Přehled posledních diskuzních příspěvků

O čem psát - Etika

Zuzana Pivcová 21.11. 09:38
Pamatuji si, jak s námi v hodinách občanské výchovy v 9. třídě probíral ředitel tzv. Mravní kodex budovatele komunismu. Už si ale vůbec nepamatuji, co v něm bylo. Mám pocit, že někdy se u nás etika bere jako něco poněkud zkostnatělého, což je chyba. Děkuji za Tvou úvahu, také se ze zvědavosti podívám do wikipedie, schválně, co mě osloví.

Přežila jsem internát

Jiří Dostal 21.11. 09:22
Velmi záslužný záznam starého formování univerzálních osobností; že by z potřebného dnes seriálu "Takoví jsme byli"?, když specializace se dnes pěstuje i v sedání na nočník... :-)

Aritmogrif? Žádný grif!

Zuzana Pivcová 21.11. 09:21
Kdysi jsem takové hádanky, i když ve snadné podobě, párkrát dělala. Budu-li mít čas a energii, zkusím to.

Situace na trhu s respirátory je nepřehledná. Jak se nespálit a vybrat ty, které spolehlivě ochrání proti covidu-19?

Antonín Nebuželský 20.11. 13:03
zrovna přinesla manželka páteční blesk kde je jako dárek výše uvedený respirátor,kterému je třeba se vyhnout :-)

Jak jsem svůj sen skoro minula

Daniela Řeřichová 20.11. 11:22
Děkuji za Váš citlivý článek a obdivuji Vaši vytrvalost. Přeji hodně radosti s Vaší dcerou.

Audioknihy nejen baví, ale i zachraňují životy

Martina Růžičková 20.11. 10:01
Plně souhlasím s nadpisem tohoto článku. Moje maminka ke konci života ztrácela vzhledem ke kombinaci několika závažných očních chorob zrak. Poslední dva roky již byla zcela nevidomá. Náplní jejích dní se z stal z velké části poslech rádia, CD s klasickou hudbou, kterou celý život milovala, a audioknih. Ty jsme jí kupovali ke každé příležitosti, půjčovali z Městské knihovny v Praze a hlavně stahovali z Macanovy knihovny pro nevidomé. Této posledně jmenované instituci nepřestanu být nikdy vděčná za tuto úžasnou službu postiženým lidem. Mamince audioknihy pomohly s překonáváním těžkého postižení. Nikdy nezapomenu, jak se smála při poslechu u svých oblíbených audioknih s Aristokratkou, Postřižinami, či Panu Kaplanovi, co má třídu rád.

Vzpomínka na moji první práci

Marie Faldynová 20.11. 09:12
|Můj táta byl vedoucí prodejny a s tržbou kolem 20 000 nás s bráchou posílal na poštu beze zbraně. Kde jsou ty časy!

O čem psát

Jana Šenbergerová 20.11. 08:40
Věro, jsi dobrá. Pravidla mám sice vedle sebe, ale ... Zatím se zlákat nenechám, na to je dnes venku ještě pořád docela hezky. Držím pěsti všem, kteří neodolají, ať se jim to povede stejně dobře jako tobě.

Správy sociálního zabezpečení začnou vyplácet pětitisícový příspěvek důchodcům od 1. prosince

Eva Mužíková 19.11. 15:22
Po odkladech jsme se dočkali. Jsem ráda, každá koruna navíc potěší. Nejdříve jsem se obávala, že tato částka bude mít vliv na výši příspěvku na bydlení. To by bylo na hlavu postavené. Trochu mi to zamázne díru na účtu po zaplacení opravy auta:))))

Podzimní bilance

Jana Šenbergerová 19.11. 15:14
Dost dlouho mi trvalo, než jsem pochopila, že postoj, jaký zaujmu k tomu, co se mi přihodí, může být důležitější než příhoda sama. Od té doby se mi život zlepšil. Vidím, že ani vám to není cizí. Ať se ruka rychle spraví a to ostatní co nejrychleji opustí nás všechny. :-)

První milníky života

Zuzana Pivcová 19.11. 12:39
Moc ráda jsem si Vaše různá "poprvé" přečetla a v duchu se pokusila vrátit k některým svým obdobným či odlišným zážitkům. Téma jsme tu kdysi měli a já jsem psala nepříliš veselé vyprávění Poprvé v blízkosti smrti (nevím, jestli jsem už název nepopletla). Přála bych Vám i nám všem i v tomto věku ještě další a hlavně pozitivní prožitky, které bychom mohli zařadit do kategorie Poprvé. Děkuji.

Fotoreportáž: Výlet do Klimkovic

Zuzana Pivcová 19.11. 12:31
Kraj je to pro mě naprosto vzdálený, ale jsem ráda, že jsem mohla tuhle procházku absolvovat alespoň zde na portále. Díky, cestujte, pište.

Fotoreportáž: Mraky

Zuzana Pivcová 19.11. 09:32
To jsou fantastické záběry, zvláštní mraky vlastně vídám jen v jižních Čechách, tady nemám moc šanci. Při pohledu na některé tvary mraků se ani nedivím, že je mnozí lidé vnímají jako mimozemské vesmírné lodi.

Listopad 2020

Daniela Řeřichová 19.11. 08:28
Milý veršovaný pozdrav potěšil, díky.

Mrazivé ráno

Daniela Řeřichová 19.11. 08:19
Nádhera. Nemám slov pro vyjádření obdivu nad Vaším umem a umem přírody.

Co předpověděla stará cikánka

Irena Mertová 18.11. 15:38
I když na takové předpovídání sama nevěřím, moc mě baví o tom číst :-)

Lockdown. Výraz, který byl vyhlášen slovem roku

Věra Ježková 18.11. 09:28
Slovo lockdown jsem na milost nevzala, aktivně ho nepoužívám. Je smutné, že se stalo slovem roku. Také bych si moc přála, aby slovem příštího roku byl nějaký optimistický pojem. Slovo rouška z češtiny jistě nezmizí. Jen ho, doufejme, nebudeme muset užívat my, kteří s rouškou nepřicházíme do styku ve svém zaměstnání. Některé neologismy jsou půvabné, osvěžující.

Jak jsme zabloudili v našem lese

Dana Puchalská 18.11. 09:14
Marie, moc pěkný článek. Děkuju za něj. A jak jsem si prohlížela fotky, tak jsem si říkala... "U Marie v okolí je krásně..." Lesy mám moc ráda. A moc se mi líbila ta předválečná chata.

Na cestě

Jana Šenbergerová 18.11. 07:41
Zuzko, tvé verše čtu jedním dechem, spíše ale bez dechu, protože při tom dýchat zapomínám. ♥

Fotoreportáž: 17. listopad v Praze

Irena Mertová 17.11. 18:34
Letos jsem tam kvůli covidu nebyla, tak aspoň ty fotky :-).

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.