Foto

Zdravotnický řev

13. 7. 2015

Vydal jsem se k zubní lékařce na pražskou periférii. Byla ve mně malá dušička, bál jsem se. Dopřál jsem si v bufetu před poliklinikou obložený chlebíček, potom si dal cigaretu pro zlepšení nálady.

Náhle začalo bolestí řvát dítě na vedlejší nefrologii. Aby nezůstalo při jednom nářku děcka, z další budovy řvalo bolestí další dítě. Snad to ožil doktor Mengelle a prováděl vivisekce. Znervóznil jsem a raději vyjel výtahem do stomatologické čekárny mé lékařky. V její ordinaci dlouho kvílelo bolestí třetí dítě. Musel jsem poodstoupit, abych to neslyšel. Hrůzou se mi začaly potit ruce. Po chvilce vyšel malý kluk s matkou. Trhaly mu přebytečné zuby, prý po silné anestézi. Za můj dlouhý život jsem tolik nářků ve zdravotnictví, v tak krátké chvilce nezažil!

Rychle došlo i na mě. Také jsem vykřikl bolestí, ale jenom třikrát. Nedosáhl jsem řvavosti předchozího pacienta. Pak už mě vůbec nic nebolelo. Vyšel jsem před budovu a dal si doporučenou zmrzlinu.

Loudal jsem se k autobusu a cestou si koupil dobrý a levný koláč. Prodavače jsem musel probudit, v pracovní době - na pracovišti spal. Rozpovídal se o hrůze své pracovní náplně a pracovní doby. Vstává ráno ve 3.15, v 5.30 už musí mít zboží vystavené a připravené k prodeji. Bere za to o hodně méně než je má malá penze. Aspoň při tom prý nemusí přemýšlet.

Už mi jel autobus, a tak jsem s ním jel k "Žižkaberku“. Kolem ještě loni nádherné a plodné zahrádkářské kolonie. Ta už byla letos srovnána se zemí, bude se na ní stavět, určitě zase něco úplně zbytečného.

Doma jsem už jen s úsměvem vzpomínal na dnešní drsné zážitky.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Dámy, vždyť to je jenom pana Miloše zvláštní ,syrový humor. Proč to tak pitváte?
Dagmar Bartušková
Pane Miloši, měl jste na ten obložený chlebíček kartáček na zuby?
Soňa Prachfeldová
Děcka se bojí a dávají spontáně najevo. Vy jste vyplachoval ještě před zákrokem zřejmě a pak ještě jednou :-)
Eva Mužíková
Já docházím k názoru, že si pisatel libuje v tom, že nad jeho výplody kroutíme nevěřícně hlavami... no, každý jsme nějaký...
Zdenka Jírová
Trocha ohleduplnosti ke zdravotníkům by neškodilo. Jsou to pracující lidé.
Alena Tollarová
Kdo chce, drsný zážitek si vždycky najde. Vítejte zpátky, pane Miloši, už se mi stýskalo. :)
Jarmila Komberec Jakubcová
Chodím na pravidelné prohlídky ke své zubařce ale nikdy mně nenapadlo abych před kontrolou kouřila či pojídala chlebíčky.Vyčistím si zby a ještě ústaa vypláchnu ústní vodou a pak jen čekám jak vše dopadne.Protože asi ani pro lékaře není příjemný zápach z úst po cigaretách a chlebíčcích.Slušní lidé přichází k lékařů čistí a to platí i o ústech.
Elena Valeriánová
Před návštěvou zubařky bych nepozřela žádný chlebíček i když je miluji a už vůbec bych si nedala cigaretu (no jo nekouřím). A to z toho důvodu, aby zubařka neomdlela až na ni otevřu ústa. To by pak mohla řvát sestřička i s uklízečkou.
Hana Rypáčková
Jak jinak.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.