejme ♥
Anna Potůčková
Hezké obrázky, ale už moc se těším na ty jarní snímky. Zima snad už má na kahánku.....
Alena Tollarová
Co si pořád stěžujete? To je všeříkající a ještě by se slušelo dodat - když jste doma v teple :) Mně připadá, že zima se nějak posunuje směrem do jarních měsíců a zatímco v prosinci se pomalu dá chodit v podzimním, teď je péřová bunda a čepice vítaná. Ptáčci jsou zvyklí, o ty strach nemám.
Eva Mužíková
Hezky jsi mne hned po ránu naladila, přestože je té zimy již dost.
Marie Doušová
Hezké snímky a hezké počteníčko o příchodu jara. Dík....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.