Přehled posledních diskuzních příspěvků

Máme ještě legitimní vládu? Nikoli, jen vládu strachem

Hana Šimková 25.11. 07:02
To je všechno možná pravda ,ale kdo si je vlastně zvolil ? Není ta chyba ještě někde jinde? Až budeme i my všichni normální, nemůžeme si to nechat líbit. Vždyť se chováme jako stádo ovcí a jenom vykřikujeme.

Moje první brýle

Jitka Hašková 24.11. 11:31
Hezký článek. S brýlemi to není jednoduché. já jsem dostala první brýle na četní v první třídě (rok 1950). Nebavilo mě je nosit. viděla jsem dobře i bez nich, tak jsem je nenosila. Brýle na čtení jsem začala potřebovat až po čtyřicítce, když jsem si zkazila oči u počítačové obrazovky. Takže si "užívám" s brýlemi něco přes 30 let a jsem ráda, že to nebylo celý život.

Český Karlštejn v severní Austrálii

Zuzana Pivcová 24.11. 09:12
Zase jsem se toho tolik dověděla. Samozřejmě jsem si vybavila svou krátkou služební cestu do Austrálie na přelomu dubna a května 1992. Byla jsem ale jen v Adelaide a pak nás vzali "na výlet" do Sydney. U Adelaide byla malá rezervace, kde se mi podařilo vidět tu nejznámější zvířenu. Moc ráda vzpomínám. Objevit v Austrálii model hradu Karlštejn, to je tedy překvapení!! To mě úplně dojalo. Celé Vaše vyprávění mi hodně dalo, děkuji.

Neděle 22.11.2020

Marie Ženatová 24.11. 08:58
Díky moc za hezké fotečky *

VoZP vrátila klientům na doplatcích za léky přes 46 milionů, naprostou většinu seniorům

Daniela Řeřichová 23.11. 15:20
Já jsem si dnes vyzvedla dvě stovky vrácené Pojišťovnou ministerstva vnitra.

Andělský strom

Zuzana Pivcová 23.11. 13:11
Díky, já jsem se někdy zapojila do známé akce Strom splněných přání, to jsou dárky pro děti z dětských domovů, podle toho, o co si napíšou. Toto je pro mě nové.

Lidé se bojí chodit k lékaři kvůli covidu-19, jejich nemoci ale nečekají až pandemie pomine

Zuzana Pivcová 23.11. 13:04
Není to jen tak, že se lidé bojí jít k lékaři. Já jsem se např. dnes telefonicky dověděla, že se ruší má pravidelná kontrola na kardiologii a přesouvá se (možná!) na začátek ledna.

Výlet na Kamýk

Jitka Hašková 23.11. 11:55
Věro děkuji za seznámení s hradem Kamýk, fotky jsou moc hezké.

Vědci po celém světě se pídí po tom, jak vypadat a cítit se mladě i po šedesátce

Olga Škopánová 23.11. 10:10
Oxfordští vědci zjistili, že v ještě lepší kondici jsou majitelé koček a úplně nejlepší kondici vykazují majitelé jedovatých hadů a pavouků.

Předpověď na PROSINEC podle znamení zvěrokruhu

Alena Tollarová 23.11. 08:23
Nahlédla jsem, co jsi vymyslela pro nás panny. Dobrý :)

Nevím, kdo nám vládne - lidi bez rozumu, nebo jen z pozice síly

Jaroslav Kolín 22.11. 14:54
Ty oděvy a obuv bych možná ještě chápal - nevím, kdo si zboží zkoušel přede mnou. Květinářství jsou, pokud vím, otevřena stále. Mně vadí např. zavřené malé prodejny elektro, to by se dalo zařídit jinak. Např. naše trafika má u vchodu nápis: Vstupujte po jednom.

Adventní věnec roku 2020? Co třeba naprosto přírodní?

Jana Šenbergerová 22.11. 14:22
Zjistila jsem, že v adventní misce zůstaly málo vyhořelé svíčky, jen ozdoby jsem z nich očesala. Asi je tak nechám a přizdobím tím, co někde najdu, nebo koupím v květinářství. Už léta si tuto vánoční ozdobu vyrábím sama. Ta pak ještě dlouho v lednu zabírá místo na konferenčním stolku. :-)

Sny a realita

Daniela Řeřichová 22.11. 11:27
Pěkný článek. Také si myslím, že člověk se třeba oklikou dostane k tomu vysněnému. Ale měla jste štěstí, že jste dělala práci, která Vás bavila. Já jsem také ve své profesi spokojená a přeji to každému.

O čem psát: Hantýrka, hatmatilka nebo snad i hantec?

Věra Ježková 22.11. 09:24
Zuzko, úžasné. Děkuju. Líp ses trefit nemohla. Velmi jsi potěšila moji lingvistickou duši. V němčině jsem se k hantýrce taky nedostala. Stačila mi spisovná na vlastní projev. S poslouchanou už to bylo horší, zejména pokud šlo o běžné občany, nikoliv např. TV moderátory. Je také zajímavé, jak se odlišuje v různých jazycích spisovný jazyk od hovorového. Např. flektivní ruština nemá obdobu našich variant koncovek. Projevuje se hlavně na úrovni slovní zásoby. Na úrovni morfologické používá odlišné přípony (viz např. O xenofobii – Rusové).

Rispet o ztraceném snu

Zuzana Pivcová 22.11. 08:40
Některé sny jsem si uchovala, některé jsem také už pohřbila. Líbí se mi Vaše sepětí s přírodními motivy. Děkuji.

NÁVRATY - pár slov na závěr

Věra Ježková 22.11. 08:11
Jendo, tvé Návraty jsou krásné, dojemné i laskavě humorné. Možná si pamatuješ, že knížku jsi mi věnoval. Jak víš, já se do dětství a mládí vracím nerada. Až na fakultě to bylo moc fajn. Souhlasím s tvou myšlenkou, že nezávisle na osudu zůstáváme v nitru stále stejní. Já tedy určitě.

Německý autoklub vybral ideální auta pro seniory. Hodnotil například pohodlné nastupování či jednoduchost ovládání

Antonín Nebuželský 21.11. 13:36
Hezký reklamní článek, jen za sebe chci říct, že celý život jsem něčím jezdil a na stará kolena " chodím. Podle příspěvků zde soudím, že nejsem sám. Novou techniku sleduji, ovšem ty nové ceny, nevím... :-)

Mozaika

Jana Kollinová 21.11. 13:15
Ano, barvy kamínků vnímám intenzivně. Mnohem později jsem poznala jejich kouzlo a léčivou sílu. Dnes mám sbírku různých minerálů a věřím v jejich pozitivní energii. Pro zesílení vlivu postavím vedle nich misku se zralými kaštany a sleduji, jak kaštánky sesychají a přemýšlím zda předávají sílu kamínkům nebo upřednostňují mě. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.