Trochu netradiční představení 
spisovatele Lubomíra Müllera

Trochu netradiční představení
spisovatele Lubomíra Müllera

24. 5. 2015

Vážení přátelé, dovoluji si Vám představit kamaráda, spisovatele Lubomíra Müllera.

Lubomíra jste již trochu poznali z jeho několika literárních příspěvků nebo z nádherných fotografií na profilu i ve Fotu dne. Dokonce vyhrál soutěž o rodinný recept a obdržel cenu, kuchařku. Tedy ne živou, tu má doma, ale taktéž pěknou, jen vytištěnou na papíře. 

Bezva recepty," řekl mi. „Pro mne byla novinka recept, jak vařit vajíčko natvrdo! Já ťululum jsem celý život žil v omylu a vařil ho, čím déle tím lépe. Ono se má ale vařit jen 1min a pak nechat 10 minut stát v té horké vodě. Zkusil jsem to a bylo výborné."

„A jak se vaří vajíčko naměkko?" vznesla jsem odborný dotaz.
"To v receptech nebylo, ale podle mě naměkko se vaří asi tak, že ho přiložíš k hrnci s horkou vodou, řekneš mu - heleďse koukej vejce, jestli hned nezměkneš, tak tě tam hodím. A ono se lekne a hned změkne a je naměkko."

Jak jsem již nedávno zde napsala, Lubomír Müller je nejenom komik, ale i renesanční člověk. Nemá rád chválu, ale já prostě musím. Při vší jeho skromnosti by se totiž asi sám neozval. Umí snad všechno na světě, jen snažit se dostat do popředí mu jaksi nejde. V tomto jediném, myslím, zaspal dobu. A o to více je sympatický.

Tlumočím vzkaz od něho, pro vás na i60.

Ať jste kdekoliv, ať děláte cokoliv, ať si myslíte cokoliv, nezapomeňte, že jste TEĎ na světě jen jednou, a odkládat radost, úsměv a lásku až napodruhé je jako čekat, až vám vyrostou třetí zuby. Jestli se TEĎ bude ještě někdy opakovat, nikdo nevíme, jen tomu TEĎ věříme. Ale Kolumbus také věřil, že našel cestu do Indie....

Berte, když TEĎ někdo nabízí, dávejte, i když TEĎ nikdo nechce.

Milujte se TEĎ a neodpírejte si lásku, žádáte-li se vzájemně právě TEĎ.

Věřte na neviditelné teprve až ho TEĎ uvidíte. Nevěřte, že jen to, co TEĎ vidíte, je viditelné.

K výčitkám se TEĎ obraťte zády, k ohleduplnosti TEĎ čelem.

Nečekejte, že POTOM bude líp, když může být lépe už TEĎ.

TEĎ jsme my, POTOM už bude někdo jiný.

 

Z chystané knihy ŠTĚSTĚNKY

www.lubomir-muller.cz

A abyste skutečně poznali jeho smysl pro humor a šamanský tanec s vařečkami, podívejte se na:

No řekněte, nic na tom není, jen vařečky....dokázali byste to také?

Zpovídání
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Podívala jsem se na stránky pana Müllera a jeho rozsah je opravdu úctyhodný. Je dobře, že takoví lidé mezi námi jsou. A Ty máš, Vando, štěstí, že je Tvým kamarádem.
Libor Farský
Už to mám. Je to z Japonska, v našich podmínkách nutno vyzkoušet. • http://old.stream.cz/video/753580-genialne-jednoduchy-zpusob-jak-oddelit-zloutek-od-bilku
Libor Farský
Technický dotaz. Nemohu na klávesnici najít přehlasované "u" do slova Muller. Je zralá pro reklamaci anebo na to existuje nějaká finta? Smajlík.
Libor Farský
Panu Mullerovi jsem již vyjádřil své sympatie a obdiv u jeho dřívějšího příspěvku. Dnes jsem si opět otevřel jeho webové stránky a těšil se jimi více než hodinu. A to jsem si ještě neotevřel všechny odkazy v nich. Ještě jednou vítejte, Lubomíre. Až to najdu, pošlu Vám zajímavý fígl na práci s vajíčky.
Soňa Prachfeldová
Pan Lubomír je sympatický bohém se smyslem pro velkou krásu - jeho fotky jsou živým příkladem !
Jitka Chodorová
Taky jsem ráda,že se takový člověk vyskytuje na 60tce,všestranně nadaný a inteligentní a patrně i skromný, děkuji Vandě, že nám jeho aktivity ještě více přiblížila,líbí se mi i jeho bubnování, taky možná proto,že mám doma vnuka, který hraje na bicí. Vando díky, krásně jsi to napsala.
Jana Šenbergerová
Tak takhle se v kuchyni otáčet neumím, ale bylo zajímavé tuto produkci sledovat a počíst si o mnohostranně zaměřeném člověku. Díky!
Zuzana Pivcová
Je to neobvyklý rozhovor s neobvyklým člověkem. Vím, že je důležité žít teď. Někdy to zcela spontánně nejde. Ale Vy všechno podáte tak lehce a samozřejmě, že si říkám, že bych to snad také mohla zvládnout.
Elena Valeriánová
Tleskám Vandě za tento článek. Je fajn vědět, že mezi námi jsou lidé se smyslem pro humor, lidé, kteří něco umí. Do nikoho se nenavážejí a přitom se od nich můžeme učit. Já takhle koncertovat s vařečkami, tak musím kupovat nové nádobí. Jsem ráda, Lubomíre, za každý Váš komentář, je mi ctí, když se Vám něco ode mě líbí. A vajíčka na měkko? Do vařící vody vložím vajíčka a od dalšího bodu varu vařím 4 -5 minut a jsou mňam.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...