Hon na fialovou
Foto: autorka

Hon na fialovou

10. 7. 2021

Fialová je barva duchovní, mystická, melancholická. Vzniká sjednocením dvou zcela odlišných tónů. Červená je energie a modrá klid. Společně tvoří vyrovnanou harmonii. Fialová barva pomáhá při relaxaci i meditaci a má prý i hypnotické účinky. Bývala také velmi vzácná, protože se v přírodě těžko získávala.

Tato barva byla pro mě velká výzva. Nemám ji totiž ráda. Ale je zajímavé, že např. levanduli ráda mám. A protože se o ní zatím nikdo nepokusil, řekla jsem si, že to zkusím.

A tak jsem vyrazila na kole navštívit maminku s tím, že budu bedlivě koukat kolem sebe. Dopadlo to bídně. Pár poničených plakátů a počmáraná zeď. Na další procházce jsem objevila nějaké kytičky. Už to bylo lepší, ale pořád nic moc. Po čtyřech procházkách jsem měla sice fotek dost, ale asi třetina z nich byla nepoužitelná. Fialová barva má totiž mnoho odstínů. Já ji jako fialovou vnímala, ale na počítači to jednou byla víc modrá, podruhé karmínově červená, jindy zase vínová nebo růžová místo světle fialkové. A to nechtějte vědět, co všechno jsem se dozvěděla na internetu o dělení barev, míchání, odstínech, vlnových délkách světla, RGB, CMYK, počtu čípků a tyčinek na sítnici, apod.

A protože jsem moc spokojená se svými úlovky nebyla, sáhla jsem pro pár fotek do svého archívu.

Pokud se vám některá fotka bude zdát málo fialová nebo třeba víc růžová, tak možná máte pravdu. Tak mi to promiňte.

P.S.  Doma jsem našla jenom fialové ramínko, lyžařskou čelenku, cukřenku s levandulovým motivem a tyčinku na rty. A co vy, jak jste na tom s fialovou ?

Moje barva Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...