Trend přirozených účesů trvá, šedá barva je stále v módě
Přirozenost a návrat k přírodě. Šedé vlasy jsou trendem. FOTO: Pexels

Trend přirozených účesů trvá, šedá barva je stále v módě

7. 6. 2021

Ukazuje se, že vlna šedivých účesů, která před časem ovládla svět, nebyla jen přechodnou módou. Přirozené šediny si nechává čím dál více žen. Je to jedna z podob trendu, který vyznává přirozenost a návrat k přírodě.

Ještě před pár lety byla žena s šedivými vlasy spíše výjimkou. Když je měla, byla mnohými lidmi považována  za starou paní, která o sebe takzvaně přestala dbát. Někdy se o ní řeklo:  no jo, babička už nemá sílu ani náladu starat se o své vlasy. Nyní jsou různé odstíny šedé naopak výrazem toho, že jejich majitelka je sebevědomá dáma, která ví, co si může dovolit. A znalci módy zbystří: aha, ta ví, jak na to.

Ne každá žena má ovšem takový odstín šedin, že by jí slušel. Pro mnohé, které se léta barvily, je také poměrně náročné zbavit se barevných nánosů a k přírodní šedé barvě se dopracovat. Takže, stát se majitelkou šedin, není jen tak, mnohdy je to dlouhá cesta, která stojí peníze, čas a trpělivost.

Kdo nosil léta vlasy nabarvené na černo a ze dne na den se rozhodne černou barvu takzvaně stáhnout, zpravidla spláče nad výsledkem. Ale pokud má některá žena jen lehké přelivy nebo se nebarvila a nechává si vlasy přirozené, může být výsledek velmi zajímavý. Ono je to docela dobrodružství, žádná žena totiž neví, jak jednou její šediny budou vypadat. Některá je ve vysokém věku spíše žíhaná a její šedé vlasy mají více odstínů, jiná je má třeba bílé jako sníh. Některé šediny vyloženě sluší, jiná v nich vypadá nudně, nenápadně, zkrátka jako šedá myška.

Každopádně je ale sympatické, že tento trend přetrvává a šedin je vidět čím dál více nejen v ulicích, ale i na zralých modelkách, herečkách a ženách, které působí v módním byznysu. Neznamená to, že šedivé vlasy jsou diktát, ale mohou být příjemnou změnou, experimentem, cestou pro ty, kterým se nechce každý měsíc řešit, že mají šedivou pěšinku.

Inspirace pro ženy móda vlasy
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...