Vyzkoušejte sílu příběhů na kurzu tvůrčího psaní
Ilustrační foto: pixabay.com

Vyzkoušejte sílu příběhů na kurzu tvůrčího psaní

15. 11. 2018

René Nekuda, spisovatel a lektor tvůrčího psaní, rád mluví o síle příběhů. “Na příbězích mě fascinuje všechno – jejich univerzalita, všudepřítomnost, to, že jako lidi neumíme žít bez příběhů. Jejich síla, která dokáže změnit názor, emoce či nás něco nového naučit nebo přenášet v čase a prostoru.” vysvětluje.

René dříve učil na Literární akademii v Praze, o kurzy ale brzo začali mít zájem i lidé “zvenčí”. Už několik let pořádá kurzy tvůrčího psaní, kde představuje spisovatelské řemeslo. Účastníci kurzů poznají fungování příběhů, slibuje také, že psaní rozvíjí kreativitu, fantazii, slovní zásobu a pomáhá i v komunikačních schopnostech.

René podotýká, že psát má smysl, přestože máte pocit, že z toho nikdy nebude nic většího. „Spisovatelé z povolání jsou jen špička ledovce. Psaní a práce s příběhy je něco, co každý člověk v moderní společnosti může uplatnit v běžném životě, v klasické i e-mailové komunikaci, v práci nebo ve škole.”  

Vyzkoušet si to můžete prakticky v úterý 20. listopadu ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí. Od 11:00 dopoledne povede René Nekuda otevřený kurz Tvůrčího psaní. Otevřený znamená zadarmo a pro všechny věkové kategorie.

Prakticky:
Tvůrčí psaní, 20. 11. od 11:00, sál René, Skautský institut, Staroměstské náměstí 4/1, 110 00 Praha 1
Fb událost: https://www.facebook.com/events/266089704109457/
Celý listopadový program: bit.ly/si-v-listopadu-dopo

 

Zuzka Orlová, Skautský institut

 

 

aktivní senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzka Orlová
Tyjo, teď by mě moc zajímalo, kdybyste se zítra kurzu Tvůrčího psaní účastnily, jaké vám to tedy přišlo! :-) O korespondenčním kurzu jsme neuvažovali, zkusím to zítra Renému navrhnout. :-)
Hana Rypáčková
Z literatury znám, že tvůrčí psaní vedené známými spisovateli je veliká zábava. Ale asi bych tam kašlala a rušila..Zatím se necítím...Ale je teprve sobota...
Zuzana Pivcová
Nenapsala jsem to z pozice literární znalkyně, spíš ze zkušenosti s příběhy, které jsem měla možnost číst a které byly vytvořeny opravdu jako výsledek absolvování spisovatelského kurzu. Tady to může být jiné, nechci předem odsuzovat. to bych si nedovolila, ale nemůžu se zbavit dojmu, že dá-li mi někdo body, jak a čím a kdy mám představit hlavní osobu příběhu, tak mi tím svazuje ruce.
Marcela Bendová
Dobrý den, v souvislosti s pořádáním kurzu Tvůrčího psaní se ptám, zda uvasžujete o podobném kurzu, ale korespondenčním. Děkuji Marcela Bendová
Blanka Macháčková
Zuzko a Věro. Já naopak tu příležitost vítám. Vy jste obě dvě jazykově vzdělané. Znáte nejen gramatiku, ale i stavbu jazykového útvaru. Já se svým chabým lingvistickým vzděláním si ráda rozšířím obzory. V každém případě, když mi to vyjde a na kurz se dostavím, dám vědět, co mi to přineslo.
Zuzana Pivcová
S tím naprosto souhlasím. Jsem přesvědčena, že komunikační schopnosti jsou předpokladem psaní, a ne naopak, že psaní pomáhá komunikovat. Právě tak slovní zásoba. Tu člověk získává během života, a to hlavně četbou v dětství a mládí. Nelze dát různým osobnostem jednotnou šablonu, třeba, že ten příběh má začít sdělením, proč ho ten dotyčný vypráví a podobně.
Věra Ježková
Ještě musím dodat, že psaní považuji za velice individuální a niternou záležitost. Projevuje se v něm přece osobnost každého člověka. A představa, že mě někdo učí, jak mám psát, tedy i myslet, ve mně vyvolává velmi nepříjemné pocity.
Hana Rypáčková
když už budu fit, tak jo.
Zuzana Pivcová
Možná, že se přijdu z 3. patra podívat, ale jestli jsem se nenaučila psát doteď, tak už to asi nedohoním. :-D
Blanka Macháčková
Děkuji za opravu. Ráda se zúčastním.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.