Lovoš - kopec s nejkrásnějšími výhledy na České středohoří
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Lovoš - kopec s nejkrásnějšími výhledy na České středohoří

6. 7. 2023

Ještě nám při našem pobytu v Lázních Teplice zbýval jeden kopec, který jsme potřebovali pokořit, a to Lovoš, z něhož jsou prý ty nejkrásnější výhledy na České Středohoří. 

Ve středu 14. června dopoledne, při cestě do Litoměřic, jsme se vydali autobusem k jeho úpatí do obce Oparno, kde započal náš výstup. Hned na začátku jsme míjeli pasoucí se koníky, a někdo měl i nápad, že na jejich hřbetech bychom to zvládli rychleji. Naštěstí se neujal. Tak jsme cestu absolvovali poctivě po svých, a užívali si pohledů do okolí. Pod námi bylo tentokrát rušněji, protože pod Lovošem vede přes České Středohoří rušná dálnice.

Pod vrcholem jsme mohli obdivovat jarní rozkvetlou přírodu - kvetly tam různé traviny, kytky i keře. Při pohledu do údolí se nám až tajil dech. Počasí nám opět přálo a okolní kopce a kopečky jsme měli jak na dlani. Lovoš nás určitě nezklamal, dostál své pověsti.

Dolů jsme nepospíchali, užívali jsme si krásné okolní krajiny. Ze začátku jsme se vraceli stejným kamenitým chodníčkem, potom jsme odbočili na zelenou značku směr Boreč. Přešli jsme nad dálnicí a pokračovali mezi poli, kde po krajích kvetly červené vlčí máky. 

V obci Režný Újezd čekal náš autobus. Někteří si ještě odskočili na Boreč, my jsme to ale už vzdali, nic se nemá přehánět. 

Na oběd jsme odjeli do kouzelného města Litoměřice a po procházkách po jeho zákoutích jsme dali ještě zámek Ploskovice. 

 

 

 

cestování Do stovky 2023 Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Marie, parádní fotodokumentace vašeho výletování.
Jana Šenbergerová
V Českém Středohoří je opravdu moc krásně. Ráda jsem si to s vámi připomněla.
Jitka Hašková
Bezvadný výlet jste měli. Díky za článek a krásné fotky. Lovoš opravdu nezklamal.
Zuzana Pivcová
To byl hezký výlet, já znám název akorát od Alči, nikdy jsem tam nebyla.
Alena Tollarová
Na Lovoši jsem už nějakou dobu nebyla a když se teď dívám na vyhlídku, kterou zakrývá vzrostlý strom, tak nevim, co si o tom myslet. Jinak Lovoš vidím skoro odkudkoli v mém okolí. Mám ho ráda i s Kybičkou :)
Marie Měchurová
Libuš, z Oparna jsme vycházeli...
Marie Seitlová
Krásná turistická fotoprocházka, je to kraj, který vůbec neznám, snad někdy.
Libuše Heulerová
Maruško, bezva článek i foto... vloni jsme byli Českém středohoří na na Lovoš se mnou nikdo, po túře, už nechtěl jít....snad to dopadne příště. Bydleli jsme pod Lovošem v Opárnu.
Naděžda Špásová
Tak tam jsem byla osobně. Když jsem pracovala v OZP byli jsme tam turistům měřit tlak. Moc jich nepřišlo, lilo jako z konve, ředitel se namazal a pak nás vezl domu. Od té doby už jsem tam nebyla. Marie, hezké fotky.
Soňa Prachfeldová
Shližim tvoje fotky a s hrdostí si říkáme, jak je u nás krásně. Na Boreč má smysl jít v mrazech. To je vidět teplý vzduch jak proudí z průduchů. Jinak kopec nic moc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.