Česká náměstí rozvlní jazz
Ilustrační foto: Pixabay

Česká náměstí rozvlní jazz

11. 7. 2022

Po dvouleté pandemické pauze se opět na náměstích českých měst představí Bohemia JazzFest, který představí špičkové umělce ze Španělska, Itálie, Francie, Německa, Rakouska, Polska, Slovenska, Ukrajiny a kolébky jazzu USA. Všechny koncerty jsou pro diváky zdarma.

Mottem letošního festivalu je "jsme si blíž, než si myslíme." Zakladatel a ředitel festivalu Rudy Linka k akci uvádí: "Jazz je hudba založená na svobodě, individualitě, na respektování všech spoluhráčů. Zjednodušeně se dá říct, že jazz je opakem totalitního režimu, je nejvyšším stupněm demokracie a lidskosti. Je to hudba, která spojuje a rozdává radost a životní energii, což je zvláště v dnešní době důležité."

Zlatými hřeby letošního ročníku budou americký kytarista Julian Lage se svým triem, houslistka a zpěvačka Iva Bittová, saxofonová legenda Steve Coleman s Five Elements, flamenco-jazzové Caminero Trio, slovenský zpěvák Peter Lipa či italský Lorenzo de Finti Quartet.

Jazzová hudba dnes a zítra rozhoupe pražské Staroměstské náměstí, v dalších dnech se festival, který je pro diváky zdarma, představí v Plzni, Liberci, Hluboké nad Vltavou, Domažlicích a Brně.

Program festivalu a více informací o umělcích najdete na tomto místě: https://www.bohemiajazzfest.cz

 

 

hudba kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.