Přehled posledních diskuzních příspěvků

Návštěva Českého Krumlova v době koronavirové

Soňa Prachfeldová 15.7. 07:56
Český Krumlov je nádherný , letos se dá ještě více vychutnat, protože není tak narvaný cizinci. Krásné fotky.

Velká změna. Senioři se už nebojí žádat o rady a informace

Soňa Prachfeldová 15.7. 07:28
Znám lidi, kteří odesli do domu s pečovatelskou službou a moc si to tam chválí. Je dobré, když je člověk sám a už se nemůže tak o sebe postarat, když se umí včas rozhodnout a žít dál důstojně s pomocí.

Marta - stín pochybností

Zuzana Pivcová 14.7. 14:24
Dřív jsem byla dost žárlivá. Je ale pravda, že u jednoho partnera se to z jeho strany nedá nazvat jinak než docela slušným podrazem. Pochybnostem Marty se nedivím, ale ona je rozumnější než jsem byla já.

Cestování po koronaviru bude jiné, ale touha poznávat svět se nezmění, říká Tomáš Hubka, majitel největší cestovky pro seniory

Zuzana Pivcová 14.7. 12:27
Byla jsem s Delfínem pětkrát v Albánii. To asi těžko někdo pochopí. Loni jsem se díky nečekanému zemětřesení, které jsem přijala jako určitou výzvu ke změně, rozhodla už do ciziny nejezdit. Nejen s Delfínem, vůbec. A to jsem ještě nevěděla, že tu bude nějaký "mezinárodní virus". Všem, kteří ale cestovat chtějí, to srdečně přeji.

Malý gastronomický kvíz

Dana Puchalská 14.7. 11:28
Je to se mnou dobré. Test jsem zvládla jedinou chybou.

SOS (vnuknutí po probdělé noci)

Zuzana Pivcová 14.7. 09:24
Myslím, že z Vesmíru nám chodí zpětně vzkazy, že se do uzdravování Země musíme zapojit i my zde. Díky!

Proč?

Věra Ježková 14.7. 09:10
Na pedagogické fakultě jsme měli rok Biologii dítěte. Historie lékařství je jistě zajímavá. Je to však téma velmi široké a neumím si představit, k čemu by bylo dobré, kdyby jednotlivci přispívali svými dílčími znalostmi. Zejména, když nevědí, k čemu – tedy, nemají od vás žádný základ. Taky se dá hodně informací najít na webu. Omlouvám se, ale jsem systematická, a zde žádný systém nenacházím.

Z archivu

Jan Zelenka 13.7. 13:59
Až surrealistické. Autorce tehdy určitě nechyběla tvůrčí invence.

Návštěva kostela Grunta stojí za to

Jan Zelenka 13.7. 13:38
Kostel vypadá ve venkovské krajině monumentálně. Když jsem v polovině devadesátých let jezdil na Kolínsko za obchodem, kostel jsem si fotil a obdivoval.

O xenofobii s úsměvem XIII: Němci

Zuzana Pivcová 13.7. 12:35
Díky svému zaměstnání, ať už němčinářky nebo archivářky v souvislostí s dokumentací z II. světové války, jsem poznala Němců opravdu hodně, ale byla to určitá společenská vrstva. Zpočátku občané NDR, od 90. let pak převážně občané bývalé NSR. O německé minulosti se mi opravdu vyjadřovat nechce. K jednotlivcům od nás se vesměs vždy chovali dobře, ale celkový postoj k naší zemi je přece jen dodnes ovlivněn nestráveným pocitem křivdy z "vyhnání", zatímco vinu na opačné straně si chce připustit nálokdo. Až do nedávna byla němčina vesměs nedotčená anglickými, jinde ve světě rozšířenými názvy (televize, rádio, telefon, kosmos atd). To už dnes neplatí. Němci, alespoň starší generace, jsou milovníky klasické hudby a literatury, ale i antického umění (což se projevovalo i v umění Třetí říše). A patří k velmi nadšeným turistům. Víc se do debaty raději pouštět nebudu. Díky, Věrko.

Fotoreportáž: Nuda nemá šanci

Dana Puchalská 13.7. 10:00
Naďo, to je krása. Jak já Ti tu Miladu tiše závidím. :-) :-)

Bílá barva v létě sluší i starším dámám

Naděžda Špásová 13.7. 09:51
Bílou v podstatě nenosím, možná i proto, že bych si připadala jako doktor. A taky pro to špinění. Modely jsou hezké, když bych si vzala něco bílého, tak jen triko, nebo halenku, nejlépe s potiskem.

Poznáš nádraží?

Dana Puchalská 13.7. 09:41
Vím, ale neprozradím...

Voda. Nové téma pro literární soutěž i fotosoutěž

Alena Tollarová 12.7. 21:30
Těším se na spoustu soutěžních příspěvků. :)

Hvězdy nás vedly životem

Dana Puchalská 12.7. 14:13
Jitko, děkuju za krásný článek, který skutečně d l o u h ý opravdu nebyl.Tak moc hezký vzpomínkový příběh ze života si vždy ráda přečtu. A je dobře, že i v dnešní uspěchané a hektické době jsou manželství, která fungují tolik let.

Setkání s Libuškou a Jindřichem aneb "Úsměvy od ucha k uchu"

Jitka Hašková 12.7. 08:28
Moc prima díky. Teď jsem si všimla, že jsem ti omylem nedala 5*, tak je přidávám sem. Nevím, kdy se k tobě vydáme s Věrou, pořád se bojí do dopravních prostředků.

Doba pro návštěvu památek je teď. Jsou nádherné a je jich nepočítaně

Jitka Hašková 12.7. 08:09
Knihovna Klementina je úžasná. Byla jsem tam před několika lety se studenty Erasmu, ale prohlídky byly jen v angličtině, což mě a studentům vyhovovalo. Zřejmě je možné tam jít na prohlídku v češtině, což by mnoho Čechů uvítalo a stálo by za to to prozkoumat a eventuálně se tam vydat se skupinou z íčka.

Usmíření s rodiči. To je akt, na který nikdy není pozdě

František Matoušek 11.7. 16:18
Hezký článek. V dnešním světě existuje asi moho rodin, které řeší tyto problémy pozdě. Díky.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.