Čeští hokejisté na světovém šampionáti medaile nezískají, padli s Finy, rozhodl jediný gól
Jediný gól rozhodl o tom, že Češi na MS v hokeji končí. Grafika: Česká televize

Čeští hokejisté na světovém šampionáti medaile nezískají, padli s Finy, rozhodl jediný gól

3. 6. 2021

Čestí hokejisté na mistrovství světa skončili zase ve čtvrtfinále. Tentokrát jim cestu za medailemi zatarasili Finové, kteří vstřelili jediný gól utkání. A na šampionátu končí předčasně i největší favorit - Rusko, které si vylámalo zuby na Kanadě.

Česká hokejová reprezentace, která před světovým šampionátem vyhrála devět zápasů v řadě, formu na vrcholném turnaji sezóny nepotvrdila. Čeští hokejisté se v průběhu mistrovství světa trápili, v týmu chyběly individuality, které by strhly mužstvo k nadprůměrným výkonům. Češi skvěle zahrálli poslední třetinu se Švédskem, dařilo se jim střelecky v zápase se Slovenskem, ale ostatní zápasy byly spíše podprůměrné. Poslední souboj s Finy sice Češi dřeli, ale na bezchychnou severskou obranu nevyzráli. Česko tak čeká na medaili z mistrovství světa už deset let!

Favorizovaná mužstva padla i v dalších čtvrtfinálových zápasech.Až po nájezdech prošlo do semifinále Německo, které necelou minutu před koncem hrací doby vyrovnalo zápas se Švýcarskem, vítězem skupiny A. Domů se vrací i Rusko, které v prodloužení podlehlo Kanadě, která málem ze skupiny B ani nepostoupila. 

Hokejová tipovačka vrcholí
Prohra ve čtvrtfinále zamíchala i pořadím v naší hokejové tipovačce. O deset bodů přišli všichni tipující, kteří věřili, že Češi přivezou z lotyšské Rigy medaili. Ale i ti, kteří tipovali jako vítěze Rusko či Švédsko. Jak skončí tipovačka a celý tento bláznivý šampionát? To budeme vědět už tuto neděli.

Takto vypadá pořadí Tipovačky po čtvrtfinálových zápasech:

Pořadí soutěžících

Vladimír Mrázek 139
Anna Čípová 135
Jiřina Urbánková 129
Jana Kovářová 129
Anna Potůčková 126
hokej Tipovačka
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.