Setkání Íčkařů na sv. Hostýně
FOTO: autorka

Setkání Íčkařů na sv. Hostýně

24. 1. 2022

Jak už bylo zmíněno na hlavním chatu, plánuje se setkání ve dnech 11. - 13. května 2022. Setkání by se mělo konat v našem Zlínském kraji a v regionu podhostýnském.

Hlavní organizátorkou by byla a prakticky už je Majka Měchurová, já jí jen ráda pomůžu, sama organizační typ moc nejsem.

Zatím je domluvený jeden nocleh přímo na sv. Hostýně, v poutním domě č.3. Zde je k dispozici celkem 82 lůžek v jedno, dvou a třílůžkových pokojích. Ceny za ubytování, co jsem zjistila na netu, jsou tyto: Jednolůžkový: 1-2 noci 450 Kč, 3 a více nocí 400 Kč. Dvou-třílůžkové: 1-2 noci 400 Kč, 3 a více nocí 350 Kč. K ceně je nutno připočítat poplatek obci, který činí 10 Kč/osoba/noc. Pro ubytované je k dispozici parkoviště v blízkosti poutních domů. Informace pro ty, kteří by jeli autem: Povolení k výjezdu na Svatý Hostýn je nutno vyžádat v dostatečném předstihu při objednávání noclehu a při vlastním výjezdu ho pak mít vyplněné s sebou. Tyhle informace naleznete pak v odkazu, který na konci článku bude přiložený. Stravování zatím vyřešené není, to by se řešilo později. 

Během pobytu bychom navštívili určitě město Holešov, kde je spousta památek, jako je zámek a jeho nádherná podzámecká zahrada, 2 kostely, židovský hřbitov a také by se navštívilo město Kroměříž. I zde ja spousta zajímavostí. Nejznámější je zámek a jeho zahrada a Květná zahrada.

Co se týká sv. Hostýna, tak je to nejznámější moravské poutní místo. Nachází se v nadmořské výšce 736 m.n.m. Je to národní kulturní památka, která za ni byla prohlášena v r. 2018. Bazilika nese jméno Nanebevzetí Panny Marie. Určitě bychom nevynechali křížovou cestu  Dušana Jurkoviče s mozaikami Jano Köhlera, rozhlednu a pohled na větrnou elektrárnu, která slouží hlavně pro potřeby tohoto poutního místa. Říká se, že všechny cesty vedou do Říma, zde v podhostýnském kraji vedou všechny cesty na Hostýn. Turisticky je to velmi zajímavý kraj, nebot je tu spousta možností si někam vyšlápnout.

Na závěr Vás všechny s Majkou prosíme, abyste všechny své připomínky, nápady a náměty směřovali k tomuto článku. Naším přáním je, aby se Vám setkání líbilo, měli jste na co vzpomínat a abychom se všichni pobavili a zapomněli na své každodenní starosti

Pokud by někdo chtěl zjistit více, tak vkládám odkaz přímo na stránky sv.Hostýna https://www.hostyn.cz/home.htm. Základní informace jsem čerpala z https://cs.wikipedia.org/wiki/Host%C3%BDn 

 

cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 40 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Toto je mailová adresa, na které si povolení můžete vyžádat: matice@hostyn.cz Ještě Tel. Č. 573 381 693
Marie Pudichová
Dojezd autem až na místo: Jezdím tam často, takže vím. na požádaní mi po rezervaci, zašlou povolení emailem, nebo poštou na jméno a počet rezervovaných nocí a reg.značku si doplním sama před odjezdem.
Hana Rypáčková
Já jsem se odhlásila přímo u Aničky, výluka na trati /jela bych 8 hodin, stejně by mi ujely spoje /a zákaz psů v autobusu na Hostýn.. Tak se snad s vámi uvidím jinde.
Anna Potůčková
Alenko na toto se budeme také ptát jak to je. Pro jistotu prosím pošli Vaši poznávací značku, kdyby chtěli dát rovnou nějaké potvrzení či kartičku. Já auto nemám tak zatím nevím jak se to praktikuje.
Alena Tollarová
Ráda bych se zeptala, jestli nám k pobytu, kdy přijedeme autem, k ubytování rovnou objednáte i povolení k výjezdu nebo si to mám nějak zajistit sama. Děkuji :)
Anna Potůčková
Jarmilko.K.J mrzí mě to, ale nedá se nic dělat, někdy prostě občas nějaké naše plány nevyjdou.
Jarmila Komberec Jakubcová
Aničko já bohužel nepojedu vůbec na setkání. Zruš mi celý pobyt. Je mi to moc líto, měla jsem setkávání ráda. Bohužel život není to co chceme, ale co máme.Děkuji.
Anna Potůčková
Jarmilko K.J. poznačila jsem si to do rozpisu, v dubnu tam pojedeme se domlouvat co a jak i kvůli stravování. Takže by jsi tam tedy spala z 12.5 na 13.5. což je jedna noc
Jarmila Komberec Jakubcová
Prosím o zrušení mé rezervace účasti na setkání v Hostýně a to 1 noc z 11. na 12.5. jednolůžák. Děkuji a pokud se stornem vzniknou finanční náklady uhradím je.
Marie Měchurová
Určitě budou nějaké změny, někdo se odhlásí, někdo přibude.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.