Přehled posledních diskuzních příspěvků
O vánočním cukroví
Zuzana Pivcová 14.12. 09:16
Každý má něco oblíbeného. Pamatuji si, že maminka ráda dělala vanilkové rohlíčky, ale ty na mě byly moc suché. Já vždy milovala linecké. Teď už takhle nemlsám. Díky za hezký příspěvek včetně receptů
Prosinec 2020
Anna Potůčková 14.12. 08:57
Jani moc krásná básnička. Jeden kalendář za chvíli skončí a na dalším budou zase krásné obrázky které nás budou těšit zase celý rok.
Předstíraný úsměv nikomu náladu nezlepší. Spíše naopak
Jana Šenbergerová 14.12. 08:55
V tomto případě plně souhlasím s názorem psychologa Paula Eckmana. Není jediný, kdo došel k podobnému poznatku. Kdybych měla i za úsměvem hledat špatné úmysly, tak by toho hezkého na světě moc nezbývalo. Patřím k těm, kteří vypadají utrápeně, i když je jim veselo a jsou v pohodě. Mám kamarádku, která si libuje ve starostech a často od ní slýchám větu: "Dnes ale vypadáš zdrchmaně, hned je mi líp." Vím, že co pošlu, to se mi vrátí. Raději jsem za "idiota". S širokým úsměvem se těším na následující příspěvky. Především na ty úsměvné. :-)
Mikuláš včera a dnes
Vladislava Dejmková 13.12. 11:42
Moje snacha letos zorganizovala procházku za Mikulášem pro všechny malé děti z vesnice. Přihlásilo se jich prý asi 30, tak postupovali po skupinkách po označené trase a hledali Mikuláše. Cestou plnili různé mikulášské úkoly. Na konci cesty je čekal Mikuláš s hodným čertem a samozřejmě byly i sladkosti. Prý to obyvatelé vesnice velmi dobře hodnotili, dodržena byla všechna bezpečnostní opatření a všichni měli prima zážitek. Jen já to znám z fotografií.
O štědrovečerní večeři a mobilu
Marie Měchurová 13.12. 09:20
Každé malé dítě ví, že mobil na stůl nepatří. Je semeništěm bacilů a přenašečem covidu. Kdo si toto nespojí, ten se u nás nenají. Jinak dobré, jako vždy.
Marta - jsi úplně jiná
Zuzana Pivcová 12.12. 19:15
Někdy není snadné poslouchat o někom "bývalém", na druhou stranu je však nutno ocenit důvěru. Nic nezastírat a naopak zase pořád nevzpomínat. Tohle bylo akorát. Díky.
Rodák z Jeseníku Tomáš Posker zaujal americké seniory aplikací Oscar Senior. Nyní projekt rozjíždí i v Česku
Vlasta Nykodýmová 12.12. 18:19
Moc jsem tomu sice neporozuměla, ale držím nám seniorům palce.
Povinná praxe ve sklárně
Daniela Řeřichová 12.12. 11:43
Děkuji za hezký článek a zajímavé informace o sklářském provozu. Musí to být náročná práce. Ale výsledky našich sklářů v minulosti i dnes zaslouženě sklízejí úspěchy. Těším se na další vzpomínky.
Tentokrát hodně krátké, prosím!
Daniela Řeřichová 12.12. 10:33
Krátký sestřih mám spojený s dynamickou osobností, například s pěvkyní Dagmar Peckovou nebo s naší Danou Onderkovou, jimž moc sluší.
Proutěná výstava II
Zuzana Pivcová 12.12. 09:17
Jenom na pokračování obdivuji lidskou zručnost a Tvou schopnost to takhle zajímavě podat.
Lubomír Satora: Pes může být pro pohřešovaného poslední nadějí
Eva Mužíková 11.12. 19:52
Obdivuhodná práce. Zaujala mne zmínka o tom, že jsou li na jednom předmětu pachové stopy jiných osob, nežli osoby hledané, musí být před hledáním tyto další osoby na místě přítomné. Zajímalo by mne, jak si ze všech těch pachů pes vybere tu správnou. Asi bych odpověď nalezla v této knize....
Rájem rozhlednovým
Vladislava Dejmková 11.12. 13:47
Také mám ráda rozhledny. Tu co mám nejblíže, je také docela nová. Ale už jsem na ni vylezla několikrát. Moje srdeční záležitost je rozhledna na Žalým. Tam jsem byla jako první ve svém životě a ráda se tam vracím.
Připravit se na dovolenou není žádná legrace
Věra Ježková 11.12. 11:17
Jendo, dobře víš, že tvé průvodce vytvořené před cestou jsem už mnohokrát obdivovala. Tak spíš pro ostatní. To jste určitě nikdy neviděli. Takové přípravy na cesty, z nichž se poučovaly i průvodkyně.
Sladké překvapení
Zuzana Pivcová 11.12. 08:57
Pobavilo mě to, někdy jsem takhle skočila na keramické cukroví. A také se mi líbí ten výraz heklované, čili podle němčiny uháčkované. Díky, Hani.
Žijeme ve století vdov. Žen, kterým zemřel manžel, je nejvíc v historii
Věra Halátová 10.12. 15:14
Mužů je méně než žen a dřív umírají. Pokud je osamělá žena vdovou, je na tom lépe, než ta rozvedená. Ten vdovský důchod, ten máme za odvahu. Jinak v tom nevidím žádný problém. Prostě to tak je. Předevčírem byla u mne na návštěvě paní, které v létě zemřel přítel. Vdova není, je léta rozvedená. Vdovský důchod nemá, protože není vdova. Je to samostatná, pohotová, inteligentní žena, schopna se sama o sebe postarat. Měla sebou exemplář muže - svého bratra i jeho ženu, vlastně pečovatelku. Ta paní měla toho manžela jako nějaké dítě - toto si dej k jídlu, nezapomeň na prášky, nezapomeň si dát injekci - on je diabetik, ale diabetické pero měla ona u sebe v kabelce. On si ten inzulín píchal před zraky všech v restauraci. No, ještěže mne nic takového nepotkalo. Myslím, toho muže.
První Štědrý večer na vojně
Jana Šenbergerová 10.12. 14:15
Možná proto, že jsem na vojně nikdy nebyla, mám ráda příběhy těch, kteří ji zažili. Obzvláště když nebyly smutné, ale veselé. Jen vzpomínejte dál. :-)
Vzpomínka na Beatles
Irena Mertová 10.12. 13:50
Zdá se mi, že tehdy pro nás hudba znamenala daleko víc (hlavně ta zápaďácká), než dnes, ale možná se mýlím. Já jsem tím taky žila, sháněli jsme desky, hráli na kytaru, nahrávali na magneťák ... hezké vzpomínky.
Jinovatka
Marie Měchurová 10.12. 09:24
Jinovatka je taková něžná krajka. Když si tam ještě navíc upřede pavouk sítě, je umění na světě. Hezké !!
Společná řeč: Dejme seniorům možnost se rozhodnout
Soňa Prachfeldová 10.12. 09:14
Myslím, že každý, kdo jen trochu může, by si měl brát svého blízkého na pár dní domů i v průběhu roku, pokud i ten zdravotně může. Testy oboustranné. Budoucnost bych viděla v dobře zařízených pečovatelských domech, kde by bylo soukromí a náležitá péče . A stejná práva, jako všichni běžní občané. Ta budoucnost už měla být , nebo alespoň na ní už pracovat. Je to na naší lidské společnosti, na tom, kam směřuje me a jaké vyznáváme hodnoty. Nejvyšší hodnota je člověk.
Jak jsem psychicky vydíral chudou vdovu
Jana Hošková 9.12. 13:59
Krásný článek ve stylu "Jak dobro zvítězilo nad zlem". Bohužel se to moc často asi nestává v dnešní době. Přeju vám, že jste zvítězil a našel vhodnou taktiku ! Asi matka na synáčka měla dost velký vliv (naštěstí).
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.