Na jménech nezáleží – jsme jedné krve – ty i já! (na 50 slov)
Ilustrační foto: pixabay.com

Na jménech nezáleží – jsme jedné krve – ty i já! (na 50 slov)

29. 5. 2021

30 mi bylo, v mé moči v nemocnici už týden krev. To děd do mého džbánu močil a na obranu řek, že já vysoký rek, mám džbán dole a on – malý, ale akademik věd si sám určí, kam se vymočí, co po jménech je komu. Já kvůli němu nemoh domů.

Můj příběh
Autor: Martin Vrba
Hodnocení:
(4.6 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
Paní Mužíková - Ano, to bylo hrozné, ani nevím jak to nyní probíhá v běžných nemocnicích. Když jsem byl asi před 10 lety naposledy v IKEMu s cukrovkou (po zápalu plic jsem jsem si musel chvíli píchat inzulin – jinam mám jen prášky), tak tam to bylo už na špičkové úrovni. Dva na pokoji, kde byla pro nás společná koupelna a WC, tam člověk zůstane člověkem i v té nepříjemné situaci, kdy se dostane do nemocnice. Tedy jen dva sběrné džbány a dokonce s horní krytkou (aby to nesmrdělo) na WC. Já jsem tam zažil ale chybu sestřičky (?), kdy si mne spletla s tím druhým pacientem na pokoji, přišla mi pozdravit a povídá, že si mám večer v 8 píchnout 19 dílků inzulínu z toho pera a přitom já dosud píchal kolem 4 (6), tak jsem se jí ještě jednou zeptal, proč tak velká změna a ona mi povídá, pane Jankovský, já tu mám napsáno 19. Když jsem jí řekl, že jsem Vrba, tak řekla pardon, já si vás spletla. Ale naše podoba s Jankovským byla jen výškou a on musel mít o takových 25 kg více. To by byla asi o hodně horší záměna s horším dopadem. Pak mi ale chodili měřit glykemii každé 2 hodiny, což mělo být také u pana Jankovského, to se jistilo až ráno. Tam tehdy tím nastala „drobná“ komplikace u něj, těch 19 bylo i pro něj dost a on prý tak zaspal hypoglykemii.
Eva Mužíková
Ano, i takové záměny se stanou. Horší když pár dnů trvá, než se omyl vyřeší. Nikdy se mi nelíbily v nemocničním sociálním zařízení ty naplněné, volně přístupné "džbány", stojící v regálu a čekající, až je sestry odnesou do laboratoře......

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.