Přehled posledních diskuzních příspěvků

Výlet do Klecan - za přírodou i památkami

Hana Nováková 9.12. 11:06
Matino, děkuji za krásnou podzimní procházku, do které jsem se nezvána vnutila a kterou mě provedl váš komentář.

Proutěná výstava I

Zuzana Pivcová 9.12. 09:31
Moc se mi líbí, že si vždy dokážeš najít a pak navštívit zajímavou a dost atypickou výstavu. A pak ji samozřejmě fundovaně představit. Letohrádek je moc hezký, i když jsem v něm vlastně byla jen jednou, a to bylo před několika lety na jedné z módních přehlídek i60. Díky, Věrko.

Jste zvědaví? Tak to zůstanete dlouho mladí

Milan Pepo 9.12. 09:01
Nejsem si jistý, jestli zde autorka nezaměnila výraz ,,zvědavost" za ,,zvídavost." Pokud se zajímám o současné dění, snažím se vzdělávat v nových trendech, absolvuji například univerzitu třetího věku pak jsem zvídavý. Pokud nakukuji přes záclonu, kdože to jde k sousedce od naproti pak už jde o zvědavost. Zvídavost člověka rozvíjí. Něco si přečtu, narazím na řadu dalších nezodpovězených otázek a tak hledám další odpovědi. Ano to je pozitivní. Pokud, ale začnu přemýšlet ,,kdože to byl", kdo šel k té sousedce. Tedy on to mohl být třeba instalatér. Ovšem pokud začnu ,,dedukovat", že to určitě bude nějaký milenec ... ,,No fuj v jejím věku." Začnu to ještě rozebírat u kafíčka s kamarádkou, tak to určitě nepřispěje k nějakému duševnímu růstu. PS: A jinak... zvědavost může i ohrozit zdraví. Sousedům přivezli nový nábytek. Druhá sousedka neviděla přes plot tak si v rohu své zahrady dala prkýnko na sud s vodou na zalévání, pod něj obráceně kolečko a vyšplhala se na tu rozhlednu. Jak asi tušíte, zteřelé prkýnko povolilo a sousedka se s rachotem sesypala dolů. Takže se pořádně zmáčela a ještě potloukla. Ale zase je fakt, že než být zvídavý a šťourat do zásuvky hřebíkem kdeže ten proud vůbec je, tak raději ten sud s vodou. ;-)

Chci ti jen říct

Daniela Řeřichová 9.12. 07:04
Krásné, ztotožňuji se, děkuji.

Moje další kniha

Alena Tollarová 8.12. 12:20
Určitě to dalo hodně práce, ale nepochybuji, že všichni litoměřičtí judisté si ji pořídí.

Magdalena Dietlová: Smrt mého muže

Daniela Řeřichová 8.12. 09:31
Děkuji za silné osobní vyznání. Pamatuji se, že nečekaný odchod pana J. Dietla, jehož seriály byly velice oblíbené a sledované, zarmoutil celou společnost.

Mikulášská procházka po Hostýnských horách

Zuzana Pivcová 8.12. 09:04
Je to krásná krajina a příroda je opravdu nezničitelná. Zatím ano. Moc děkuji za vycházku.

Setkání

Jitka Hašková 8.12. 08:23
Hezké, děkuji.

Poslankyně Monika Červíčková: Nezaměstnaní ve věku 50+ jsou nejpočetnější skupinou v evidenci Úřadů práce, je na čase to řešit legislativně

Ivo Patta 8.12. 00:06
Jedná se jen o další nesystémové řešení. Skutečné řešení je ve snížení věku odchodu do důchodu pro ty, kteří nejen pracovali, ale také vychovali tři a více dětí, budoucí plátce odvodů sociálního pojištění. Sociálního pojištění, ze kterého (navzdory slovu pojištění), jsou přímo vypláceny peníze na důchody dnešním důchodcům (průběžně neboli mezigeneračně financovaný systém). Jsem si vědom, že údajní odborníci na státní důchodové systémy z OECD, doporučili vládě prodlužovat nadále věk odchodu do důchodu pro všechny. OECD odborníci nedokážou doporučení zdůvodnit jinak, než tím, že se při prodlužování věku odchodu do důchodu systém nezhroutí, tj. ve výsledku se jen prodlouží doba jeho agonie. Přitom nedokážou odpovědět na dvě klíčové otázky: 1. Co je to starobní důchod? (definice). 2. Jak jsou starobní důchody ve státním důchodovém systému financovány? Je to jen další šaráda, jak ze strany paní poslankyně Červíčkové, tak ze strany OECD a v neposlední řadě ze strany politiků všech barev. Šaráda,jako byla ta nedávná o zrušení tzv. superhrubé mzdy, tj. úplné mzdy, kterou má pro pracovníka připravenou zaměstnavatel. Lze zrušit vyplácení mezd pracovníkům?

Odstranění šedého zákalu vám přinese radost do života

Oldřich Čepelka 7.12. 14:30
není to špatný. Jen mě mrzí, že pan operatér se mě špatně zeptal. Ptal se: Na jakou vzdálenost byste chtěl vidět bez brýlí? Odpověděl jsem že tak do jednoho metru. Tím jsem pochopitelně myslel od nula do 1jednoho metru. ale výsledek je, že bez brýlí vidím od 0,9 do 1,1 metru a musel sjem si obstarat brýle na čtené, které jsem dříve nenosil. Takže 1. přibyly brýle na blízko, 2. pořád je musím odkládat a tím pádem zapomínám a hend n a to si beru jiné brýle na svou oční vadu. Těžkosti navíc. Ale jsem rád, že nové čočky mám, protože by asi prognóza byla stejně blbá a tak jsem si to raději nechal udělat už v mladším věku necelých 70 let.

Návod, jak žít, když je vám trochu víc

Zdenka Soukupová 7.12. 13:38
Hezky shrnuté rady. Dost z nich používám, i když to někdy není jednoduché.

Je mi osmdesát, jsem ve vězení a nevím, na jak dlouho. Chtěla bych raději umřít

Hana Ederová 7.12. 10:49
Chce se mi plakat. Denně chodím okolo Domova pro seniory. Myslím na ty lidi za zdí. Přeju všem, aby ta doba už byla za námi. Děkuju paní redaktorce za skvělý článek. Nevím, zda by měnili naši politici s těmito lidmi. Nevěřím tomu, že "uzamknutí" seniorů za dveře pokoje a Domovů, něco vyřeší. Ti lidé nezemřou na nákazu, zemřou na smutek z izolace a na to, že s něma nikdo nekomunikuje, nemohou ven, mohou jen tiše trpět, pojíst /pochybuju, že mají chuť/, a dívat se z okna. Trochu málo za vše, co v životě vykonali. Je mi smutno!!

Senioři sobě: Tak to vypadá, když ženy ze seniorského klubu v Bohumíně dělají radost klientům domovů pro seniory

Helenka Vambleki 6.12. 17:53
Já jsem hrdá, že jsem jednou z pomocnic. A o mojich sadách kamínku s propisovačkou jsem tu psala. Tu sadu teď s nápisem DĚKUJEME dostávají i všechny další seniorky, které se do této činnosti jakkoli zapojily. Dojímá mě každá fotka, kterou mi Hanka přepošle a ty pak dávám na naše Rajče: https://seniorbohumin.rajce.idnes.cz/30.10.2020_Pomahame/

Babička závislá na počítačových hrách

Hana Nováková 6.12. 13:51
Babičko dobrý, mě hry ještě nepohltily, já ráda vyhledávám různé zajímavosti z oblastí, které mě zajímají, ať už je to vesmír, fauna, neprozkoumané kmeny žijicí izolovaně od lidí a další a další. Zajímavostí na světě je moc a někdy člověk žasne, co ani neslyšel. Tak si hry užívejte, jistě v nich najdete i určitý klid.

MOJE ZÁPADY SLUNCE

Hana Nováková 6.12. 13:46
I já vám připíjím na zdraví a na přání, abyste i nadále psal a vkládat další, krásné články, prostřednictvím nichž s vámi bez pozvání cestuji tam, kam se nikdy už nepodívám.

Zasněžená romance

Věra Ježková 6.12. 09:15
Soňo, díky za milý článek a hezké fotky. Také přeji všem krásný advent.

Mikuláš zaplnil Staroměstské náměstí

Věra Ježková 5.12. 22:14
Honzo, díky za reportáž. Už se ani nedivím. A zanedlouho se zase začnou víc plnit nemocnice. Příští týden mám sraz s kamarádkou. Půjdeme se projít, rozhodně ne si někam sednout.

Jak jsem jela za sněhem

Jana Hošková 5.12. 11:23
Teda Aleno, jak už jsem ti jednou řekla, máš můj obdiv...kam ty všude nevlezeš, za jakéhokoliv počasí a SAMA ! V tom mě teda předčíš, i když i já jsem v podstatě dobrodružka :-)). Zdravím tě a buď opatrná.

Můj Mikuláš

Zuzana Pivcová 5.12. 09:07
Děkuji, Věrko, za hezkou vzpomínku, ale i za fotku. Mám ráda takové vzpomínky, a Ty je umíš také moc hezky a citlivě podat.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.