Herec Oliver Reed: smrt
při natáčení Gladiátora

Herec Oliver Reed: smrt
při natáčení Gladiátora

2. 5. 2014

Díky své tváři hrubých rysů se zlověstným pohledem byl často obsazován do rolí nemorálních padouchů. Celkem ve filmu a v televizi vytvořil více než sto postav, z nichž k nejznámějším patří mušketýr Athos v kostýmní dobrodružné sérii o třech mušketýrech, kněz Grandier v historickém dramatu Ďáblové či bohatý průmyslník Gerald v romantickém filmu Zamilované ženy.

Britský herec Oliver Reed zemřel náhle na infarkt před patnácti lety na Maltě během natáčení známého amerického velkofilmu Gladiátor – 2. května 1999 ve věku 61 let. Snímek byl posléze věnován jeho památce.

Londýnský rodák pocházel z rodiny s bohatou uměleckou tradicí, ale jeho herecká kariéra měla pomalý rozjezd. Než se na ni vydal, živil se například jako vyhazovač v nočním klubu, taxikář nebo profesionální boxer. Herecké zkušenosti nejprve získával jako komparsista, první větší úspěch zaznamenal v muzikálu Oliver! svého strýce Carola Reeda, za nějž v roce 1968 obdržel cenu britské filmové akademie BAFTA.

herci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...