Češi remizovali s Chorvaty a udrželi si naději na postup ze skupiny
FOTO: ČT stream

Češi remizovali s Chorvaty a udrželi si naději na postup ze skupiny

17. 6. 2016

Po většinu zápasu byli čeští fotbalisté v zápase s Chorvatskem horším týmem. Špatně kombinovali, nepřesně si přihrávali, byli u míče pomalejší a v útoku bezzubí. Byli to Chorvaté, kteří měli více ze hry, lépe si rozuměli s míčem, ale především mnohem jednodušeji se dostávali do pokutového území českého týmu.

Největší zbraní Chorvatů byly rychlé protiútoky, díky kterým unikali českým obráncům a zatápěli Petru Čechovi v brance. Po takové jedné rychlé kombinaci padl i první gól Chorvatů, a tak šli Češi po první půli do šaten se sklopenými hlavami.

Ovšem ani v druhé půli se obrázek hry nezměnil. Chorvatští fotbalisté si uměli lépe přihrávat, Češi hodně kazili a nedostávali se do šancí. Po chybě v obraně zvýšili Chorvaté na 2:0 a s Čechy to vypadalo hodně zle. Až střídání útočníků, kdy za Lafatu přišel Škoda, přineslo do hry našich fotbalistů zlepšení. A záhy přišla první šance Čechů, kdy se hlavičkou nádherně trefil čerstvý muž na hřišti - Škoda. Sníženo na 1:2!

Do konce zápasu zbývalo 15 minut a Češi konečně začali hrát dobrý fotbal. Dařilo se jim více tlačit k chorvatské brance, zrychlili hru a zlepšiili přihrávku. Ale Chorvati se s nadějným výsledkem nezatáhli do obrany, naopak, neustále vystřelovali k rychlým protiútokům a nebýt skvělých zákroků Čecha, mohla se síť české branky zavlnit vícekrát.

Pět minut před koncem zápasu se o slovo přihlásili chorvatští fanoušci, kteří naházeli na hřiště dělbuchy. Zápas byl na několik minut přerušen. Když se utkání opět rozběhlo, šli Češi okamžitě do útoku, přičemž jeden z chorvatských obranců se v malém vápně dotkl míče rukou - penalta! A střídající útočník Necid ji chladnokrevně proměnil! Češi tedy nakonec dokázali vyrovnat na 2:2, čímž si udrželi naději na postup ze skupiny do čtvrtfinále evropského šampionátu.

A jak vypadá naše fotbalová tipovačka? 

Na předních místech tabulky je to jako na houpačce. Po odpoledním zápase Italů se Švédy se do čela průběžného pořadí vyhoupla paní Helena Votíková, kterou po utkání Čechů s Vhorvatskem dostijhl pan Jakub Pospíšil. Na dalších místech jsou paní Marie Kaiserová a paní Dana Kolářová.

Tipovacích příležitostí ovšem máme před sebou ještě spoustu, a tak stále má šanci na vítězství i ten, kdo se do tipovačky zapojí ještě dnes. Tipovat můžete zde.

 

 

 

 

fotbal Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.