Moudrá Sovička pomáhá seniorům online
Ilustrační foto: Moudrasovicka.cz

Moudrá Sovička pomáhá seniorům online

8. 4. 2020

Horkou novinkou spolku Moudrá Sovička v době nouzového stavu jsou online semináře a online individuální poradenství pro seniory zaměřené na uživatelské dovednosti pro práci s chytrými mobily, tablety, PC a notebooky.

Na Zelený čtvrtek 9. dubna představí předseda spolku Ing. Tomáš Hubálek Moudrou Sovičku divákům České televize ve 13,30 hod. v pořadu Sama doma.

„Náš spolek aktuálně nabízí seniorům krátké semináře SPOJENI NA DÁLKU a individuální poradenství HODINOVÝ AJŤÁK NA DÁLKU. Reagujeme na stávající situaci, kdy se nemůžeme se seniory setkávat osobně a pomáhat jim s lepším využíváním informačních a komunikačních technologií,“ představuje předseda spolku Tomáš Hubálek, jak organizace rychle zareagovala na současnou situaci.

Semináře jsou příležitostí pro všechny, kdo se chtějí i přesto, že to není možné prezenčně, učit lépe využívat možností, které technologie a s nimi spojené služby (vyhledávání na internetu, e-mail, bezpečnost, vzdálená pomoc, apod.) nabízejí.  

Každý seminář je určen pro 5 účastníků, a to buď (1) uživatele PC a notebooků, anebo (2) uživatele tabletů a chytrých telefonů. Všichni musí mít k dispozici zařízení, které umožňuje připojení k internetu, mikrofon a reproduktory (sluchátka s mikrofonem). Témata jsou zvolena podle aktuální potřeby nebo přání účastníků. Důležitým tématem je také ukázat zájemcům, jak si nastavit jejich konkrétní zařízení, aby jim dobře fungovalo SPOJENÍ NA DÁLKU.  

„Výhodou pro online spojení - zejména v dnešní době - je, že nám senioři mohou zavolat odkudkoliv. My se spojíme s plochou či monitorem jejich počítače, tabletu, chytrého telefonu a pomůžeme jim vyřešit to, co potřebují i bez osobního setkání,“ dodává Tomáš Hubálek.

Spolek Moudrá Sovička je dlouhodobým partnerem Nadačního fondu Veolia v programu Stále s úsměvem. Spolupráci s Moudrou Sovičkou jsme zahájili v roce 2015, krátce po vzniku spolku, a v zahájení našeho programu Stále s úsměvem. Pro letošní rok jsme opět podpořili standardní a úspěšné aktivity spolku – Hodinového ajťáka a kurzy Jak na chytrý telefon, tablet a počítač v prezenční formě.

Novinkou chystanou na květen mělo být zahájení činnosti Mobilního komunitního centra pro seniory. Užitkový automobil s vestavbou učebny pro 6 zájemců a lektora bude zajíždět se svou nabídkou za seniory přímo do obcí a organizací, které o tyto služby a edukační aktivity pro seniory projeví zájem.

„Společně s Moudrou Sovičkou teď věříme, že na podzim už to bude reálné. Velice jsme uvítali, že mezi těmi, kdo rychle a konstruktivně zareagovali na zcela nečekanou situaci, byl i Tomáš Hubálek. Edukace na dálku i pro aktivní seniory je skvělým řešením zejména v době, kdy normální život - i kontakty mezi lidmi v rodinách - jsou značně omezeny,“ hodnotí situaci a aktuální novinku PhDr. Blanka Šrámková, projektová manažerka NF Veolia.

internet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.