Přehled posledních diskuzních příspěvků
Básně na deset zadaných slov
Marie Měchurová 21.10. 08:49
Klobouk dolů - umíte !! Pobavil jste mě - hlavně ta volební je ze života.
Stromem roku je sedmdesát let stará jabloň z Machova na Náchodsku
Věra Ježková 20.10. 22:49
Honzo, díky. Hlasovala jsem, informace mi přišla mailem.
Obyčejný zubní kartáček. Znáte jeho historii? A tušíte, kdy si lidé začali čistit zuby?
Věra Ježková 20.10. 14:38
Děkuji za zajímavý článek. Já chodím k zubaři ráda. Napsala jsem o tom básničku. Jemu jsem ji ale nedala. https://www.i60.cz/clanek/detail/22998/zuby
Místo tablet spolkne pacient strip z nanovláken, uvádí jako příklad vývoje v nanoprůmyslu inovátorka Marcela Munzarová
Oldřich Čepelka 20.10. 11:47
Výborný článek, takové se mají objevovat co nejvíc. Já vždycky čtu bez dechu, co nového se vymyslelo, vynalezlo, vyvinulo, aby se lidi měli líp. Že denně pracují tisíce lidí, vlastně miliony lidí!, na tom, co by mohlo prospět, léky, zdravotnické přístroje, atd.
Ohrožený druh
Jana Šenbergerová 20.10. 09:47
Hanko, tvému článku tleskám. Nebojím se, jsem neustále "ohrožená životem", který bych se strachem jen tak neustála. Teď už jsem jen "moudrá věkem" a všechny nemoci mi mohou být ukradané. Kéž by se nějaký akční zloděj této "komodity" našel, a to co nejdřív. :-)
Slovensko má návod, jak se ochránit před lživými zprávami o covidu. Platí i pro Česko
Jana Šenbergerová 19.10. 14:52
Dobrá rada nad zlato. Ti, kterým lživé zprávy slouží nebo dělají radost, se jimi určitě řídit nebudou.
Letos bylo v Česku výjimečně kvalitní ovzduší, koncentrace škodlivých látek byly v průměru o čtvrtinu nižší
Anna Potůčková 19.10. 12:49
Kéž by to ovzduší se stále zlepšovalo. Všechno zlé je k něčemu dobré a kdo ví.......Možná je karanténa poslední varování abychom si uvědomili že se máme k přírodě chovat s pokorou.
Tvůrčí blok, můj úhlavní nepřítel
Zuzana Pivcová 19.10. 09:09
Jendo, to je moc hezká úvaha, tahle samomluva mě také občas bere, ale ztvárnit bych ji neuměla a navíc můj tvůrčí blok, to už je asi železobeton. A moc se mi líbí ten závěr, vědomí slunce, které momentálně nevidíme přes mraky. To jsem obdivovala vždy při cestách letadlem, když dole nebylo při startu jasno, pak jsme vyletěli nad mraky a ocitli se v jiném světě. A ty mnohdy zlověstně vyhlížející mraky dostaly náhle podobu přívětivých chundelatých beránků nebo nedozírné ledové pláně. Děkuji.
Kudy z nudy
Zuzana Pivcová 19.10. 08:59
Helenko, díky za hezkou procházku. Na "Zahraďák" jezdím jednou za 2 roky na mammograf. Kdysi před 40 lety jsem si prohlížela atlas Prahy a říkala jsem si, jak jsou krásné květinové názvy ulic a že bych tak chtěla bydlet. Tak jsem si to přivolala a po příchodu do Prahy jsem několik měsíců bydlela na ubytovně v Jabloňové ulici, ale to už jsem uvažovala hodně jinak. Dnes vlastně nebydlím po všech peripetiích moc daleko a Hostivař a Záběhlice mám i na cestě autobusem 177 až do Bohnic. Moc děkuji.
Neretušujte mi vrásky. Nový trend ve fotografování
Vladislava Dejmková 19.10. 07:36
Tyto dámy mají krásné starosti...
O xenofobii s úsměvem XIX: Rusové
Jan Zelenka 18.10. 14:30
Charakterizovat Rusy není nic jednoduchého. Ruská duše je široká, jako jejich země. jestli si někdo myslí, že Rusy nějakými sankcemi a hrozbami zlomí, je na velkém omylu. To vše je jen posílí. Jsou to vlastenci a dovedou se uskrovnit. Rozdíl mezi městy a venkovem je tam ale daleko větší, než u nás. Přímo zbožňuji ruskou klasickou literaturu, která vypovídá o Rusech snad vše. Co se týče jejich dnešní politiky, tak to je pochopitelně o něčem jiném.
Výlet na Komáří vížku
Hana Nováková 18.10. 13:12
Zdeno, děkuji vám za procházku, kterou jsem s vámi prožila. Nádherné výhledy, krásné počasí, prostě výlet s rodinou se zdrařil.
Když si něco moc přeješ, tak se ti to splní
Věra Ježková 18.10. 09:25
Soni, díky za moc hezký článek. Máš to fajn, že můžeš chodit do přírody. Já taky potřebuju všechny starosti rozchodit. Chůze mi dělá dobře. Ke zlepšení současné situace přispívám tím, že jsem zodpovědná a ukázněná.
Jak si udělat v této době radost? Nesledovat celý den zprávy a třeba pustit se do toho, co jste dlouho odkládali
Martina Růžičková 18.10. 08:20
Díky za inspirující článek :-). Zprávy v televizi vypouštím už delší dobu. Spíš občas kouknu na zpravodajské portály, abych nebyla úplně nevědomá. Protože hodně fotím, uspořádávání fotek věnuji hodně času. Zatím zálohuji na externím disku. Digitalizaci starých fotek jsem částečně provedla před několika lety, když jsem zjistila, jak fotografie z mládí babiček a dědečků blednou. Mám v plánu s tím pokračovat. Tady na Íčku jsem se dověděla o malování putovních kamínků a úplně jsem tomu propadla :-). Na procházkách je pak rozsévám. Přeji všem pokud možno klidné dny a hodně zdraví.
Ztráty a nálezy
Eva Mužíková 17.10. 13:24
Dobrý konec, všechno dobré. Asi měla peněženka nožičky, když jí hledal Petr, schovala se pod sedačku:))) Povedlo se, pořád Ti říkám, umíš nejen krásně fotit, ale i psát.... Jen tak dál..
Od Doubravky do Karlína
Jitka Hašková 17.10. 11:14
Zajímavý článek. Před několika lety napsala o Doubravce článek Věra Ježková, který mě a Olgu inspiroval, že jsme se tam vydaly a šly jsme zpátky k autobusu, bylo to na půl dne.. To jsi si hezky k tomu přidala návštěvu kostela Cyrila a Metoděje v Karlíně. Ten je velmi krásný. Byla jsem tam za války pokřtěná, ale až asi před 3 roky jsem se tam vydala a objevila jeho krásu, kterou jsem si jako miminko nemohla pamatovat. Díky za překrásné fotky.
Život bez manžela
Zuzana Pivcová 17.10. 09:59
To je věčný koloběh života. Je zlé, když si člověk dává za vinu něco, co ve skutečnosti rozhodně nezavinil. Přeji všem včetně Tebe hodně radosti.
Stáří není nemoc, má spoustu zajímavých stránek, říká písníčkář Jan Burian, který dnes slaví sedmdesátku
Martina Růžičková 17.10. 09:57
Zajímavý rozhovor. Děkuji.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.