Přehled posledních diskuzních příspěvků
Máme ještě legitimní vládu? Nikoli, jen vládu strachem
Hana Šimková 25.11. 07:02
To je všechno možná pravda ,ale kdo si je vlastně zvolil ? Není ta chyba ještě někde jinde? Až budeme i my všichni normální, nemůžeme si to nechat líbit. Vždyť se chováme jako stádo ovcí a jenom vykřikujeme.
Moje první brýle
Jitka Hašková 24.11. 11:31
Hezký článek. S brýlemi to není jednoduché. já jsem dostala první brýle na četní v první třídě (rok 1950). Nebavilo mě je nosit. viděla jsem dobře i bez nich, tak jsem je nenosila. Brýle na čtení jsem začala potřebovat až po čtyřicítce, když jsem si zkazila oči u počítačové obrazovky. Takže si "užívám" s brýlemi něco přes 30 let a jsem ráda, že to nebylo celý život.
Český Karlštejn v severní Austrálii
Zuzana Pivcová 24.11. 09:12
Zase jsem se toho tolik dověděla. Samozřejmě jsem si vybavila svou krátkou služební cestu do Austrálie na přelomu dubna a května 1992. Byla jsem ale jen v Adelaide a pak nás vzali "na výlet" do Sydney. U Adelaide byla malá rezervace, kde se mi podařilo vidět tu nejznámější zvířenu. Moc ráda vzpomínám. Objevit v Austrálii model hradu Karlštejn, to je tedy překvapení!! To mě úplně dojalo. Celé Vaše vyprávění mi hodně dalo, děkuji.
VoZP vrátila klientům na doplatcích za léky přes 46 milionů, naprostou většinu seniorům
Daniela Řeřichová 23.11. 15:20
Já jsem si dnes vyzvedla dvě stovky vrácené Pojišťovnou ministerstva vnitra.
Andělský strom
Zuzana Pivcová 23.11. 13:11
Díky, já jsem se někdy zapojila do známé akce Strom splněných přání, to jsou dárky pro děti z dětských domovů, podle toho, o co si napíšou. Toto je pro mě nové.
Lidé se bojí chodit k lékaři kvůli covidu-19, jejich nemoci ale nečekají až pandemie pomine
Zuzana Pivcová 23.11. 13:04
Není to jen tak, že se lidé bojí jít k lékaři. Já jsem se např. dnes telefonicky dověděla, že se ruší má pravidelná kontrola na kardiologii a přesouvá se (možná!) na začátek ledna.
Výlet na Kamýk
Jitka Hašková 23.11. 11:55
Věro děkuji za seznámení s hradem Kamýk, fotky jsou moc hezké.
Vědci po celém světě se pídí po tom, jak vypadat a cítit se mladě i po šedesátce
Olga Škopánová 23.11. 10:10
Oxfordští vědci zjistili, že v ještě lepší kondici jsou majitelé koček a úplně nejlepší kondici vykazují majitelé jedovatých hadů a pavouků.
Fotoreportáž: Procházka k Slezsko-Ostravskému hradu
Věra Ježková 23.11. 09:42
Šárko, děkuji za moc hezkou procházku.
Předpověď na PROSINEC podle znamení zvěrokruhu
Alena Tollarová 23.11. 08:23
Nahlédla jsem, co jsi vymyslela pro nás panny. Dobrý :)
Nevím, kdo nám vládne - lidi bez rozumu, nebo jen z pozice síly
Jaroslav Kolín 22.11. 14:54
Ty oděvy a obuv bych možná ještě chápal - nevím, kdo si zboží zkoušel přede mnou. Květinářství jsou, pokud vím, otevřena stále. Mně vadí např. zavřené malé prodejny elektro, to by se dalo zařídit jinak. Např. naše trafika má u vchodu nápis: Vstupujte po jednom.
Adventní věnec roku 2020? Co třeba naprosto přírodní?
Jana Šenbergerová 22.11. 14:22
Zjistila jsem, že v adventní misce zůstaly málo vyhořelé svíčky, jen ozdoby jsem z nich očesala. Asi je tak nechám a přizdobím tím, co někde najdu, nebo koupím v květinářství. Už léta si tuto vánoční ozdobu vyrábím sama. Ta pak ještě dlouho v lednu zabírá místo na konferenčním stolku. :-)
Sny a realita
Daniela Řeřichová 22.11. 11:27
Pěkný článek. Také si myslím, že člověk se třeba oklikou dostane k tomu vysněnému. Ale měla jste štěstí, že jste dělala práci, která Vás bavila. Já jsem také ve své profesi spokojená a přeji to každému.
O čem psát: Hantýrka, hatmatilka nebo snad i hantec?
Věra Ježková 22.11. 09:24
Zuzko, úžasné. Děkuju. Líp ses trefit nemohla. Velmi jsi potěšila moji lingvistickou duši. V němčině jsem se k hantýrce taky nedostala. Stačila mi spisovná na vlastní projev. S poslouchanou už to bylo horší, zejména pokud šlo o běžné občany, nikoliv např. TV moderátory. Je také zajímavé, jak se odlišuje v různých jazycích spisovný jazyk od hovorového. Např. flektivní ruština nemá obdobu našich variant koncovek. Projevuje se hlavně na úrovni slovní zásoby. Na úrovni morfologické používá odlišné přípony (viz např. O xenofobii – Rusové).
Rispet o ztraceném snu
Zuzana Pivcová 22.11. 08:40
Některé sny jsem si uchovala, některé jsem také už pohřbila. Líbí se mi Vaše sepětí s přírodními motivy. Děkuji.
NÁVRATY - pár slov na závěr
Věra Ježková 22.11. 08:11
Jendo, tvé Návraty jsou krásné, dojemné i laskavě humorné. Možná si pamatuješ, že knížku jsi mi věnoval. Jak víš, já se do dětství a mládí vracím nerada. Až na fakultě to bylo moc fajn. Souhlasím s tvou myšlenkou, že nezávisle na osudu zůstáváme v nitru stále stejní. Já tedy určitě.
Německý autoklub vybral ideální auta pro seniory. Hodnotil například pohodlné nastupování či jednoduchost ovládání
Antonín Nebuželský 21.11. 13:36
Hezký reklamní článek, jen za sebe chci říct, že celý život jsem něčím jezdil a na stará kolena " chodím. Podle příspěvků zde soudím, že nejsem sám. Novou techniku sleduji, ovšem ty nové ceny, nevím... :-)
Mozaika
Jana Kollinová 21.11. 13:15
Ano, barvy kamínků vnímám intenzivně. Mnohem později jsem poznala jejich kouzlo a léčivou sílu. Dnes mám sbírku různých minerálů a věřím v jejich pozitivní energii. Pro zesílení vlivu postavím vedle nich misku se zralými kaštany a sleduji, jak kaštánky sesychají a přemýšlím zda předávají sílu kamínkům nebo upřednostňují mě. :-)
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.