Nedbalá elegance. Ideální styl pro dámy vyššího věku
Ilustrační foto: Pexels

Nedbalá elegance. Ideální styl pro dámy vyššího věku

18. 10. 2021

Elegantní a pohodlné. To jsou dvě slova, o kterých si mnohé ženy myslí, že se navzájem vylučují. Opak je pravdou. Kdo se to za celý život naučil, zpravidla je pak ve vyšším věku vhodně oblečen na různé příležitosti.

Pod výrazem elegance si mnoho žen představí kostýmky či šaty a boty na podpatku, které způsobují utrpení. A čím je žena starší, tím častěji říká: to už není pro mě, potřebuju oblečení pohodlné, bolí mě nohy.

Jenže výsledkem bývá uniformovaný dav starších žen, které jsou všechny oblečené v beztvarých bundách, nepadnoucích kalhotách a pohodlných, leč nevzhledných botách. Je to škoda, protože elegance může být i pohodlná. Sportovní obuv se dá velmi dobře sladit s vlněným kabátem či sakem a vůbec nemusí být spojována jen se sportovní bundou.

Ženy, které se za život naučily neřídit se poučkami a umějí v módě experimentovat, to zpravidla ve vyšším věku zúročí. Pokud byly zvyklé investovat do kvalitních kusů a kombinovat zdánlivě nekombinovatelné, vůbec ve vyšším věku nemají pocit, že by se jejich šatník měl nějak měnit. Neříkají větu: to už se na mě nehodí. Nestěžují si, že nemají prostředky na nakupování nových módních výstřelků. Umějí kombinovat a nebojí se vzít si sportovní tenisky k elegantnímu kabátku, omotat se barevnou šálou a přes rameno si dát batůžek. Jsou oblečené pohodlně, přesto nevypadají jako by se chystaly vystoupit na Sněžku, ale skvěle takto zapadnou i do noblesní kavárny. Kombinovat zdánlivě nekombinovatelné každý nedokáže. Kdo to umí, má vyhráno.

Tady je malá inspirace, že zajímavě může vypadat i to, o čem by mnoho žen řeklo: to se k sobě nehodí.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...