Letní móda pro baculky. Barvy rozhodně nejsou zakázány
Ilustrační foto: Pexels a Unsplash

Letní móda pro baculky. Barvy rozhodně nejsou zakázány

8. 8. 2023

Horké počasí je pro mnohé dámy plných tvarů pohroma. Necítí se dobře, když jsou příliš odhalené, ale najít vzdušné, pohodlné a zároveň slušivé oblečení je pro ně náročnější než pro dámy štíhlé, na které výrobci konfekce pamatují mnohem více.

Nicméně v posledních letech se nabídka pěkného oblečení pro korpulentní ženy výrazně zvyšuje a je to vidět i v ulicích. Jde jen o to najít si styl, který sedí, sluší, vyhovuje. Nebát se výraznějších barev, umět kombinovat. Neodsuzovat pohodlné materiály jako je bavlna či len, protože v létě opravdu nevadí poněkud pokrčený vzhled, naopak často působí ležérně, mladistvě.

V podstatě totiž neexistuje móda určená pro silnější dámy, mnohým sluší totéž co štíhlým, jen se zbytečně podceňují, skrývají. Občas je dobré zapomenout na poučky, co by se mělo a nemělo, co se hodí či ne, jaká barva je vhodná pro tu či onu ženu a řídit se jen vlastním pocitem, případně radou dobré kamarádky (pozor, opravdu dobré kamarádky).

Tak tady je malá inspirace, že i ženy s většími rozměry mají v létě mnoho možností, jak být hezké a zároveň se cítit pohodlně.

 

moda2.png

moda3.png

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Korfová
Některé ženy vypadají jako zakrytý kolotoč. Ne vše je vkusné! Barvy jsou v pořádku, jsou pěkné.
Ľubica Šobatová
Otrasné
Dana Procházková
No nevím, díky tomu, že se někteří lidé nenaučili jíst tak, aby z nich nebyly velryby, tak to potom maskovat těmito hábity... Vzpomněla jsem si na nedávné video od paní Daniely Baslové https://www.youtube.com/watch?v=Yx8S3cEMog4
Zuzana Pivcová
Myslím, ať má žena na sobě cokoliv, důležité je, aby to uměla nosit. I v tomto případě jsme u toho, že co jednomu připadá směšné nebo trapné, může se druhému líbit. A žádná z nás nemá patent na vkus.
Irena Mertová
Podobnou divočinu, jako má na sobě paní uprostřed na titulní fotografii, zrovna dávám do kontejneru charity - přece jenom, už volím decentnější tóny k svému vzezření. :-)
Lidmila Nejedlá
Nejsem baculka, ale vybrala bych si: Žluté šaty nahoře, zelené kalhoty...
Jarmila Komberec Jakubcová
Napsala jsem svůj názor a zdůraznila jsem, že ať si každý nosí co se mu líbí. Africké ženy, které jsem měla možnost v různých zemích potkat umí nosit své šaty s grácií jim vlastní. Mně se to na nich moc líbilo, i ta barevnost jim sluší. U nás kromě ale letošního července taková horka nejsou a tak nejsme zvyklé nosit podobnou módu.
Helena Votíková
Mně se ty dámy i modely líbí. Je to svěží vítr, život. Upoutají, nezapadnou.
Magdalena Ondřejovská
Děkuji za tento článek. Modely jsou vesměs krásné, svěží. Když je obézní žena věkem po šedesátce (já 70), neznamená, že se z ní stane šedivá puťka. Ve vedru je s obezitou velice těžké se obléci. Tenká bavlna, len, viskosa jsou ideální materiály. A hlavně - oblečení je nutné mít volné! Tím, že se narvu do upnutého trička či šatů, kila nestratím, naopak.Upocené špeky fakt dobře nevypadají. Zde jsou různé posměšné komentáře typu, Afrika atd. Milé dámy, právě obezní Afričanky ví, jak se pohodlně do horka obléct! Ale proti gustu.... nemusím urážet hned každou silnou ženu, co se oblékne nápadně, vesele a hlavně tak, jak se dobře cítí. Pokud si většina z českých žen na to netroufá, je to jen a jen jejich věc. Já bych si z obrázků s potěšením vybrala.
Jarmila Komberec Jakubcová
Asi nejhezčí je model "bílé noční košile". Jinak když by to někdo nosil proč ne. Já jsem zatím nikoho takového u nás nepotkala. Když jsem byla na Gran Canarii, podobné modely nosily ženy ze Súdánu, které prodávaly na tržišti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...