Přehled posledních diskuzních příspěvků
Britská krátkosrstá kočka
Marie Měchurová 4.11. 08:16
Jarmilo, článkem jste mě moc potěšila - kočky miluju, i ty cizí. Mám teď tři kocoury Mikeše, Šmudlu a Kryšpína. Možná by se některý z nich Vašim kočičkám líbil, jsou ale jenom taková pouliční směs.
Co kdo může
Jarmila Komberec Jakubcová 3.11. 15:27
Věro článek je aktuální k dnešní situaci a plně ji vystihuje. I já to tak cítím a vím jak je život v této době složitý. Čeká mi začátkem ledna operace kyčelního kloubu, ale nevím zda vůbec se operace uskuteční vzhledem k situaci okolo covidu. Také se tak trochu obávám nákazy v té nemocnici. A tak sama nevím jak vše dopadne. Ráda jsem vždy cestovala a směřovala k tomu veškeré úsilí. Proto stále pracuji, abych si mohla i v pozdějším věku plnit své sny.
Lázeňský deník
Anna Potůčková 3.11. 13:42
Heli v některých pasážích jsem se docela hezky vychechtala. Nemám ráda dlouhé články, ale tvůj je tak napínavý, tak veselý, že jsem jej četla pomalu s jedním nadechnutím.
Františkovy Lázně v době covidové
Daniela Řeřichová 3.11. 12:27
Františkovy Lázně jsou mé nejoblíbenější. Jezdívali jsme tam vždy na zahájení lázeňské sezóny a svěcení pramenů v květnu.
Můj dnešní sen je jiný než sen v mém dětství
Zuzana Pivcová 3.11. 09:43
Maruško, byli jsme na tom, i když z města, v tomhle dost podobně. V Lomnici jsme měli doma jen staré protektorátní rádio, o němž rodiče vyprávěli, že se za války nesmělo poslouchat, Když mě sousedé naší babičky pozvali poprvé podívat na pohádku v nové televizi (taky ten malý obrázek vlevo nahoře), nevěděla jsem, jak to funguje, a nechápala jsem, že po pohádce nemusím domů jako v kině, protože budou dávat něco dalšího. O něco později jsme chodily se sestrou k pratetě na televizi, když bylo krasobruslení nebo písničky. Tak jsme to praktikovaly i později po přestěhování do Týna, kam jsme chodily k sousedům. První televizor koupila maminka na jaře 1969, to už mi bylo 20 let. Ten sloužil ještě dalších 20 let, když už většina lidí měla televizi barevnou. A tak bych mohla pokračovat, ale myslím, že jsem v tomto směru o nic nepřišla. Televize mým snem nikdy nebyla. Ráda ji myšlenkově vyměním za lidi a přírodu kolem sebe. Děkuji za moc hezké vyprávění.
Babi, dědo, nekuř! Senioři jsou největšími milovníky cigaret
Mirek Hahn 3.11. 08:35
Jestli se někdo s celoživotním kouřením dožil pětašedesáti, nebo dokonce osmdesáti, tak už toho asi moc nezachrání :-) Na druhou stranu, zemřít na nějakou plicní nedostatečnost není úplně hezký konec... Hodně kuřáků kombinuje kouření se sedavým životním stylem. To se projeví ve vyšším věku na kondici a snížení pohyblivosti. Ale i bez kouření nás navštěvují různé zdravotní komplikace. A znal jsem i pár kuřáků, kteří se dožili požehnaného věku (ale není to úplně typické.). Bez pochybností je jasné, že lepší je nekouřit. Zastávám názor: na stará kolena už kvůli kouření nepanikařit a nepěstovat v sobě výčitky a frustrace.... :-)
Lachtani. Děda vypráví vnoučkům před spaním
Martina Růžičková 3.11. 08:22
Prima pohádka. Líbila se mi. Vnoučata mají štěstí, že mají "pohádkového" dědečka :-).
Dárek z redakce I60, jenž změnil šokem můj život…
Zdenka Soukupová 2.11. 13:44
Přimlouvám se za další dárek za tento článek. Romane, nevím, jestli Vás na těch výletech někde potkám, mohl byste tedy z nějakého dát fotky? Ale až budete mít ty krásně letní vlasy po šamponu.....
Malebný Trojský zámek
Alena Tollarová 2.11. 12:29
Pokaždé, když jedu do zoo, tak si říkám, že příště musím vidět Trojský zámek. Ale příště zase jedu do zoo :( Budu to muset co nejdřív napravit, ten zámek je moc krásný.
Po několika úmrtích v rodině pomýšlel na sebevraždu. Roste počet zoufalých seniorů, kteří se obracejí na linky pomoci
Daniela Řeřichová 2.11. 09:23
Poděkování patří všem organizacím, které - nejen v této pohnuté době - jsou nablízku lidem v tíživé životní situaci. I u nás v domě jsou letáky s nabídkou pomoci seniorům.
Židé a Dušičky
Zuzana Pivcová 2.11. 08:32
Jarmilko, moc děkuji, pro mě jsou takové informace vzácné.
Rondel o věku
Zuzana Pivcová 2.11. 08:21
Je to zajímavě krásné a rázem si připadám jako ve středověké poezii, která dodržovala určitou ustálenou formu. Pro mě by to bylo příliš náročné, protože by mě to myšlenkově svazovalo, ale to neberu jako přednost, naopak. Zajímalo by mě, jak jste se k takovému básnění dostal?
Když motorkám kraloval Císař
Daniela Řeřichová 1.11. 17:54
Fandím panu Císaři a celé generaci poctivých motocyklových závodníků. Šestidenní jsem s tatínkem a bratry sledovala, motorky měly v naší rodině nezastupitelné místo.
Vtipné hlášky - řešení
Jaroslava Handlová 1.11. 16:23
Jano, přiznám se, že na jedničku jsem to neměla. Trochu víc mi zatopil Gándí. Ale nakonec mi zbývala neumístěná ta metoda pasivní resistence, tak jsem to s ním spojila - a jak vidím, tak můj tip byl správný. Chybu jsem však udělala u 17. a 18. Neustále si pletu volty s watty, tak jsem ty dva pány přehodila. Všechno ostatní jsem vydedukovala dobře. Díky za dobrou zábavu.
Že není stáří veselé?
Zuzana Pivcová 1.11. 13:30
Nemám takový smysl pro humor, ale škarohlíd přece jen asi nejsem. Tvé vyprávění se mi jako vždy líbí.
Ve jménu udržitelnosti lidství aneb Jak mohou matematické modely zasahovat do života celé planety
Zuzana Pivcová 1.11. 11:11
Zní to dost drsně, ale myslím, že nejste zdaleka jediná, kdo takto uvažuje, na té či té straně. V dnešním chaosu a výrazné absenci lidskosti na nejvyšších místech (všude ve světě) není divu, že se lidé uchylují čím dál víc ke "konspiračním teoriím". Děkuji.
Vzpomínka na psí parťačku Sašu
Jitka Hašková 1.11. 10:25
Krásný příběh s psí slečnou. Také jsme měli podobnou. To byl jeden z nejkrásnějších zážitků mého života.
Ještě mě obejmi
Jana Šenbergerová 1.11. 10:04
Zuzko, kdykoliv si přečtu tvou báseň, mám jen dva pocity - tolik bych toho chtěla k ní říct, ale myšlenek je moc a žádná ke tvým slovům nedosáhne, nebo mám v hlavě absolutní prázdno, ve kterém vnímám jen ozvěnu tvých slov.
Můj říjen s deštníkem - fotoreportáž
Zuzana Pivcová 1.11. 09:27
Krásné různorodé fotky, moc mě potěšily.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.