Gott zavítá poprvé mezi 'kotlíkáře'

Gott zavítá poprvé mezi 'kotlíkáře'

12. 8. 2015

Po úspěchu na rockovém Rock for People před dvěma lety v Hradci Králové vystoupí Karel Gott 5. září poprvé na folkovém festivalu. Jako speciální host se představí se samostatným programem na akci Trampský širák v prostorech amfiteátru v Hanesově mlýně u Štoků na Vysočině.

Letošní ročník festivalu přichází s hostem, se kterým by folk a country nikdo nespojoval," uvedla za pořadatele Martina Chlaňová.

Mezi dalšími účinkujícími se po oba festivalové dny objeví stálice tuzemské folkové a country scény. Diváci se mohou těšit například na Vlastu Redla, Žalmana a spol, Nezmary, Hop Trop či Pacifik.

Zhruba hodinové vystoupení Gotta před dvěma lety na festivalu Rock for People vyvolalo nadšení i slzy dojetí. I mnozí z mladých rockových příznivců, kteří původně svoji účast na koncertu brali jako recesi, propadli vstřícné atmosféře a v závěru Gotta při hitech jako C'est la vie nebo Včelka Mája doprovázel sbor většiny z více než 12.000 přítomných lidí.

Loňský rok Gott zakončil dvěma koncerty před zaplněným hledištěm vysočanské O2 areny. Vystoupení byla součástí česko-slovenského turné, které celkem navštívilo přes 90.000 diváků. "Měl jsem zase mimořádně dobrý rok. Nové album mi vyšlo nejen u nás, ale i v německy mluvících zemích, kde jsem vydal i mou úplně první autobiografii Mezi dvěma světy," řekl tehdy ČTK Gott.

Nejpopulárnější tuzemský zpěvák v červenci oslavil 76. narozeniny, na špici české pop music se drží více než půl století. Pravidelně vítězí v anketách nejpopulárnějších zpěváků. Zlatým slavíkem se stal poprvé v roce 1963. Loni se při 49. ročníku tradiční ankety z prvenství radoval podevětatřicáté. V roce 1992 mu vydavatelství Supraphon udělilo Diamantovou desku za rekordních 13 milionů prodaných nosičů.

V polovině letošního roku se v bulvárních médiích spekulovalo o zdravotním stavu Gotta. Důvodem byla jeho červnová návštěva kardiologie v pražském IKEM. "Vše je v pořádku a nic, co by mělo ohrozit mou pracovní činnost, se nekoná," ujistil Gott své příznivce.

Na jaře Gott ukončil pětiletou spolupráci s dosavadním managementem a nedávno oznámil založení vlastní agentury Karel Gott Agency, jejímž je jediným majitelem. Jednatelkou společnosti je jeho manželka Ivana. Náplní práce agentury bude podle Gotta řídit a koordinovat jeho pracovní aktivity.

festival Karel Gott zpěvák
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Dobrý den,synonymum ke slovu kotlíkář snad je jediné-TRAMP,tedy slovo známé z našich mladých let i dříve. Hledání významu slova mi trochu připomíná scénu ze starého českého filmu Příklady táhnou, kde p.R. Nasková se snaží najít ve slovníku slovo tepláky.
Zdenka Jírová
Mám ráda country hudbu, dodnes chodím na jejich koncerty, ale výraz"kotlíkáři" slyším poprvé a nějak se mi to nelíbí. Připomíná mi to nepříliš lichotivé pojmenování nás, Čechů v cizině, kdy nás nazývali "paštikáři". protože jsme si vozili jídlo z domova.
Jiří Libánský
Na webu jsem našel : „Kotlíkáři jsou ty, co hrajou u táboráku Áčko, Géčko a Déčko a vaří si přitom polívku v ešusu,“ Je to tedy takové pejorativní označeni vyznavačů folkové muziky v její tradiční podobě. Zuzana tomu byla hodně blízko. Člověk se holt stále učí.
Jiří Libánský
Místu přímo pod podiem, kde se provozuje nespoutané tancování se říká kotel. Třeba tam mistr hupne z podia aby se pohybově projevil mezi tančícími kotlíkáři. :-)
Zuzana Pivcová
Já osobně tím rozumím označení publika, které tvoří lidé, kteří přijedou na nějaký festival, jsou ubytováni ve stanech a stravují se z vlastních dovezených zásob, čili si vaří guláš či pečou buřty. Takže žádná "honorace". Ale že se jim takhle říká, jsem také ještě neslyšela.
Soňa Prachfeldová
Zřejmě se míní country styl - též to slyším poprvé
Jiří Libánský
Kdo jsou "kotlíkáři"? Nikdy jsem to slovo neslyšel.
Zuzana Pivcová
Líbí se mi, jak někdy mladí lidé zcela odlišného hudebního zaměření najednou ocení zpěváka starší generace i jiného žánru. Ale musí fakt umět. Zažila jsem to u Věry Špinarové nebo Hany Hegerové. A což teprve Jarmila Šuláková, to byla bomba!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...