Procházky kolem mostu v pražské Troji
FOTO: autorka článku

Procházky kolem mostu v pražské Troji

3. 3. 2021

Podél břehu Vltavy v Praze je vybudována dlouhá cesta, vedoucí i oblastmi Holešovic a Troje, po které se prohánějí cyklisté, bruslaři, běžci, chodci, rodiny s kočárky, majitelé psů. Za každého počasí jsou zde k vidění návštěvníci, a pravda, když je sychravo, potkáme jen ty nejotužilejší sportovce a páníčky, kteří venčí své čtyřnohé miláčky. 

V roce 2014 byl zprovozněn nový most přes Vltavu spojující pražské městské části Holešovice a Troju. Návštěvníci zmíněné pobřežní cesty si tak v těchto místech mohou prohlížet  ocelovou obloukovou konstrukci, ale když se porozhlédnou, nemohou si nevšimnout tenisových kurtů, na kopci zámečku Jabloňka, který je pro veřejnost nepřístupný, mohou pozorovat měnící se oblohu, v zimě sníh třpytící se na větvích stromů, uvidí i část budov pražského holešovického výstaviště.

Do těchto míst chodíme často. V kteroukoliv roční dobu, když svítí, se zde opírá sluníčko do hladiny řeky, do stromů i do nevelkých luk lemujících asfaltovou cestu. Pokaždé nás fascinuje stavba nového mostu. Protože nikdy nevynáchám příležitost stisknout spoušť fotoaparátu, nebo mobilu, navršily se mi snímky z různých ročních období. Ráda se o ně podělím. Jen pro zajímavost, foto na titulní straně jsem pořídila na Štědrý den 2020.

                                                               Mapka

Ještě malá poznámka: toto je jen kousek z dlouhé trasy podél Vltavy. O pár stovek metrů dále se nachází vodácký kanál, zoologická zahrada, několik přívozů a cesta vede do Řeže, Kralup nad Vltavou. Tudy zase někdy jindy.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...