Móda vhodná pro určitý věk je nesmysl. Nevěřte na škatulky
Ilustrační foto: pinterest.com

Móda vhodná pro určitý věk je nesmysl. Nevěřte na škatulky

27. 11. 2020

V poslední době se objevuje spousta rad na téma, jak se oblékat, líčit a česat od určitého věku. Běžné se staly články, ve kterých je podrobně popisováno, co smí a nesmí žena nosit, pokud je jí čtyřicet, padesát, šedesát či více. Pozor na ně. Často neporadí, ale znejistí.

Působí přesně opačně, než byl záměr jejich tvůrců. Ti to totiž zpravidla myslí dobře. Jenže, ne nadarmo se  říká, že cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly. Současný trend velkého zájmu o život lidí vyššího věku a fakt, že se stali takzvanou cílovou skupinou pro obchodníky se zbožím a službami všeho druhu, způsobuje, že je poptávka po textech a reklamách týkajících se této věkové skupiny. A právě vše, co se týká módy, je žádané. Zkrátka, každá žena chce vypadat co nejlépe, cítit se dobře, takže si nějakou tu radu jak na to, občas přečte, i když se mnohé tváří, že něco takového je pod jejich úroveň. Problém je v tom, že některé ženy různým radám slepě věří. Jakmile si někde přečtou, že ve věku nad padesát není vhodné nosit tričko s nápisem, přijmou to jako zákon. Podobné je to s délkou sukní, tvarem kalhot, barvami oblečení, barvou rtěnky, délkou vlasů a podobně.

Zkušení stylisté a ženy, které se v oblasti módy opravdu umí pohybovat, však vědí, že striktní rady, co se v určitém věku smí či nesmí nosit jsou nesmysl. Existuje totiž spousta druhů oblečení, u kterého je naprosto jedno, kolik je jeho nositelce let. Nesmrtelné kombinace jako jsou například džíny, bílé tričko a černé sako, přece sluší dvacetiletým dívkám stejně jako sedmdesátiletým dámám. T

akže, až zase někdy budeme mít chuť si ověřit, co je vhodné pro ten či onen věk, berme to s rezervou. Považujme to za inspiraci, za možnost si prohlédnout různé styly, druhy oblečení a popřemýšlet, zda by nám to či ono slušelo. Ale nespojujme to s věkem. Spojujme to s postavou, výškou, životním stylem. Ne s věkem.

Tady je malá inspirace, že existuje styl, u kterého je naprosto nesmyslné svazovat ho s počtem let, které je jeho nositelka na světě.

móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Tento článek se mi líbí, protože nemám ráda škatulkování dle nějakých zásad. Vždycky jsem se ráda oblékala dle módních trendů, ale jen to, co se mi skutečně líbilo. Nyní po sedmdesátce si klidně vezmu na sebe i to, co nosí třicátnice apod., ale musí se mi to líbit a nesmím se v tom cítit trapně. Modely těm dámám na obrázcích sluší, líbí se mi. /// Odpověď pro paní Sovovou: mám pro Vás dobrý tip, pokud neznáte katalogy WITT, tak mohu doporučit (tím nechci dělat reklamu této firmě), já jsem s nimi velmi spokojená. Je to firma, která má sídlo v ČR (ve Stříbře), má pro všechny velikosti jednotnou cenu, perfektně popsané složení materiálů, a co se týče bot, tak má nabídku právě i v pohodlných šířkách - nejen F,G, ale také H i K. Podívejte se na www.witt-international.cz Přeji Vám úspěšné nakupování, vyžádejte si jejich katalog, ochotně Vám ho zašlou.
Ludmila Sovová
Podle mě nejsme žádná cílová skupina. Zkuste sehnat pohodlné, široké boty z kvalitního materiálu na nižším podpatku, tedy takové, které doporučují lékaři. Neseženete, pokud nesáhnete opravdu, ale opravdu hluboko do peněženky. Zkuste sehnat hezké tričko, či svetřík, ale jednobarevné kvalitní a hlavně ke krku. Seženete leda v zásilkových službách, kde ale většinou nenabízejí kvalitní materiály. Pokud nemáte míry modelky, ale jste vyšší postavy, neseženete obyčejné džíny, všude vám nabídnou slimky, v kterých málokterá žena nevypadá jako jitrnička. Bývalá ombudsmanka Šabatová kdysi připustila diskriminaci ohledně nabídky oblečení pro starší a starou generaci. O módě si mohu nechat leda zdát, stačí mi, že se nebudu cítit směšně. Proto věci na sebe spíše zoufale sháním, než kupuji.
Marie Doušová
Každá žena má svůj vkus a chce se v oblečení které nosí cítit dobře.Na foto jsou hezké modely a moc ženám sluší. Podléhat módě ve starším věku je asi blbost a je lepší se řídit vlastním citem a pohodlím určitého oblečení.Nejlepší je úsměv a laskavost ženy v čistém a přiměřeném oblečení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.