Přehled posledních diskuzních příspěvků

Dopisování převážně nevážné VI

Jana Šenbergerová 12.11. 08:00
Já se mohu jen opakovat: Jste dobrá dvojka a vaše Dopisování baví i mě. Těším se na další, mějte se krásně, bez špetky zoufalství pište své básně. Život je někdy prevít, však kde bychom byli jej nemít. :-)

Důchody lze na poště vyzvedávat na základě plné moci

Jaroslav Kolín 11.11. 14:56
To byste se divil, kolik lidí nevěří bankám, dává přednost hotovosti a vybírá si důchod a platí třeba inkaso hotově na poště. Mě zaráží jiná věc: Podpis zmocnitele na plné moci musí být ověřen. To ověření, pravda, udělá i pošta, a to za pouhých 30 Kč, takže na poštu zmocnitel stejně musí. Protože plná moc je jednorázová, bude potřeba pro další měsíc nová (a dalších 30 Kč). Může si jich samozřejmě vyrobit a podepsat víc najednou, ale i tak je to poněkud na hlavu. Problém je v tom, že dřív nosily příjemcům důchody poštovní doručovatelky, ale vzhledem k výši panující kriminality to zcela pochopitelně není žádoucí.

Co o naší době budou asi psát historici za padesát let?

Jana Šenbergerová 11.11. 11:14
Mě by moc zajímalo, co by se stalo, kdyby lidé věděli, že skutečnou svobodu lze získat jen díky tomu poslednímu dechu.

Jak jsem slyšela

Hana Rypáčková 11.11. 09:52
Jojo, láska v době koronoviru je těžká záležitost...

Když stáří komplikují dluhy. Říct o pomoc dětem či vnukům?

Marie Ženatová 11.11. 08:45
Já osobně si myslím, že většina seniorů žije finančně gramotně, aby se do dluhových pastí nedostala. My starší jsme většinou přece žili tak, že jsme nemuseli mít všechno hned - napřed jsme si našetřili - žili víc skromně a o to větší jsme měli radost, když se nám podařil nějaký náš sen uskutečnit*

Originální dárek: sada tužky a kamínku, kterou můžete sami vyrobit pro své blízké

Jana Šenbergerová 11.11. 07:12
Heli, kdybych měla "palec nahoru", už ho tu máš. To je tedy "origoš"! Ať se ti vrátí tolik radosti, kolik jí rozdáš. :-)

Herečka Lucie Benešová: Nesnáším stereotyp, letos strávíme Vánoce v pronajaté chalupě. Cukroví napeču doma

Jitka Hašková 10.11. 16:16
V dnešní době, kdy je mnoho lidí, zvláště z kultury, bez příjmu, mi ten rozhovor připadá trošku provokativní. Samozřejmě to paní Benešové přeji, že na to má.

Inverze na 50 slov

Naděžda Špásová 10.11. 09:06
Jani, mně už ta mlha leze krkem, dneska je to zase šedá deka. Ty fotky jsou zajímavě udělané, to ty? :-)

Kapky

Dalibor Polanský 10.11. 08:34
"zázrak je vlastní žití" ano, s touto větou jste vyjádřila to hlavní. Moc se mi ta báseň líbila. Je v ní naděje.

Fotoreportáž: Podzimní procházka parkem

Daniela Řeřichová 10.11. 08:32
Krásný sad a moc pěkná fotogalerie. Zaujalo mě, že na snímku 110057 je sousoší, které je také umístěno v pražské Stromovce.

Svět je malý

Hana Nováková 9.11. 14:11
Věrko, Vy jste měla štěstí a našla mailovou adresu své kamarádky. Ale ne vždy je tomu tak, všichni by měli vymazávat mailové adresy a nebo je utajit. Nikdy nevíš, kdo toho může zneužít. Jinak vtipná básnička na cestu mořskou plání.

17. listopad

Věra Ježková 9.11. 11:39
Odborník na školství trochu jsem. Celý život jsem pracovala na Pedagogické fakultě UK, kterou jsem i vystudovala. Naše školství bylo kvalitní. Stačilo odstranit ideologický balast a mohlo být v zásadě zachováno. Od roku 1990 dosud jsme měli neuvěřitelných 21 ministrů školství. Většina z nich začínala „od zeleného stolu“, ve snaze přijít s něčím novým. Kontinuita tedy minimální. Dostalo zabrat učňovské školství. Nemyslím, že by všichni museli mít maturitu. Je skvělé, když někdo umí dobře nějaké řemeslo. Příznivkyní inkluze nejsem. Myslím, že různým způsobem hendikepované dítě se cítí lépe mezi svými, může tam zažít pocit úspěchu. Ale to by bylo na dlouhé psaní. Přeji všechno nejlepší k narozeninám vnučce. Děkuji za Waldu. :-)

Co takhle uplést si čepici? Nebo i někomu z rodiny, když času na pletení je teď dost

Anna Potůčková 9.11. 09:17
Čepic zejména na děti jsem uháčkovala nepočítaně. Zejména, když manžel měl úraz jehož následkem musel do invalidního důchodu a děti chodily na 1. stupen ve škole. Peněz rázem hodně ubylo, naše životní úroven značně poklesla a já si takto přilepšovala do rodinného rozpočtu, abych dětem mohla přilepšit a nepoznaly tento pokles.

Návraty - Trochu ujetý striptýz

Zuzana Pivcová 9.11. 09:06
Minulost, přítomnost, budoucnost, vše na jedné dráze života. Tohle není sebemrskačství, vracet se v myšlenkách do okamžiků, kdy jsme byli šťastni. Naopak je možno si podle tohoto vzoru vytvořit i štěstí současné. Já to tak vnímám. Děkuji za vyznání.

Recept v nouzi: Červená řepa zapečená s balkánským sýrem

Irena Mertová 9.11. 08:56
Mám u článku už opravdu hodně přečtení, ale nikdo dosud nenapsal, jestli recept vyzkoušel a zda mu to chutnalo.... červená řepa asi nikomu nejede? :-)

Po modré do mlhy

Daniela Řeřichová 9.11. 08:35
Paní Čípová, děkuji za povzbudivý článek a jako vždy pohádkové fotografie.

Pravá tvář loupežníka Rumcajse

Hana Šimková 8.11. 13:33
To je jako když můj přítel vyprávěl dceři pohádku a říkal ji, že princezny smrděly, protože se nemyly. Dlouho s ním nemluvila. Nechte iluze alespoň v pohádkách.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.