Když nemáš talent, poodhal dvorce aneb jak se rodí celebrity
FOTO: Pixabay

Když nemáš talent, poodhal dvorce aneb jak se rodí celebrity

26. 3. 2021

Dříve se lidé stávali celebritami, když natočili několik úspěšných filmů, napsali knižní bestsellery, sklízeli aplaus plných koncertních a divadelních sálů či vysekali z kamene sochu. Dnes stačí sundat podprsenku, udělat selfíčko a poslat ho do médií. Celebrita je na světě.

Nemusí nic umět, dokazovat svou výjimečnost v tom kterém oboru. Stačí se ukázat v rouše Evině a o fanoušky je postaráno. Už dávno neobdivujeme um, nýbrž křivky. A tak nám denně média servírují tu zadeček začínající herečky, tu kousek ňadra zpěvačky z muzikálu či úplně všechno z již vyhaslé, ale stále ještě fešné modelky. Celebrity odhalují pupík v těhotenství, prs při kojení, zadek i předek u vany, bazénu, na pláži či v zimě u zamrzlého rybníka. Jitka Nováčková, Gabriela Boučková, Veronika Kašáková, Michaela Ochotská.Týnuš Třešničková, Monika Marešová, Zorka Hejdová... Znáte je? 

Dříve celebrity rozdávaly rozhovory a podpisy, dnes své odhalené tělo. Je to jednodušší, rychlejší a asi i výnosnější. Média nahotiny kupují, protože si zvýší čtenost a příjmy z reklamy. Dívky a někdy už i ženy v letech si přes média a sociální sítě získávají pozornost, protože jinak jen tak neprorazí. Když nemáš talent, poodhal dvorce. Když nemáš kšeft, vystrč půlky. Když nemáš názor, řekni to tělem.

Česká společnost uvadá, stává se z ní bulvár. Mladí se řídí podle toho, co jim do mobilu natroubí youtubeři, módu a životní styl určují influenceři, sledujeme herečky a herce stupidních a nikdy nekončících seriálů, zatímco autority od lékařů, přes vědce, profesory, po architekty či sochaře přehlížíme. Jsou pro nás nudní, jejich názory nás nezajímají anebo jim prostě nerozumíme. Zato víme, kdo kde má mateřské znaménko či malou jizvičku.

I mně mnohé fotografie oku lahodí, žaludku však příliš nechutí. . Ale třeba je mé vnímání ovlivněno jen současným koronaděním. Ruku na prsa, třeba zase bude líp.

 

 

celebrity společnost
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladimír Mrázek
Souhlasím, za celebritu nelze rozhodně považovat osobu, která s vykulenýma očima čte zprávy ze čtecího zařízení. Ale co by si počali bulvární pseudonovináři bez všech těch Agát, Ilon, Bár či Lucií? Problém je, že přes polovinu národa tento bulvár čte či dokonce kupuje.
Martin Vrba
Z příspěvku jsem zapomněl zkopírovat první odstavec, tak ho sem rychle „připrdnu“, protože pobaví: Zažil jsem dobu, kdy celebritami (i když jsme tomu tak neříkali) byly z mocí jedné vládo strany jen dojičky krav, které uměly dobře namasírovat vemeno a z krávy vydojit tolik a tolik mléka, kdy ale celebritou číslo jedna v oboru byl akademik Moskalenko se SSSR, který dokázal rozdojit i kozla https://www.youtube.com/watch?v=pA7e5Rj0laQ
Martin Vrba
Zažil jsem dobu, kdy celebritami byly i tkadleny, které stačily obsloužit 20 tryskových stavů a ještě i místo poslankyně a doma hrdinu socialistické práce, který trhal jeden rekord za druhým v těžbě uhlí na předku a přežil jsem bez černých brýlí i ty týdeníky, kdy mi z nich bolely oči od jisker svářečů z Dombasu. A tak mnohem lépe přežiji i to, kdy je za celebrity považována pěkně rostlá holka, nebo nějaký hokejista, který umí dobře zakvrdlat pukem a pak ho nekompromisně zavěsit do soupeřovy branky a jsem rád, že mě to ještě všechno dokáže zpříjemnit pohled na život z té lepší stránky a rád si u toho zařvu góóól. Vím hlavně jedno, že je dnes (nemyslím v době korona viru) oproti té době, kdy platilo to heslo „Jsem horník, kdo je víc!“, mnohem více výběru ve všem, naprosto ve všem, počínaje (jen střelím do toho hejna věcí) například sýrů – další rána - nebo třeba automobilů, další rána – možnosti vyžití vlastních zájmů – další rána – možností cestování po celém světě – další rána - možnosti příjmu stovek televizních stanic – další rána – možnost sledování skoro nekonečných počtů informací na internetu z tisíců lidských činností. Nikdo nám dnes přece nic nevnucuje, je jen na každém z nás, co a koho chceme sledovat a koho chceme uznávat jako celebritu, nebo čemu a komu chceme věnovat pozornost jen povrchně. A opačně z druhé strany platí, že každý se předvádí v tom, co opravdu umí, ale i to už dnes nestačí k upoutání pozornosti ani pro opravdové umělce, vědce – nikoho, protože i takových lidí je velké množství, tak musí každý z nich ukázat ještě něco navíc, nějaký příběh, aby byl co nejčastěji v záři reflektorů, na obrazovkách a na stránkách novin a k tomu slouží ty drobné skandály a milostné aférky, protože i negativní reklama je reklama, nejhorší je totiž klid, z toho pak plyne nezájem a zapomenutí a ztráta příležitostí a tedy i obživy - peněz. A tak někdo ukazuje i svoje nové kozy, někdo své nové vozy v garáži a některé mají kozy jako vozy, tak ušetří.:) A poučení z toho? Sledujte tedy jen to, co se líbí vám a nezaclánějte ve výhledu těm, kteří se koukají na to, co zajímá je. :)
Alena Várošová
Moc dobře vystižeá realita dnešních dnů.Souhlasím. Zuzana dobře napsala komentář,dnes se předvádí, co vám plastický chirurg zlepšil a jak skvěle odvedl práci a že má spousta těchto žen v hlavě piliny to dnes nikdo neřeší..A kde je potom přirozenist.? Maminky se fotí s břichem jak buben,tatínci jsou u porodu a za dva roky je úplně jiná situace.Rozvod dnešních mladých lidí..?Matky zůstávají jako samoživiteky s přítelem v bytě.
Jana Kollinová
Delší dobu jsem měla pocit, že jsem nějak zakomplexovaná, když jsem nedokázala obdivovat těhotenská bříška "celebritek." Děkuji za článek.
Jana Vargová
Pane Vácho, velmi dobře jste vystihl dnešní společnost. A když si poslechnete odpovědi těchto "populárních" osobností v nějaké vědomostní anketě, nebo pořadu v TV, nevěřícně kroutíte hlavou nad jejich chatrnými, často i žádnými, znalostmi. Ještě dodám malou poznámku: děsím se představy, že tyto rádobycelbrity jsou vzorem pro naše děti.
Zuzana Pivcová
Plně s Vámi souhlasím. Nehovoří ze mě závist, že bych těm kráskám jejich vnady záviděla. Ale je to opravdu trapné stavět hodnoty člověka a tím celé společnosti na silikonových implantátech a milostných aférkách rádoby osobností, zatímco o skutečných znalcích, hlavně vědcích, se vůbec nic neví.
Jana Hošková
Přesné !!! Dobře napsáno ! :-))
Jaroslav Kolín
Přidávám se.
ivana kosťunová
Bravo ! Tleskám ve stoje.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.