Můj malý výlet do seznamek pro seniory
FOTO: Poskytnuto Jaroslavem Soukupem

Můj malý výlet do seznamek pro seniory

8. 1. 2022

Když jsem se na počátku devadesátých let zabýval tím, jak vyplnit volna mezi jízdami na lůžkových vozech, uvažoval jsem, s ohledem na mé sociálně-právní vzdělání, o dvou možných činnostech. Před založením soukromé seznamky to tehdy vyhrála privátní pečovatelská služba.

Lońské léto jsem silně omezil cestování na 170km vzdálenou chalupu a měl jsem v Praze spousty volného času. Tak jsem se do toho pustil a na vyhledavači naklepal: seznamky pro seniory. Z jejich velkého množství jsem zvolil jednu rakouskou, od které jsem očekával velkou míru solidnosti.

Po vyplnění dotazníku, který by byl díky své rozsáhlosti a skladbě otázek vhodný i pro piloty stíhaček, jsem druhý den obdržel cca 30 fotografií starších žen v "negližé" a výzvu k zaplacení zálohy ve výši cca 27 EURO. Rychle jsem se odhlásil a po dlouhém vybírání jsem našel jednu českou seznamku, která vypadala dobře. Do svého profilu jsem popravdě napsal, že jsem ženatý a nemám zájem o sex. Vybral jsem si přezdívku "Filosof", s tím, že hledám vzdělanou a moudrou dámu staršího věku k občasným schůzkám v malé a tiché vinárně, kde bychom jen tak "klábosili" o životě, Vesmíru a dílech velkých filosofů. Připojil jsem pohodovou fotečku ze zahradní restaurace a čekal na nabídky žen s tím, že vše mimo Prahu budu odmítat.

Dorazily hned 3, ale pouze jedna s fotografií. Dáma uváděla v profilu věk 62 let, ale na fotce jsem viděl hezkou ženu, které nemohlo být více než 40 let. Po přečtení jejích očekávání mě okamžitě rozbolely záda, nohy a přidal se strach o moje peníze. Požadovala totiž pomoc na své velké zahradě, dlouhé výlety daleko za Prahu a pravidelné cestování k jižním mořím! Z druhého zájemce se nakonec vyklubal chlap, a tak zůstala paní ve věku 64 let, která souhlasila s návštěvami restaurací, kde prý ráda jí. Místo vína však dávala přednost pivu. Čistě ze studijních důvodů jsem se rozhodl ji pozvat na schůzku.

I když jsem dost "omlácený svým pestrým životem a povoláním", řeknu Vám po pravdě, že těch pár minut, kdy jsem na ní čekal na zahradě u stanice metra Malostranská, mně bylo pořádně horko. Co čert nechtěl, procházely kolem mě spousty žen různého vzezření a věku. Měl jsem samozřejmě připravený "únikový plán" (zmizel bych pod záminkou, že musím na WC do metra), ale naštěstí nebyl třeba. Paní Jiřina vypadala moc dobře a celou cestu do "mé pivnice" jsme se dobře bavili. Poručila si oběd v ceně 295,- Kč a k tomu "vyžahla" 3 plzně jakoby nic. Potom se mně vyplakala na mé staré hrudi z toho, že žije se svou 85 starou a nemocnou matkou a dcerou narkomankou a že by se ráda co nejdříve ke mně nastěhovala! Naštěstí mně jako každé odpoledne zavolala moje vnučka, a tak jsem měl možnost vyjít před restauraci. Vrátil jsem se se smutným výrazem na tváři a vymyšlenou omluvou. Zaplatil jsem jí ještě čtvrté pivo a vyrazil hned na první tramvaj, která jela. 

Z toho mého malého průzkumu nelze vyvozovat žádné velké závěry. Přesto si myslím, že šance na sblížení dvou lidí v seniorském věku jsou poměrně malé, ne-li mizivé. Opustit své rituály a zavedený způsob života pro člověka, kterého ani dobře neznáme, je velké riziko! Vzpomínám si na jednu diskusi k článku, kde se 2x rozvedená žena ptala pana Hausmana na to, jestli má ještě ve svém věku nárok na lásku (bylo jí tuším 65 let).

Neodolal jsem a napsal k tomu následující komentář: Právo na lásku tato paní bezpochyby má! Taková láska k vlasti nebo k přírodě je určitě mnohem lepší, než láska k dědkovi, který se celý den "šourá" po bytě v trojúhelníku mezi TV, WC a PC, překáží v koupelně a nadzdvihává pokličky na sporáku!

Rozhodně tím ale nechci brát naděje osamělým lidem, zejména mimo velká města. Ty jejich nabídky mně připadaly velmi upřímné a v některých případech jsem i "zaslzel." Pokud někdo z Vás ví o páru seniorů, kterým se touto formou "zadařilo" a jejichž vztah trvá delší období, napište to!

P.S.: Obličej jsem si zakryl půllitrem úmyslně, protože jsem nechtěl, aby mě nějaký návštěvník té registrační stránky poznal. I když jsem nic zlého neudělal, manželku by to nejspíš nepotěšilo.

 

 

 

aktivní senioři seznámení vztahy a sex
Hodnocení:
(4.8 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.