Přehled posledních diskuzních příspěvků

O xenofobii s úsměvem XIV: Němci

Zuzana Pivcová 19.7. 14:53
Německá složená slova jsem měla vždy docela ráda, ale, jak už jsem se tu někde nedávno zmínila, daly mi složené názvy vojenských jednotek v 2. svět. válce pořádně zabrat při tvorbě české brožury "Průvodce po fondech" v archivu. Mezi německými nářečími jsou velké rozdíly. Kdysi jsme jako jazyková škola v ČB měli družební školu v kraji Suhl v NDR. To bylo Durynsko. Tamní nářečí, "šmrncnuté" franckým, bylo nesrozumitelné, takže se všude v obchodech, školách atd. muselo mluvit spisovně nebo alespoň obecnou němčinou. Jedna známá paní mi tehdy vyprávěla, že při dovolené na Baltu je tamní Němci považovali za polské turisty, protože jim vůbec nerozuměli. Němci nerozuměli krajanům. To na mě jako na cizinku alespoň vždy brali ohled. Díky, Věrko.

Soutěž: Co číhá ve vodě aneb jak jsem plavala o život

Jitka Hašková 19.7. 10:22
Opravdu nebezpečný zážitek. Plně chápu tu hrůzu. Mě před mnoha lety u moře semlela velká vlna kousek od břehu u hlídané pláže. Na štěstí jsem vyplavala na hladinu a vrátila se na hloubku, kde jsem se uklidnila šlapáním vody, nabrala síly a svezla se na vlně na břeh.

Popínavé rostliny dokáží vytvořit fantastická místa

Jana Hošková 19.7. 09:11
Bouganvilie miluju, všude v Řecku, kde jsme byli i(i jinde) jsem si je pokaždé fotila, rovněž tak krásné balkonky obsypané různými květy. Moje vistárie mi zřejmě co nevidět zboří drátěný plot, rozrůstá se do velkých rozměrů a propletena do drátěnky nelze vůbec zlikvidovat a sundat...to jsem si teda dala !!!! :-))

Soutěž: Rýmovačka o vodě

Daniela Řeřichová 19.7. 07:42
Moc milé. Nejen pro nedělní ráno. Děkuji srdečně.

Fejeton: Duše fotbalového fanouška

Zuzana Pivcová 18.7. 13:12
Na fotbalovém utkání jsem byla všehovšudy jednou v životě v 80. letech s jedním kolegou, bylo to na Bohemce. Rozvášněný dav mě dost děsí. A s podobností s internetovými čtenáři máte pravdu. Na některé debaty bych ani nekoukla.

Podél Vltavy směrem k Svatojánským proudům - zastavení první: Přehrada Štěchovice

Hana Nováková 18.7. 11:28
Děkuji za článek a foto. Ráda jsem se podívala do míst nenavštívených, leč mě hodně přitahujících a líbivých. Budu se těšit na pokračování...

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět

Jan Zelenka 18.7. 11:28
Takové věci dělá člověk zcela automaticky. A někdy mohou ty automatizmy zklamat. I já jsem zažil něco podobného, když mi mobil vypadl v autě pod sedadlo.

Krizi středního věku nyní často prožívají šedesátníci. Důvodů je hned několik

Antonín Nebuželský 17.7. 14:17
Nevím,nepamatuju si...někdy se to docela hodí.Holt je to tím věkem,co dělat.:-) Jen ten kalendář,mrcha,má po pondělku hned pátek.Letí to nějak rychleji.

Strasti holky seniorky

Alena Vávrová 17.7. 13:42
Ahoj Hani, tak to zírám a hned přeji, ať se rekonvalescence daří a nožky zase budou poslouchat. A nepadej už, opatruj se!

Jak vznikala některá česká rčení

Věra Ježková 17.7. 09:15
Hani, to je moc hezké téma. Coby milovnice jazyků včetně, a především, mateřštiny mám k němu doma literaturu. Mnohé lze najít i na webu. Např zde: https://www.televizeseznam.cz/porad/uzliky-na-jazyku#! Hezké dny i vám. :-)

Blanka (67): Manžel měl přes třicet let milenku. Před smrtí žádal o odpuštění

Olga Škopánová 17.7. 07:03
Neřekla bych obětovala se život i bez partnerského vztahu může být hezký a smysluplný.

Jak si udělat v důchodu radost

Jana Šenbergerová 16.7. 15:32
Hezky jsem si početla, ale mám zcela odlišné představy o radostech v důchodu, a navíc, Praha je příliš daleko, i kdybych chtěla některé služby využít.

Výlet do Havlíčkova Brodu

Marie Novotná 16.7. 14:58
Aleno,měla jsi to k nám dost daleko a vstávala jsi nezvykle brzo.Cesta k nám trvala jednou tak dlouho než ta moje do Veltrus.O to milejší a radostnější bylo setkání.Při mojí návštěvě infocentra v pondělí mi dali tel.č. na průvodce.Přiznám se,že jsem netušila,kdo to bude.Milým překvapením (i pro mne) bylo,že se místostarosta věnoval tak malé skupince s,,plným nasazením" i přesto,že zde byl průvodce-brigádník..Velmi se zajímal o portál íčka.Sepsala jsi to rychle a moc hezky.Fotky jsou důkazem,že nálada a celé setkání bylo SUPER.Díky všem zúčastněným a hlavně Jarce za průvodcovská slova za celou dobu pobytu v HB.Ať žije íčko ,parta která se umí bavit po celé republice.

Karviná stojí za delší výlet. Překvapí lázněmi, golfem i proslulou sakurovou alejí

Daniela Řeřichová 16.7. 13:31
Děkuji za článek poukazující na mnohovrstevnatou tvář Karviné a okolí. Byla jsem zde před časem na reportáži a byla jsem překvapena přívětivostí města. Přeji představitelům i obyvatelům města dobrý život a méně předsudků u potenc. návštěvníků.

Letní odpoledne v Bílině

Hana Nováková 16.7. 11:47
Soňo, děkuji za přiblížení Bíliny, podle fotek vás doprovázela vnoučátka a tak to bylo jistě i milé odpoledne.

Nesedejte do vlaku, ať nenarazíte

Alena Tollarová 16.7. 09:29
Buďte rádi, že jste cestou vlakem ČD nepotřebovali použít WC, v rychlících Labe nebo Vysočina je to námět na horror.

Voda

Dana Puchalská 16.7. 08:51
Moc hezká báseň.

Přespat na faře či v klášteře? Jde to! Církev nabízí ubytování v atraktivních lokalitách a objektech Čech a Moravy

Jitka Hašková 16.7. 07:40
Já vím, že se dá také pobýt v klášteře v Hejnicích. Byla jsem se tam před léty podívat, je to tam krásné a dá se chodit na mnoho výletů v Jizerských horách.

Počátek lidstva a jejich život a setkávání s nemocí

Zuzana Pivcová 15.7. 17:13
Oceňuji, že v dnešní době se část lidstva opět k starým přírodním léčebným postupům vrací. A bude jich možná čím dál víc. Děkuji za zajímavý příspěvek.

Klíště může mít pro psa fatální následky. Hrozí chronický zánět kloubů či kolaps ledvin

Zuzana Pivcová 15.7. 09:47
Je dobře, žes tu popsal vaši zkušenost. Moc vám všem přeji zlepšení!!

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.