Poslední přání starého seniora: dožít se odchodu premiéra a prezidenta a pak v klidu zemřít
FOTO: Pixabay

Poslední přání starého seniora: dožít se odchodu premiéra a prezidenta a pak v klidu zemřít

8. 4. 2021

Jsem starý dědek, od života už nic nečekám a ani on ode mně. Kdybych zítra vydechl naposled, ani pes by neštěkl. A přeci jen bych se něčeho dožit chtěl - konce současného premiéra a prezidenta.

Není mi jedno, co se v Česku děje. Já už nic nepotřebuji, doklepu to v klidu i bez valorizace penzí či rouškovného. Ale není mi to jedno proto, že tu po mně zůstanou děti a vnoučata. A chtěl bych, aby žili ve svobodné, bezpečné a kulturní zemi, o jejímž budoucím směřování rozhodují vzdělané a mírumilovné osobnosti a ne mstiví padouši a sobečtí prospěcháři.

Nemohu si ani po těch několika letech zvyknout na to, že Českou republiku řídí trestně stíhaný člověk s krycím jménem Bureš, který dělá přesně to, co před vstupem do politiky sám kritizoval. Přiiživuje se na moci, jeho firmy tyjí ze státních dotací a svou neschopnost, kterou prokázal při současné pandemii (kdy Česko mělo v přepočtu na obyvatele nejvíce mrtvých s covidem na světě!) svaluje bezostyšně na jiné. Jeho stranická pravá ruka pod poslaneckou rouškou zajišťuje špinavé kšefty svým kamarádům, a když jej novináři konfrontují, směje se jim do obličeje.

Stejně tak se chová i prezidentův tajemník, obviněný za zneužití dotací. Mocipán, řídící byznys přímo z hradní kanceláře, jist si svým místečkem a postavením, neboť ochranný pářát nad ním drží fyzicky i psychicky zlomený prezident. Ten, co volá po ruském Sputniku, ale sám si vychutnává Pfizer, ten, co chce, aby nad českým jádrem (a později i Řípem a Pražským hradem) dohlížel Kreml.

Obávám se, že z Česka pomalu mizí svoboda a demokracie. Bojím se, že po politických čistkách (ministr Blatný, zmocněnec pro jádro Míl, brzy ředitel České televize Dvořák) tu zase máme zaděláno na politické procesy, soudy i vězně. To, co vidíme dnes v Rusku, Číně, na Tchaj-wanu, může být za pár let i obrázkem Česka.

Bude záležet na nás, občanech, zda to připustíme. Zda budeme volit ty, kteří po svobodě, demokracii, ale i obyčejné lidské slušnosti dnes viditelně a bezostyšně šlapou. Věřím, že ty přešlapy, politické triky a přezíravé chování šéfů vládnoucí strany prohlédnou i ti, kteří si pochutnali na předvolebním koblížku.

Proto bych se chtěl dožít nejen podzimních voleb, kdy odplave celá stoka, která prosákla do Strakovy akademie, ale i března roku 2023, kdy bude zvolen nový prezident. Tomu současnému s chutí naposledy zamávám a pak v klidu zemřu.

Můj příběh
Hodnocení:
(3.5 b. / 33 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Tak jsme si hezky popovídali, názory se velmi střetávají a je zajímavé je si to přečíst Už se k tomu vyjadřovat nebudu a nabíhat si na názory, které se mi nelíbí. Tak se hezky rozejdeme a každý svého štěstí tvůrce.
Soňa Prachfeldová
Nechtěně jsem ohvězdičkovala pěti při posouvání. Není v mé povaze komukoli přát něco zlého. V těhle těžkých časech neustále omílat Babiše a Zemana jako zlé a nečestné lidi,není žádným přínosem pro společnost. Za několik měsíců budou volby a tam ,ať společnost rozhodne tak či onak. Pokud jsou to zločinci a vlastizrádci, nechť ortel vysloví soud. Neustálé intriky a zla slova ještě nikdy nepřispěly ke zlepšení stavu společnosti. Jenže jak říkala moje babička – politika je nejšpinavější věc na světě.
Hana Ederová
Pane Vácho, moc děkuju za skvěle napsaný článek. Pravdivý, nikoho neuráží, nezesměšňuje, výstižný. Velký dík.
Dana Procházková
Pane Vácho, opět trefný článek, perfektně napsaný, souhlasím s vámi.
Martin Vrba
Pane Vácho, máte velice skromné, ale velice blbé přání. To už je mnohem lepší přece to: „Vidět Neapol a zemřít“. To je alespoň jistá a trvalá kvalita. Takto se Vám může stát, že se dožijete opravdu konce funkčního období současného prezidenta Zemana i konce funkčního období současného premiéra Babiše, přání bude naplněno a pak to s Vámi konečně štěstím šlehne. Ale než na Vás vyraší pořádný trávník, tak se stane současný premiér Babiš prezidentem, poradce mu bude dělat bývalý prezident Zeman a současného premiéra Babiše vystřídá pan Havlíček. Co pak, pak se budete obracet v hrobě, nebo budete mlátit vzteky do rakve, že jste to tak nechtěl? Zkuste tedy své poslední přání ještě upravit, dokud je čas. :) Já Vás tipuji, že Vaší favoritkou na prezidentku by mohla být paní Němcová z ODS a Váš premiér by mohl být třeba pan Fiala z ODS, nebo pan Bartoš od Pirátů. To by ale mnoho lidí (abych zůstal u vaší terminologie) zase nepřežilo, tak byste se pak musel uskromnit, dostal byste sousedy zleva i zprava. :)
Zdenka Jírová
Pane Vácha, mě se váš příspěvek nelíbí, už jednou jsem vám to psala. Nelíbí se mi proto, že je velmi pesimistický a jednostranný. Politicky se můžete vyjadřovat v oddělení Politiky nebo Ring. Za sebe mohu říct, že politiky je dost až moc ve všech sdělovacích prostředcích, a poroto si sem píšeme články o radostnějších událostech, cestování, rodinných záležitostech, o zábavách, koníčkách , právě proto, že toho krásnějšího je stále míň a míň. Tak na to alespoň vzpomínáme a doháníme to, co jsme ještě nestihli, protože nám už tolik času nezbývá. Myslete také na něco příjemnějšího než jsou politika a zprávy o covidu.
Jiří Libánský
Panu Soukupovi bych chtěl připomenout, že valorizace důchodů prosadil do zákona právě M. Kalosek. Do té doby zvýšení důchodů záleželo na libovůli sněmovny. Dále fakt, že výše valorizace závisí na tom, jak za poslední rok poklesla hodnota koruny. Tedy, když hodnota koruny za Kalouska nepoklesla, byla valorica nízká. Za Babiše padala hodnota koruny dolů a ceny šly nahoru tak rychle, že bylo potřeba 500 korun, aby vám to hodnotu důchodu trochu vykompenzovalo. Vyšší částka nebyla zaležitostí vlády, ale shoda celé sněmovny. Představa, že Andrej Babiš "přidal na důchodech" je sice rozšířená, avšak nesmyslná. Důchodci dostali slevu na jízdném, ale někde na to vzít musel. Ubral třeba peníze neziskovým organizacím, které poskytují sociální služby pro nemohoucí, postižené fyzicky i mentálně. Ti sice nikam nejezdí, ale většinou také nevolí. A tak je to se vším.
Jiří Libánský
Přeji Vám dlouhý život. Přesto se už také nemůžu dočkat. Popsal jste to výstižně.
Hana Řezáčová
Zemřelo u nás nejvíc lidí, ale házet to všechno na vládu nebo na ministra Blatného (dle prezidenta za to může) není fér. Dělalo se to stejné v bleděmodrém jak v jiných zemích, dokonce v něčem i víc, aby se bránilo šíření viru - např. děti nebyly ve škole déle jak jinde, jak se píše níže. Že nás to tak postihlo je asi blbá souhra různých faktorů - tlaky opozice a různých lobbistů na rychlé rozvolňování, nekázeň nás občanů, paradoxně velká kapacita nemocnic (kdyby byla malá, tak by ty "uzávěry" musely být drastičtější - a tím účinnější) a čert ví, co ještě hrálo svoji roli ... Vše ukáže čas ... Vládu máme jakou jsme si zvolili. Nevím jestli by např. předseda ODS Fiala, kdyby byl v čele vlády, to vše "ukočíroval" lépe ... Na podzim se ukáže koho si zvolíme a jestli budeme mít šťastnou ruku ... Podle mne je - "jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet".
Antonín Nebuželský
Připojuji se

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.